זיהוי שם של מקום

opiri

New member
זיהוי שם של מקום

שלום לכולם!
רציתי לשאול האם מישהו יודע על מקום,או איפה הוא בשם Peszenanka?
אני לא מוצא אותו,ייתכן שזה שיבוש של שם של מקום.
הוא מופיע באתר אליס איילנדס(אני מופיע קישור לתוצאות).
תודה לכולם על העזרה!

שרי סילבר

Active member
Peszenanka הכתיב נראה פולני, לכן הייתי מהמרת על מקום בפולין או אוקראינה. כדאי לחפש בגשש-העיירות באיזור מזרח אירופה בצורה הבאה: P]eszenanka] ובצורה של "נשמע כמו". חיפוש בצורה כזו מעלה את כל השמות שנשמעים דומה, אך מגביל רק לכאלה שמתחילים באות פ'. בתעתוקים באליס איילנד כמו גם באתרים אחרים יש לא מעט טעויות ואי דיוקים, בין השאר כי כתבי-היד לעיתים קשים לפענוח. סביר שהאות פ' בתחילת השם אינה שגויה.

אם תערוך את החיפוש כנ"ל, תגלה, למשל, מקום בשם Pierzchnianka, שנמצא בפולין, ועשוי להתאים. אין לי מושג, כצפוי, אם לכך הכוונה, ובכל מקרה אני מציעה לך לעבור על כל התוצאות ולבחון אותן, כולל התבוננות במפה. אם יש לך קצה-חוט על המשפחה הרלוונטית, תוכל אולי למקם או לפחות לצמצם את האפשרויות ע"פ האיזור הגיאוגרפי.

opiri

New member
על המיקום הגיאוגרפי חשבתי

אני יודע שהם מגיעים ממולדובה\אוקראינה.אני אקח את העצה שלך לעשות חיפוש של נשמע כמו.
מקווה שיעזור.תודה רבה על התשובה המהירה והעזרה!

opiri

New member
מה אני כבר יכול לגלות?

גיליתי שבסופו של דבר המקום נקרא Pishchanka והוא היה בויניצה,אוקראינה.
משפחתי מגיעה מריבניצה,מולדובה\אוקראינה\טרנסניסטריה(משפחת בוברמן).לפעמים המקור שלה מתגלה בעיר אחרת,אך באותו מחוז(Balta-Podolia)
אני יודע שהיו כמה משפחות בוברמן,וזאת אחת אחרת.(היה ידוע לי שיש משפחת בוברמן בויניצה)
ייתכן שהן קשורות לאב קדום אחד,אך עד היום לא מצאתי קשר.
מודה לך מקרב לב,אם יש משהו שאוכל לעזור,אני לשרותך.

שרי סילבר

Active member
זה בדיוק מה שהתכוונתי אליו הבנתי שגילית את העיר הרלוונטית לך, והסתקרנתי לדעת באיזו עיר המדובר.

אשר למשפחות שונות מאותו איזור, אם אתה חושב שיש קשר בין הענפים השונים אי שם לאחור, כדאי אולי לאתר צאצאים של הענפים השונים. מנסיוני, הרבה פעמים הצאצאים לא יודעים לספר כל כך הרבה דורות לאחור, ובד"כ אני זו שמספרת להם על משפחתם.
עם זאת, לעולם אין לדעת. במשפחות שונות מועברות מסורות שבע"פ, ולעיתים גם עצי-משפחה, מדויקים יותר או פחות. אם לא מנסים - לא יודעים.

opiri

New member
צודקת,גם לי יצא לאתר אנשים מבוגרים

שייתכן וקשורים למשפחתי,אך כמעט ולא ידעו דבא ואני הוא זה שהגיע עם המידע.
כל הזמן אני מחפש אחר צאציהם.מחכה לעדכון בדפי עד וכד'..

למעלה