זיהוי

Sister G

New member
מממממ..

עזוב את ההקשר של המילה... כשמשתמשים ב"שחור" בתור כינוי לבן אדם ולא תיאור, זה גם די גזענות..

Lady Bee

New member
לשם שינוי ובאופן מיוחד אני

נאלצת להסכים עם סייקו...sister g את טועה. אין שום רע או גזענות במילה "כושי" כי המקור שלהם זו ארץ כוש. זו היתה פעם מילת גנאי...לצערנו הרב. אין שום גזענות במילה "שחור"(כשמזמינים אמבולנס בארה"ב למשל צריך לציין אם מי שנפגע שחור או לבן) מאותה סיבה שאין גזענות במילה "לבן". וצריך לזכור שהכל תלוי במי אומר ואיך אומרים. יש הבדל גדול בין אם אתה קורא לחבר שלך "יהודון" או אם אתה הולך ברחובות מינכן וגלוח ראש מכנה אותך כך. מכאן שיש הבדל בין אם כושי אומר לחבר שלו "whassup nigga" לבין אם תלך ברחובות ניו-יורק ותגיד למישהו "you stinkin' nigro". הבנתוס?

Lady Bee

New member
ולקינוח, ציטוט:

"עדיף להיות שחור מאשר להיות הומוסקסואל, כי אם אתה שחור אתה לא צריך לספר את זה לאמא שלך" (צ'רלס פירס)

Psycho BuZZ

New member
לא, ואת בכלל טועה בהכל!!!

תשאלי כל בנאדם שחור אם בנאדם לבן אומר לו "כושי" הוא נעלב או לא ואז תדברי!!! השחורים יכולים להגיד את זה אחד לשני ולבנים לשחורים לא!

Lady Bee

New member
אין בעיה, אני אשאל את חברה שלי

אם כשהיא קוראת לחבר השחור שלה "כושי" הוא נעלב. אני אתנצל גם בפני ידידי הטוב ושחור-העור אנדי על כל הפעמים שהעזתי לקרוא לו "כושי". שלא לדבר על הטלפון הדחוף שאני צריכה להרים לידידי בן הכושיהעברי מדימונה. (ד"א, למי שלא יודע, או שם לב, ככה הם עצמם וכל אחד אחר קורא להם- כושיםעבריים.

Lady Bee

New member
בגלל זה אמרתי:

"תלוי איך אומרים ומי אומר" בהודעה הקודמת. תקרא הודעות בעיון, ותפנים לפני שאתה מגיב בתוקפנות.

Psycho BuZZ

New member
אמרת גם

"לשם שינוי ובאופן מיוחד אני נאלצת להסכים עם סייקו...sister g את טועה. אין שום רע או גזענות במילה "כושי" כי המקור שלהם זו ארץ כוש" - בכלל לא אמרתי דבר כזה... להיפך! זה גזעני להשתמש במילה "כושי"!!! רק אם שחור אומר לשחור אחר! ולא לבן לשחור!

Lady Bee

New member
אין בעיה, אני רשמית לוקחת את ההסכמה

שלי עם דבריך בחזרה.

Psycho BuZZ

New member
או קיי...

תהיו גזעניים, מה איכפת לי...

ראםJarasMan

New member
הם לא קוראים לעצמם הכושים העבריים!

בהתחלה אולי זה נתפס ככה, כי אנשים התחילו לקרוא להם ככה ואולי אפילו הם בלי הרבה ברירה קראו לעצמם ככה. אבל עכשיו הם רוצים שיקראו להם "העבריים" תשאלי את הידיד שלך מדימונה.

Sister G

New member
אז תסבירי לי..

איך לפי המילה באנגלית הם באים מניגריה, ולפי המילה בעברית הם באים מכוש? אז נכון, שתי הארצות נמצאות באפריקה, אבל זהו חוצמזה, אני לא מדברת על הפירוש, אלא על העובדה שהשתמשו במילה הזאת ככינוי גנאי, ואנחנו לא צריכים לחזור ולהשתמש בה

Stinkin Fish

New member
יש עוד פן למילה הזאת...

כושי זה סימן זהוי את תראי כושי ברחוב ותרצי להגיד לחברה שלך שתסתכל עליו (לא חשוב למה) אז תגידי: זה עם האף הרחב? זה עם התלתלים? זה עם החולצה הלבנה? לא! את תגידי כושי\ שחור\ אפרואמריקני. זה כמו שיגידו עלי: "סתכל על השמן" "סתכל על זה עם השיער ארוך" סתכל על זה הנמוך". כולה ס-י-מ-ן ה-י-כ-ר!!!

rockninja

New member
זה כמו שאומרים:

טטטטטטטטטטטטאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח!!!!!!!!!!!!!!! ולא נראה לי שהם נעלבים

Stinkin Fish

New member
טאח

טטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (*) (*) || ()() _____

Sister G

New member
נכון..

ומה שאמרתי זה - שאם משתמשים בשחור בתור תאור ולא כינוי - זה בסדר!

למעלה