זיהום פה

זיהום פה

אחד הנחשים שלי (מילק סנלואה) הפך את כלי המים שלו והיה 4 ימים בכלי עם מצע לח מאוד,הטמפ' הייתה 28 מעלות רוב הזמן מעלה אחת למעלה למטה. אתמול פתחתי לנקות וראיתי שהכלי לח מאוד והנחש עם פה פתוח ושפה תחתונה נפוחה בטרוף,עם ריר בלוע.לאחר התייעצות עם חבר,ראינו שאין עדיין זיהום אלא רק נפיחות וריר אז העליתי טמפ' ל 31 מעלות ואני מנקה 3 פעמים ביום את הלוע מריר,הנפיחות ירדה והוא נרה טוב יותר ביחס לאתמול אבל עדיין רחוק מטוב,אם המצב לא ישתפר ויתחיל זיהום ניתן לו אנטיביוטיקה. השאלה שלי אם זה קרה לעוד מישהו שמשהיה במצע לח התפתח זיהום פה חמור כל כך? לנחש אין ולו סימן אחד בעור או באף לזה שהוא שהה 4 ימים בלחות גבוהה. אסף.

רן333

New member
קשה לי להעריך מה יש לנחש:

אני לא מומחה גדול במחלות של נחשים, ולא ראיתי את הנחש שלך. למרות זאת, אני יכול לומר לך את הדברים הבאים: קשה לי להאמין ששהיה בכלוב לח מדי במשך מספר ימים תגרום לדלקת פה (Stomatitis). מקרי ה-Stomatitis שבהם יצא לי להיתקל התבטאו בעיקר בזיהומים בחניכיים של הלסת העליונה. הניחוש שלי הוא שמה שאתה מתאר אינו דלקת כזו, אלא בעיה אחרת. חוץ מהפרשת הריר, נתקלת בעוד סימפטומים? ובמיוחד: האם יש בפה של הנחש חומר לבנבן, "גבינתי" חצי מוצק, שדבוק לחניכיים? האם יש איזורים מדממים או אדמומיים באופן חריג או לבנים בתוך הפה? (דברים כאלה מאפיינים Stomatitis). יש מחלות אחרות, כמו דלקת ריאות, שמתבטאות בהפרשת ריר דרך הפה. הצטברות של ריר בלוע יכולה לגרום לנפיחות ויכולה לגרום לנחש להשאיר את הפה שלו פתוח. תוכל לשלוח תמונה של הנחש בפורום, כולל תמונה של פנים-הפה שלו? (אולי זה יאפשר לגולשים כאן להעריך בצורה טובה יותר מה קרה לנחש הזה, וחוץ מזה - מעניין לראות.)

היי

עכשיו ניקיתי לה את הפה,אכן היה שם חומר לבן גבינתי שסילקתי עם צמרוני אוזניים,ומעט מאוד ריר,היא כבר לא שוכבת עם הפה פתוח ויש שיפור,אני מאמין שלא נצטרך לתתת אנטיביוטיקה.תמונה תהיה בניקוי של הערב כיון שאח שלי לקח את המצלמה. מה שכן,הצבע של קנה הנשימה הוא אדמדם ואתמול היה באזור דימומים היום ממש מעט,זה צבע תקין?כי ע"פ מה שאני יודע תקין זה ורדרד..

רן333

New member
אם יש חומר גבינתי לבנבן

שדבוק לחניכיים, אז כנראה שמדובר ב-Stomatitis. למחלה הזו יש שני טיפוסים אחד קל יחסית והשני קשה. כתבתי על כך בהודעה **הזו**. לפי חומר שקראתי, מקרים קלים של Stomatitis מגיבים יפה לניקוי הפה במים וסילוק החומר הגבינתי (בעדינות) בתדירות גבוהה. בנוסף, מריחת משחת פוליספורין (Polysporin) אחת ליום יכולה לעזור מאוד. (אין לי מושג לגבי הזמינות של המשחה הזו בארץ, אבל שווה לברר.) במקרים קשים יש צורך גם בטיפול אנטיביוטי בהזרקה. הפניה לחומר קריאה טוב (לדעתי) בנושא הזה מופיעה בהודעה שאליה קישרתי קודם.

על פי מה שסיפרת...

יתכן דלקת ריאות,כשהייתי אצל וטרינר הוא ביקש ממני שבמידה ואני מבחין בריר בפה כפי שרן פרט..גבינתי כזה...הוא ביקש לרוץ אליו מיד,אני לא רוצה להפחיד אבל ליתר ביטחון אולי כדאי להיתייעץ לפחות עם ווטרינר דרך טלפון שלא יהיה מאוחר.

היי

רן תודה על התגובה ,המצלמה עדיין לא אצלי,אני מקווה שהיא תחזור כבר לא יהיה מה לצלם אבל אם יהיה אני אעדכן,תודה רבה.

למישהו יש קישור במקרה

למישהו יש קישור במקרה לאתר כלשהו עם תמונות של לוע בריא של נחש ואתר עם תמונות של פה עם מזוהם,אם אפשר אתר שמתייחס גם בכתוב,תודה מראש,אסף. בנתיים אני מחפש גם אתרים מעניינים בנושא.

רן333

New member
הנה לך מקרה קשה, שלא הייתי רוצה

לטפל בו. בבקשה. נסה גם להקליד stomatitis בעמוד חיפוש התמונות של Google. תוכל למצוא שם עוד תמונה או שתיים של נחשים, ובדרך - תוכל להנות מדלקות פה נחמדות מאוד של בני אדם. באשר לתמונות של נחשים בריאים - אני לא בטוח שכל תמונה תעזור לך. נסה לחפש תמונות של נחשים מהמין של הנחש שלך, או ממינים קרובים.

למעלה