זיהוי תווים

dedtheded

New member
זיהוי תווים

אני מנסה לממש אלגוריתם שבודק התאמה באחוזים של שתי מחרוזות הבנויות כך: כל מחרוזת מתארת טור של וקטורים , המיצגים תנועה של מצביע. הוקטורים האפשריים הם 0..8 , כאשר כל וקטור k מייצג את הזווית k*40 ביחס לציר האופקי. סה"כ המחרוזת מתארת תנועה של מצביע העכבר על חלון. המטרה שלי היא לנסות לזהות תו מסוים , שהתנועות שלו נשמרו כבר מראש. קיימת טבלה של תווים , וממנה צריך למצוא את התו המתאים ביותר. חשבתי על כמה רעיונות למימוש האלגוריתם , אבל לחלקם חסרונות משמעותיים: 1) חיפוש המחרוזת הקצרה יותר מבין השתיים בתוך הארוכה , ובדיקה האם התווים בה ממוקמים במרווחים שווים אחד מהשני. כך בעצם המחרוזת הארוכה היא מתיחה של המחרוזת הקצרה. 2) חיפוש המחרוזת הקצרה בתוך הארוכה , ובדיקה האם בין כל שני תווים של המחרוזת הקצרה , המחרוזת הארוכה עולה ממש , כמו בסדרה חשבונית , מבחינת הוקטורים. וקטורים כמו: 0,3,5 הם עולים ממש , אבל 0,6,2,5 לא עולים ממש , כי ההפרשים משתנים בצורה משמעותית. האם יש דרך פשוטה יותר לעשות זאת? ואם לא , איזה אלגוריתם מומלץ יותר? בר.

dedtheded

New member
הסבר נוסף

הרעיון הכללי הוא לנסות לזהות תווי ASCII ע"פ תנועות של העכבר. אני שומר טבלה של תנועות עכבר עבור כל תו ASCII. כאשר המשתמש מזיז את העכבר בחלון התוכנית , התוכנה תחפש את תו ה ASCII המתאים ביותר. השיטה שהסברתי היא נסיון למימוש. בר.

gilad_no

New member
יש דוגמה בCP

משתמשים בזוויות שם (הוא שומר את הזוויות בין נקודה לנקודה). אם לא תמצא לבד, אני אחפש לך מחר בבוקר (אני לא מאמין שאני עוד ער עכשיו ...)

dedtheded

New member
שאלה נוספת

מה זה אומר לאמן nuriel network? מישהו יכול לומר באופן כללי איך זה עובד? בר.

gilad_no

New member
זאת מערכת לומדת

היא לומדת מהנסיון, וככל שיש לה יותר נסיון היא עובדת יותר טוב. אימון אומר לתת לה מספר קלטים בהתחלה כדי ליצור נקודת התחלה טובה. למשל אם יש לך מערכת שאמורה לזהות כתב (OCR), אתה מאמן אותה ע"י כך שאתה נותן לה צורות שונות של כתב (אתה נותן לה את האות A שאתה כתבת ואומר לה שזה A, לאחר מכן נותן לה A שמישהו אחר כתב, וגם מודיע לה שזה A. והיא יודעת להתאים את עצמה לסגנונות הכתיבה השונים).

למעלה