זיוף ספר הזוהר

זיוף ספר הזוהר

ערב טוב חברה רוצה לדעת אם מישהו יודע פרטים או יכול לנדב לינק ברשת , על הסיפור המקובל שספר הזוהר המיוחס לרבי שמעון בר-יוחאי , נתחבר ככל הנראה בסוף המאה ה-13 על ידי משה די ליאון , שטען שמצא אותו , אודה מראש

rigoletto111

New member
גרשום שלום הגדול

אני ממליץ לך לקרוא את מחקריו של גרשום שלום בנושא. אבל הוא שינה את דעתו במהלך השנים. ייתכן שהזוהר נכתב קצת לפני די ליאון

פייקו

New member
משכיל לאסף -

"רוב הדברים בספר הזוהר מיוחסים לשמעון בר יוחאי, אך הספר לא נכתב על ידו. ספר הזוהר נכתב למעלה 1,000 שנה אחרי זמנו של שמעון בר יוחאי – ולא בארץ ישראל: ספר הזוהר נכתב על-ידי משה די לאון בספרד במאה ה- 13." זה חלק מסיכום של מט"ח בשונה ממטבע חוץ אך לא רחוק כל כך.. מט"ח מכללה לטכנולוגה חינוכית ...זה ציטוט משם ..לידיעתך ותשומת לבך.

ב מ ב י

New member
יכול היות שדי ליאון כתב

הזוהר אכן מרבי שמעון בר יוחאי אבל לא עלה על הכתב עד המאה השלוש עשרה זה כנראה ההסבר לכל.

ממליץ בחום על הספר של תשבי

שנקרא "משנת הזוהר". ישעיהו תשבי הוא תלמידו של גרשום שלום וחוקר קבלה ידוע, ובפתיחת הספר הנ"ל יש הקדמה בת למעלה מ-100 עמודים המתארת בבהירות רבה את כל השתלשלות המחקר על מקורו של ספר הזוהר. שווה קריאה!

אני לא יכול להראות על מראה מקום

מדוייק אבל ידוע שהיעב"ץ מקשה הרבה קושיות על הזוהר ובחלק מהקושיות הוא מתרץ את זה שחייבים לומר שהקטע הזה עליו יש לו את הקושיה נכתב בזמן יותר מאוחר ולא בידי הרשב"י.

תודה לכולם על העזרה

הנה מה שקיבלתי , שורשר ארוךךךךך בפורום נטעים אודות הנושא זה למטה הלינק

לא רבי שמעון!

אני כשעוד הייתי דוס וחרד,והייתי רץ לסיפריות חילוניות לבקש חכמה, יגעתי ומצאתי, והגעתי למסקנה שלא רשב"י כתב את הזוהר, וזה בס"ה עוד אחד מהמיתוסים הרבים שיש בעולם החרדי, {גם בציבור החילוני יש את המיתוס הזה}, ואני יסביר למה,כי אין שום ספר ואפילו בכל ספרי הרמב"ם הגדול לא מוזכר המילה "זוהר" וגם באנציקופדיות החילוניות [חוץ מהאנציקלופדיה של הפראפעסאר הרב רפאל הלפרין] כתוב שזה נכתב במאה ה13 בספרד, כמובן שבישיבות ואצל צרי המוח,ובכל הציבור החרדי והדתי,אסור לומר את זה,{במו שאסור לומר שמה שכתוב במדרשים הרבים, זה הכל דימיונות של התנאים הקדושים-למשל על השני הכתרים שהלכו בני ישראל אחרי שאמרו "נעשה ונשמע" עד מעשה העגל,,,-} וגם על התורה עצמו יש לחרדים טעות מדעית, כי הם חושבים, שזה נכתב ע"י משה רבינו במאה ה13 לפה"ס, ולמעשה זה נכתב רק בזמן ביית שני,{ביחד עם הרבה ספרים אחרים הנקראים ספרים החיצוניים} <רק המדע קידם את העולם-אפילו לא שלמה המלך...>

פייקו

New member
וכי מה חשבת שבחברה הדתית

אין יוצרים בדיוניים!? כמו כל יוצר המעבירה מסר על ידי סיפורים מרתקים אף ביהדות ישנם יצירות הנכתבות והנלמדות עד היום - גם אם תנסה לעצום עיניך ולישון 70 שנה עוד תגלה שחוכמתם נלמדת גם בטווח של שנות חיים כרוכים בינינו לבינם ולא בכדי אני לא חושב שיש לנו מונופול על היצירה - כיצירה לכל חברה בשר היא-- והאמת שלא ייתי רוצה להיכנס איתך לדיון ארוך ומתמשך לגביי מדע ביהדות כי עשיתי זאת המון ונמאס לי לנסות ולהראות למי שלא רוצה לראות רק את האמת שלו בלוא לראות את הצד השני וזאת על אף היותי לא דתי אך אני כן אדם שנוח לי לצמוח על קרקע מכרת לשורשים שלי בלי לנקש את אדמתי שאינה זקוקה לעוד ידיים עובדות אחרי הכול יתר עבודה בשטח שהוא עידית אינו משביח אלא הורס ומי כמונו מכיר את אגדת חוה והנחש בגן העדן..... אני אומר שעל מנת לנסות ולהכפיש את הדברים או להכחיש מומלץ לעיין ולצבור ידע רב בעולם שאתה תוקף על מנת שבשעה היעודה תוכל להשיב לאחר על שאלות כאילו או אחרות... ודרך אגב גם בציבור החרדי אומרים שהזוהר " מקובל "לייחסו" לרשב"י ורובו אך נכתב יותר מאוחר ....

פייקו

New member
מצטער על שגיאות כתיב - אך כך זה

כשלא ישנים ביותר מ- 40 שעות - כמעט כמשה רבינו בהר..

הסגן שלה , תתביש !

מה לא יודע מי משה רבינו ? לא למדת בחיידר ? אהההההההה יצאת מוקדם מידי לשאלה , אחי זה לא הולך ככה , לא יכול להיות בור - עם הארץ , ולחזור בשאלה , צריך לשבת הרבה שנים באוהלה של תורה , צריך לייגע על התורה הקדושה , על הראש , רמב"ן וכדומה , לך לחזרה ללמוד בישיבה , (רוצה המלצות ? יכול לעזור ) ואח"כ אם בא לך , תחזור בשאלה , הבנת ?

Le Fay

New member
"לך" ללמוד? תזמין אותו לשנה-שנתיים

לימודים אצלך. אתה רואה שאי אפשר לסמוך על הלימוד אצלנו

לה-פאי ומה עם

"הרחק מחבר רע ומשכן רע " ???????? זה מזיקקקקקקקקקק כך שמעתי מבית אבא

חי אדר

New member
הזוהר ומחברו

חיבור הזוהר המיחס לרשב"י. ברור הוא כי בחינה דקדקנית מלמדת כי קשה מאוד ליחסו לרשב"י. מקורות לכך הם רבים. 1. ספרו של היעב"ץ מטפחת ספרים, וכן בספרו מור וקציעה סימן כה. 2. ספר בחינת הדת לר´ אליהו דלמדיגו 3.שו"ת תשובה מאהבה סימן כו. 4.ספר אור החמה,לר´ אברהם אזולאי,אביו של השל"ה, ע"מ קנט ע"א. 5. שומר אמונים הקדמון, פתיחה לחלק השני. 6. ספר מלחמות ה´ לר יחיא קאפח. ויש עוד מקורות רבים אשר הובאו באופן מקיף בחלק הראשון מספר משנת הזהר של החוק ישעיהו תשבי. וכן בספרו של אידל קבלה היבטים חדשים. יצויין כי בתחילה גרס המחקר כי ר´ משה דליאון הוא מחברו שלח הזוהר. ברם לאחרונה עולה תפיסה כי ככל הנראה מדובר במספר מחברים. הצעת מחקר זו עולה מדבריו של יהודה ליבס במאמרו בכ"ע מחקרי ירושלים במחשבת ישראל, כמדומני כרך י´.

מוטלה1

New member
קראתי את הספר של ישעיהו תשבי

ע"פ המלצתו של אלישע בן אבויה, ואני ממליץ בחום. קראתי את זה בספריה הלאומית, באגף ספרי הקבלה שנתרם ע"י גרשום שלום, שם הופיע הספר, עם הקדשה של תשבי, והערות של גרשום שלום. בספר אף מצוין הנודע ביהודה, אם אני לא טועה, (אולי זה רבי אחר,) ששולל לחלוטין את המסקנא שרשב"י כתב זאת.

למעלה