זיהום הים מכלי שייט

Brendan of DNA

New member
זיהום הים מכלי שייט

פרוטוקול מס' 95 מישיבת ועדת הכלכלה. יום שני, כ"ט בחשוון התשס"ד (24 בנובמבר 2003), שעה 10:00 סדר היום: 1. הצעת חוק החבות בנזיקין של בעלי כלי שיט לנזקי זיהום הים בשמן, התשס"א-2000. 2. תקנות הספנות (ימאים) (משיטי כלי שיט קטנים) (תיקון), התשס"ג-2003, בדבר הכשרה והסמכה של משיטי כלי שיט קטנים. 3. תקנות הנמלים (בטיחות השיט)(תיקון), התשס"ד-2003, בדבר מניעת זיהום הים מכלי שיט, נתיבי הפלגה, הצוותים, מטלותיהם ותנאי עבודתם ורווחת הנוסעים

סקיפר1

New member
אני קורא ולא מאמין. איך איגוד

השייטים לא מתפקד בעניין הזה לא מכיר את התקנות ואת הנעשה בעולם ובעיקר לא שומר על זכויות השייטים. אם יש לי איזושהי סיבה להיות חבר באיגוד אז אלו הסיבות ולא ארגון תחרויות כל שבוע (שחשיבותן וכבודן במקומו מונח).

zina71955

New member
זיהום הים ושאר ירקות

קודם כל אני מסכים עמך שאיגוד השייטים צריך לדאוג לאינטרסים של השייטים ולא רק לתחרויות. מאחר ואינני חבר באיגוד זה, אין לי מה להתלונן. קראתי בעיון את הפרוטוקול. באשר לזיהום הים ישראל חתומה על האמנה הבין לאומית למניעת זיהום הים ששנותיה כשנות דור (משנות ה-70 ) וסוף, סוף עושים מעשה ליישומה ולעגנה בחוק הישראלי. למיטב הבנתי אין לנו כשייטי ספינות המשתמשות במנועי דיזל, השורפים סולר, ענין בזה. התמוגגתי למקרא הבורות שהופגנה בדיון בנושא ה"שמנים" השונים. האמנה, וכן הפרוטוקול מוציאים מן הכלל (bunker-C,crude oil, fuel oil, heavy fuel oil) את התזקיקים, כולל סולר. זה לא אומר שאל לנו להשמר. ואם אתה בתורכיה לא הייתי מציע לך להתווכח עם ה-sahil guvelnik מה כן ומה לא באמנה. באשר לתקנות המתיחסות לכלי שייט קטנים, מלבד טעות (לדעתי) בנושא ההגדרה של ספינת מנוע (על פי האמנה לבטיחות חיים בים - חוקי הדרך, כלי שייט המפליג במנוע ומפרשים חייב להתנהג ולסמן עצמו ככלי שייט מנועי) לא ראיתי מהשהוא שסתר את ההגיון שלי. עם זאת אני חייב לומר שאינני בקי בסוגים השונים של משיט כזה או אחר. ברשימת המוזמנים מופיע נציג איגוד השייטים. לא מוזכר מי מרשימת המוזמנים נכח ונציג זה לא הופיע בין הדוברים, אז על מה אתה מלין?

סקיפר1

New member
אכן יש דברים שאינם מענינינו. כמו

טיפול בכתמי שמן ממיכליות וקרן פיצויי נזקים בינ"ל. היו כמה סעיפים מאוד הגיוניים, היו כמה זניחים מבחינת סמנטיקה, אבל היו גם כמה עקרוניים שאיגוד שייטים חזק היה יכול למתן או להשפיע עליהם, למשל: -הצגת רשיונות תוך 48 שעות (כמו בכלי רכב). -למשל אפשר לפתוח לדיון את מספר הימים שצריך להפליג בחו"ל כדי לקבל רשיון 60. -חידוש תעודת משיט לאחר שנתיים של אי תשלום. -הפרדה ברורה ומוחלטת בין צוות בטיחות+צוות משלים לכלי שייט קטנים. -שכלי שיט ישראלי עד 7 מטר לא ראוי לשיט בינ"ל. עד היום לא היתה הגבלה. אני עדיין מחזיק בדעה שנציג השייטים אם היה שם, היו לו כמה וכמה הזדמנויות להתבטא בהן.

zina71955

New member
זיהו הים ותקנות השייט לכלים קטנים

ערב טוב סקיפר 1. הייתי בסירה ובדרכים, כך שרק עתה אני מתיחס לתגובתך. - שוב, האמנה הב"ל למניעת זיהום הים אינה מענינו של משיט כלי השייט הקטנים, מלבד האיסור הברור לזהם את הים בדלק או שמן מהסירה או החוף. נושא ה holding tanks לשירותים עדיין לא חל עלינו, אך גם זה יבוא. - הצגת רשיונות. ראשית דבר כל התיעוד המתיחס לספינה או המשיט שלה חייב להיות בכלי השייט. למה שתהיינה הנחות? אם כלי השייט קטן כך שזה לא מעשי הוא צריך להיות על המשיט בעת ההפלגה. בפרוטוקול לא דובר על הצגה תוך 48 שעות אלא על הטלת קנס במידה ולא ימצא התיעוד בעת בדיקה. זה יותר טוב. - משיט 60. לעניות דעתי דרישת מינהל הספנות בענין זה היא מינימלית. הים הוא עסק קצת יותר מורכב מכדי שתאושר אחריות פיקודית במסע ב"ל למי שבקושי עשה כמה ימים בים ועוד כמה ימים במרינה. - חידוש תעודת משיט למי שלא חידש את רשיונו. מי שלא מחדש את רשיונו סביר שלא משייט, ולפיכך, סביר שנסיונו פוחת. הדיון בנושא היה סביר בהחלט. -צוות בטיחות וצוות משלים. צוות הבטיחות במסע ב"ל אצלינו ירד מ-3 ל-2 כבר לפני יותר משנתיים. לגבי צוות משלים זה כלל לא יחול על כלי השייט שלנו אלא על כלים גדולים יותר ואניות. בפרוטוקול ניכר היה שהם בעצמם לא יודעים מה לעשות עם זה והנושא הוקפא בינתיים. -כלי שייט עד 7 מטר למסע ב"ל. לדעתי לא צריך למנוע באופן מוחלט אלא להגביל ולאשר למי שנסיונו מצדיק זאת. - באשר לאיגוד השייטים. אני סבור שהאיגוד היה צריך להפיץ לחבריו את החומר בעוד מועד ולקבל תגובות מחבריו. אם לא עשה זאת, הוא חטא לייעודו. יחד עם זאת ייעודו נתון בידי חבריו. - לסכום, יש לי הרגשה שאתה שואף/רוצה הנחות. הנסיון מלמד שכל מי שקיבל הנחות וגזר פינות בים, הים לא הייטיב עמו.

סקיפר1

New member
התרשמת לא טוב. אני דווקא מהמחמירים

ומהמקפידים וממש לא מבקש הנחות. למרות זאת לא הייתי רוצה לראות אותך נעצר ע"י שיטור ימי ומשום שאין בידך ברגע זה רשיון להצגה, תקבל קנס (הקנסות אגב עלו מאוד) בעיקר אם זו עבירה ראשונה, בדיוק כמו בכלי רכב יש לאפשר להציג רשיונות בתחנת משטרה - מה גם שבכל מקרה תעשה, אם תתפש, ובנוסף תקבל קנס מנהלי. אני חבר באגודות מקצועיות אחרות (חובבי רדיו מזה 30 שנה, למשל) שיכולות להוות דוגמא לקשרי ממשל (טובים והדוקים) - אין מצב שחובב רדיו ישראלי יקופח יחסית לעמיתיו בחו"ל, נהפוך הוא, אפילו הבירוקרטיה ענינית וקלילה. כך אני רוצה שאיגוד שייטים שרוצה שאהיה חבר בו יפעל וינהג. מצד שני זה הנציג החיצוני, היחיד שהוזמן והוא צריך לעשות את העבודה עבור כלל השייטים. אני עוקב מתוך עניין אחרי החלטות IMO הרלוונטיות וישנם הרבה נושאים מקצועיים חשובים שאסור להפקיד אותם בידים חובבניות; קצת חומר למחשבה (בעצם הרבה חומר למחשבה ולעשייה): בתחילת 2005 אין חובה להאזין לערוץ 16 פשוט כך בכל העולם (גם תחנות חוף). איך נערכת מדינת ישראל לנושא בהיבט של כ"ש קטנים (אפשר לקבל בינואר 2005 החלטה פיקודית שחיפה רדיו וחה"י ימשיכו להאזין, רק שלהחלטה הישראלית אין תוקף בקפריסין, תורכיה, יוון. או לחליפין להתחיל להורות לכלי שייט להצטייד במקמש"י DCS ויפה שעה אחת קודם ולא בינואר 2005)........

zina71955

New member
התרשמות שגויה

היי סקיפר 1 . אם התרשמותי היתה שגויה עמך הסליחה. אבל, המקפידים לא תהיה להם בעיה. ומי שאינו מקפיד שיקבל קנס. בכל זאת ספינה היא לא מכונית. אני מסכים שהנושאים המקצועיים חייבים בטפול של אנשי מקצוע. אינני מכיר את אגוד השייטים כדי שאתיחס לנקודה זו. ברור שמנהלית הם לא נהגו נכון. באשר ל IMO. אתה מתייחס ל- DSC (לא DCS ). לעניות דעתי הקשר עם תחנות חוף על ה-16 ימשיך, אחרת הם ימותו משעמום בתחנות. תקשורת נמלים גם היא תמשיך כרגיל, אחרת תפעול הנמלים יפגע, וכן הקשר בין כלי שייט. ה-DSC ישמש לקריאות להן הוא נועד ולצורכי זיהוי ותקצירים. אני לא רואה אותו מחליף תקשורת שוטפת. מה יעשו בנושא במדינת ישראל? לאלוהים פתרונים. Frankly speaking אני לא רואה את היום בו יחייבו את בעלי כלי השייט הקטנים להצתייד ב VHF/DSC משולבים. שיהיה לך ערב טוב.

סקיפר1

New member
אכן DSC. טעות הקלדה.

ישנה החלטה גורפת של IMO, שנדחתה בינתיים, להפסיק האזנות בערוץ 16 מכיוון שההחלטה קטגורית היא נדחית שוב ושוב. אין בה כרגע מענה לכלי שייט קטנים. כסקיפר אחראי כשאצא להפלגה לא אוכל להסתמך על תחנות חוף שלמפעיל "מתחשק" להאזין לי בדיוק כשאקרא מצוקה - כמוני ישנם הרבה סקיפרים ולכן יהיה מהלך של החלפת ציוד. ברור שמרינות ונמלים יאזינו בשיטה הישנה. אגב מי שלא יהיה מצוייד ב DSC יוכל לקרוא מצוקה על ערוץ 13 אם יש אוניה בסביבה. מנגד אם לדעתך לא יחייבו את בעלי כלי השייט הקטנים להצטייד ב VHF/DSC למה נדרשים אנשים להוציא רשיון מתאים. מי שרוצה להפליג לחו"ל עם מכשיר VHF/DSC שיטרח ויוציא רשיון מי שיהיה לו מכשיר רגיל ישמור על רשיון RT הישן. יש פה מצב לא תקין ולא סגור עד הסוף.

zina71955

New member
קשר VHF

ההחלטה הגורפת של IMO נדחתה משום שהיא בעייתית. וכבר אמרו חז"ל: "אין מתקנים תקנות שהציבור אינו יכול לעמוד בהן". היא תוכל להיות ישימה רק עם כל המערכות תצויידנה במיכשור המתאים. מדוע במינהל הספנות נולדה דרישה לתיעוד מתאים עד מועד מסוים בלי שתהיה לזה השלמה בדרישת החובה בציוד המתאים, להם הפתרונים. הנושא לא רק שאינו סגור, אלא שיש בו פוטנציאל של סיכונים. לפיכך אני מאמין שבסופו של דבר הפשרה תהיה במצב ביניים ממושך עד שכל זה יסתדר הן מבחינת התחיקה והן מבחינת ההצטיידות.

Brendan of DNA

New member
ניצלה מאופנוע ים במרחק 20 מיל מהחוף

ניצלה בנס מאופנוע ים במרחק 20 מייל מהחוף. הג'ט-סקי נימלט מרכב וניכנס היישר לתוך סלון ביתה של האישה שם הרס לחלוטין כֻּרְסָה אליו היא הייתה אמורה לשבת רק דקות אחרי התאונה. מקור וצילום: The Sun Online

למעלה