זיהום אוויר בסין

אודי106

New member
זיהום אוויר בסין

אני שוקל לעבוד בסין, בבייג'ינג או שנזן. מפחיד אותי לקחת לשם את ביתי בת ה7 חודשים בגלל הזיהום אוויר. האם אני מגזים, או שזה באמת צריך להיות שיקול? מה לגבי בני זוג של אנשים שעובדים בסין? איך חיי הפנאי שם? תודה, אודי.

אMור

New member
תגיע לפה ותראה

גם ככה תקבל תשובות לכאן ולכאן ובכלל - אף אחד כאן לא מומחה לזיהום אוויר ורק כשהסרטן שלי ימות לפניי, אני אדע לענות. חוצמיזה, אתה לא באמת תיקח החלטה על חייך על סמך כמה תשובות בפורום... וברצינות - ממליץ לך להגיע בלעדיה לבדיקת השטח. הימור שלי: אתה לא תחזור איתה...

עדו25

New member
מליוני ילדים חיים בביגינג. - גם הבת שלך יכולה

מעולם לא הייתי בביג'ינג, אבל אני גר בגואנז'ו והאויר פה לא צלול כיין. למרות זאת יש כאן מליוני ילדים סינים וכמה אלפי ילדים של זרים. כולם חיים טפו טפו טפו... בוא נגיד, שאני מאחל לך שהשיקול שלך אם להגיע לסין יהיה הזיהום אויר. יש כאן בעיות הרבה יותר מציקות בחיי היום יום - כמו התנועה בדרכים, שפה, ובעיקר הראש הסיני שהוא שונה מאוד משלנו, וכמובן חינוך לילדה בת 7 חודשים.. אם יש לך הצעת עבודה טובה, אין לך מה להתלבט מבחנת הזיהום אויר - שאלו יהיו הצרות שלך.. בהצלחה

אMור

New member
זו לא הנקודה

ובכלל, שירשור 'זיהום אוויר' עוד לא היה לנו כאן... אף אחד לא אמר שהבת שלו תיחנק יום אחרי שתגיע לסין. את התוצאות של זיהום האוויר הזה, אני, אתה וכל אלפי הזרים שחיים בסין לתקופות ממושכות נראה בעתיד (הקרוב או הרחוק...). ואין מה להשוות את הזרים לסינים. הם חסינים הרבה יותר וכושר הספיגה שלהם ל'סחלע' על כל סוגיו הוא מולד, לפחות לדעתי... אם אני לא טועה, היועצים של היילה גאברי סילאסי, האצן האגדי - הורו לו לא להגיע לאולימפיאדה מחשש שזיהום האוויר יגרום לו לנזק בלתי הפיך. הגעתו עדין בסימן שאלה - או בסימן קריאה שאני לא מעודכן בו... זה נכון שיש כאן אלפי ילדים של זרים, אבל זה לא הופך את זיהום האוויר לפחות מזיק. מעניין יהיה לבדוק מדגמית קבוצה של ילדים שגדלה בסין בעוד כמה שנים בכל הקשור לבעיות נשימתיות ותפקוד ריאות... לא שאני מנסה להפחיד - אבל זה נושא שבהחלט יש לתת עליו את הדעת.

renjintso

New member
הוא כבר אמר שלא ישתתף

עד כמה שאני יודעת. הוא אסמתי, ומפחד לגרום לעצמו נזק. מסכימה עם אלדד, זה בהחלט נושא שצריך לחשוב עליו כשעוברים לסין, ובטח כשעוברים עם ילדים. יש כל מיני סטטיסטיקות על כמה אנשים מתים כל שנה ממחלות וסיבוכים שקשורים לזיהום אוויר (אולי אח"כ אחפש קצת), ומדובר במספרים מאד גבוהים. גם הסינים לא ממש עמידים - פשוט אין להם ברירה.

milindapanna

New member
לינק לכתבה מהזמן האחרון שקשורה איכשהו

כתבה זה לא בדיוק אותו סוג של זיהום שרלבנטי לבעיות בריאות יומיומית, ועדיין מצביע על מגמה מסויימת.

עדו25

New member
אין ספק שהייתי מעדיף לעבוד בהרי ירושלים

אבל ואללה, החיים גילגלו אותי לכאן ( ממש גילגלו - זה אף פעם לא היה בחלומות או בתוכניות שלי ) וכשיש שיקול אם לעבור או לא, אז לדעתי זיהום אויר הוא שיקול משני. גם בישראל יש מעט בעיות.. אז מה? חיים איתם. ואפשר לחשוב שבחיפה או בקריות האויר הרבה יותר נקי.. נראה לי שיש נושאים יותר בוערים בקבלת החלטה כזאת.

GnomeBubble

New member
אני די בטוח שבחיפה והקריות האוויר יותר נקי...

לא שיש לי נתונים סטטיסטים, אני סתם שופט לפי צבע השמיים
עד כמה שהמצב במפרץ חיפה לא מזהיר, יש בארץ תקנים מחמירים יותר לזיהום עד כמה שאני יודע (או שאולי סתם אוכפים אותם יותר טוב). כן, זיהום האוויר בסין זאת לא הבעיה היחידה, אבל אני יכול להבין את הדאגה. השאלה היא מה הסכנה של זה לילדים (ובעצם לאנשים באופן כללי). אני חושב שעל זה אין לנו כבר תשובה הכי ברורה. יש סטטיסטקות שאומרות שהסיכוי של הילדה שלך לחלות בסרטן כשיש הרבה זיהום גדול יותר ב-X אחוז. זה לא אומר כלום, כי אתה בכלל לא יודע אם היא תחלה או לא, ואם זה בכלל יהיה בגלל הזיהום. אבל זה מדאיג, ואפילו אם ה-X הזה מאוד קטן זאת עדיין בחירה לא פשוטה ללכת לסכן את הילדה שלך בגלל זה... אני אישית לא בטוח שהייתי מחליט לא לבוא לגור בסין דווקא בגלל הזיהום, בין כל השיקולים האחרים שיש, אבל אני לא אומר שאני לא יכול להבין החלטה כזאת.

אודי106

New member
איזה עוד שיקולים מרכזיים יש בעד ונגד?

הסיבה העיקרית שאני רוצה לנסוע היא שמדובר בקידום רציני, ושנסיעות כאלה בעתיד יהיו רק יותר מסובכות. אם הבת שלי הייתה יותר גדולה, היו גם בעיות של גנים ושל פרידה מחברים, בית ומשפחה מורחבת. מצד שני גם עכשיו זה לא קל. לאשתי יהיה קשה למצוא עבודה בסין, וכבר עכשיו יהיה קשה להפריד את הבת שלי (מיכלי) מהמשפחה. הקטע עם הזיהום קשה לי במיוחד, כי אני זוכר שגם לי היה קשה לנשום בבייג'ין, ואחרי חצי שנה שבה הרתחתי בקבוקים ועשיתי הכל לפי הספר, קשה לי לראות את עצמי זורק אותה לסביבה כזאת. אודי.

GnomeBubble

New member
בעד ונגד מה?

אני מניח שאת השיקולים שלך למעבר אתה מכיר יותר טוב מאיתנו
לגבי הזיהום, זה הרי עניין לא פשוט. אתה יכול לקרוא מחקרים ולבדוק עם רופאים עד כמה הוא מסוכן לבריאות - אני לא חושב שאנחנו כאן בפורום אנשי המקצוע המתאימים כדי לתת לך תשובה מוצלחת. מה שבטוח, אם הילדה שלך אסטמתית (כמו האצן האגדי ההוא - איזה מן אצן אגדי יכול להיות אסטמתי
), או שיש לה בעיות נשימה אחרות, אני לא חושב שכדאי לך להסתכן. אם לא... זה תלוי בשיקולים אחרים, כי כמובן שגם כאן הילדה שלך נמצאת בעוד סכנה שקשה לאמוד אותה, ויש לגביה חילוקי דעות (אבל תמיד אפשר ללמוד לשחות...)

אMור

New member
לידיעתך

גם פול סקולס, קשר מנצ'סטר יונייטד והשחקן מהחשובים שלהם - משחק בקבוצה מגיל 12. בעל כושר גופני מדהים וע"פ פרגוסון, כל הרכב הקבוצה סובב סביבו - סובל מאסטמה חמורה. מסתבר שפסיכולוגיה חזקה מפיזיולוגיה ואפשר להצטיין בספורט גם כשיש מגבלות כאלה או אחרות...

GnomeBubble

New member
נפלא ../images/Emo13.gif

לא, באמת. הפעם בלי ציניות
ובכל זאת זה אומר שמשחקים נגד סין לא עומדים בחשבון

אMור

New member
תתפלא...

כשזה מגיע לכסף, במועדונים הגדולים לא מכניסים את זיהום האוויר במשוואה. כל קיץ מגיעות מנצ'סטר, ברצלונה והשנה גם צ'לסי לסיבוב משחקי ראווה באסיה - הכולל גם את שנחאי, גוואנז'ו, הונג קונג ומקאו...

אMור

New member
בעיקרון אתה צודק

אבל אתה הגעת לסין כמבוגר ולבד. לך אין בעיה של להביא לסין ילדה בת שנה - מה שמקשה על קבלת ההחלטה, ובצדק.

למעלה