זיהוי של סגנון קנפו

IsraeliDude1

New member
זיהוי של סגנון קנפו

אוקיי בסרטון הבא: http://www.youtube.com/watch?v=wLBgFMHJhRA מתנצל מראש על הרמה של השיר \ סדרה. יש שם שלוש דמויות. הנער במכנסיים האדומים מבצע משהו פריסטייל שמשלב כל מני אמנויות. הזקן-גוש לכאורה עוסק באיזה סגנון קראטה בדיוני, שמבוסס על סוגי קראטה אחרים. הבחור השלישי - הסיני עם המכנסיים הכחולות - מבצע קאטות מסוימות מאיזה שהוא סגנון קנפו. מעניין אותי מאוד מה הסגנון הזה. ראיתי כל מני הדגמות שלו בעבר, אבל זו, לצערי, הדוגמא היחידה שהצלחתי עכשיו למצוא. בכל מני סדרות מצוירות יפניות מתייחסים לסגנונות דומים בשם "shinken", או "god fist". אני לא חושב שזה השם המקורי של האמנות שעליה ביססו את הקאטות והתנועות האלה. עוד דוגמא לסגנון זה שאני מחפש מידע עליו היא בדמות בשם Feng Wei ממשחק הקונסולות 5 Tekken. אני בספק שהרבה אנשים פה משחק זה ברשותם, או שאפילו יודעים על מה אני מדבר, אבל יכול להיות שזה אומר משהו לחברי הפורום הצעירים יותר.

זה שאולין

אני עוד לא סגור אם זה צפוני, וו-דאן או פנג-דאנג, אבל זה בהחלט שאולין. אחי, לא עשית את הסטורי מוד של טקן 5? אני חושב שאומרים את זה שם על פנג ווי...

Tonjin

New member
לפי השמועות הדמות של Feng Wei

מבוססת על דמותו של Bolo Yeung שמוכרת בוודאי לכל באי הפורום. מה שהסיני עם המכנסיים הכחולות מאד מזכיר באג'י או פיגואה צ'אנג רק עם בעיטות גבוהות שאני לא בטוח שהם חלק מהסגנון המקורי (מן הסתם ישנן סמכויות גדולות לעניין הזה ממני בפורום ואני מקווה שהם יאשרו או יכחישו), זה אגב לא כ"כ מפתיע מאחר שבאג'י מאד פופולרי באנימה ובמשחקי-ווידאו יפנים מאיזושהי סיבה שלי אישית עדיין לא כ"כ ברורה

fa jing

New member
בה ג'י הינו הסגנון

הסיני הפופולרי ביותר ביפן יש שם הרבה דוגו'אים והרבה יפנים במתאמנים שם (עפ"י מה שחבר יפני שלי שהתאמן בסגנון בסין ויפן סיפר לי). מכיוון שבהרבה משחקי ואנימה האנימציה נעשית על ידי יפנים אולי זה ההקשר. חנן

Tonjin

New member
אז זהו, שאני שמעתי את אותן השמועות

התלהבתי ודווקא חיפשתי כאן מקומות להתאמן בבה-ג'י בזמנו ולא מצאתי אפילו אחד (או שאולי כן מצאתי אחד, אבל רחוק מאד, זה היה די מזמן ואני לא ממש זוכר). בקשר למשחקי-מחשב, מה שאתה אומר נכון אבל הייתי מצפה שיתנו יותר מקום וחשיבות לסגנונות יפניים (אתה יודע, גאווה לאומית וכל זה), מה גם שבה-ג'י הוא בכל זאת לא סגנון הוו-שו הכי פופולרי... אני גם לא בטוח אם הוא מצטלם/נראה יפה יותר לעיין מסגנונות אחרים מה שבכל זאת (איך שאני רואה את הדברים) חשוב במדייה כמו סרטוני ומשחקי ווידאו.

nitzano

New member
בה ג'י צ'ואן ומשחקי מחשב ביפן

לא מתאפשר לי לפתוח את הקישור מכיוון שרעידת אדמה בדרגת 7.6 באזור טאיוואן ניתקה אותנו מכל העולם וקשה מאד לפתוח קישורים בחו"ל. למיטב ידיעתי, מתכנת מחשבים יפני העתיק את תנועתו של וו ליאן ג'ה (בנו של וו שיו פונג המפורסם מטיאנג'ין) ליצירת דמות במשחקי מחשב. בהחלט יכול להיות שמדובר במקרה הנ"ל. סתם אנקדוטה, מחר אני ומורי ומוריו לבה ג'י צ'ואן וג'ין-גאנג-בה-שר נוסעים למונג צ'ון (מקום הולדתו של וו שיו פונג) לכנס בנושא בה ג'י צ'ואן לציון 100 שנה ליום הולדתו של וו שיו פונג. לכנס זה מגיעים בה ג'יסטים מכל רחבי סין. אם יהיה מעניין ויהיה לי זמן אולי אכתוב כאן על החוויה.

Tonjin

New member
הקישור הוא הפנייה לערך על בולו

בוויקיפדיה, מעניין למדי (הידעת למשל שהוא זה ששיחק לצד וואן-דאם במשחק הדמים ושהוא היה אז בן-50) אבל לא שום דבר שנורא להפסיד.. אני שמעתי כבר על כמה מקרים שתנועות בה-ג'י הועתקו בהם למשחקי מחשב ביפן ואפילו מישהו שטוען שהוא היה המודל לאחד מהם, התהליך נשמע די מעניין (חיבור אלקטרודות וחיישני-תנועה לגוף וניתוח ממוחשב של התנועה - אגב מישהו הולך לשחרר כנראה בשנה הבאה סרט חדש של *ברוס לי* שצולם והוכן בשיטה דומה - ניתוח ממוחשב של התנועות מהסרטים הקודמים והלבשתן על מודל ממוחשב שישחק את ברוס) בכל מקרה, אם יוצא לך לפגוש מתאמנים מיפן אשמח לשמוע.

למעלה