זיהוי שם צמח בגינה

פלרית

New member
זיהוי שם צמח בגינה

שלום לחברי הפורום,
יש לי בחצר צמחי פקעת שנובטים כל שנה בסתיו, ממלאים בחורף את החצר ובקיץ מתייבשים.
זה נראה לי איזה סוג של צמח סייפן אבל לא בטוחה.
האם משהו יודע מה השם של הצמח הזה?
מצרפת תמונה -

dudi4321

Active member
פלורית, צילמת מהגינה שלי?

רק שאצלי לא מתוחים חוטי ברזל

פלרית

New member
גם בגינה שלך זה התפשט כמו דשא?

חוטי הברזל שמשו את הגפן שהיתה קטנה וצעירה. הגפן כבר גדולה וגבוהה ומכסה 2 סוכות. חודש פברואר - הזמן לגיזום גפן, את הגפן הענק שלי גזמתי לפני שבועיים.
אני עכשיו עוסקת בפינוי פקעות של קורקוסמיה מסוכת הגפן כדי לבנות לול תרנגולות.

dudi4321

Active member
בינגו

יש לי גפנים מזני יין וחשבתי לעשות מחלק סוכה. אבל רובם גדלים בצל ולכן הם די מנוונים אצלי.
ה"סייפן" הזה מתפשט אבל לאט ורק בפינה ליד עץ תות שצמח לי פרא. השנה מנסה להרכיב עליו כנות מעץ תות עם פרי ארוך. מחכה שיקלטו.
ויש לי לול לאווז בן יותר מ20 שנה, אמנם עיוור אבל חיי ובועט. היו לו אח ואחות שהגיעו לשמים ולא בתעופה. היו לי בלול גם תרנגולות שהטילו ביחוד באביב מצבורי ביצים, יאמי. הקצ'קיאדה של התרנגולת כשהיא מטילה, יותר חזק מקריאת התרנגול הגבר.
ובסוגריים, כל הסירחון לא מצדיק גידול תרנגולות. גם שק תערובת כבר אין למצוא. מה שמוכרים זה משהו גרוס נראה תעשייתי אפור שחלקו כריספי וחלקו אבקתי. השק קולט גם מזיקים, אולי מכיל את הרכב האוכל הרצוי אבל מאז שהסילו במושב חמד נסגר אני בדיפציט של תערובת לאווז. היתי קונה חצי שק תערובת למטילות. No More.

פלרית

New member
מי יודע איך אפשר להגן על ענבים נגד מזיקים?

אני נגד ריסוס בחצר, ולכן שיש על הגפן אשכולות של ענבים צעירים עוטפת אותם בשקיות נייר חום נגד מזיקים. אבל גם עם השקיות נייר רוב הענבים בסוף עם נגעים שחורים גדולים ורקבובית של עקיצות וזבובנים.

מ ש ה 53

Well-known member
יש שקיות רשת עדינות ושקופות. יעילות בהרבה משקיות הניר.

למעלה