האם מישהו/י זיהה או מכיר את שם השיר והמבצעים של הקטע הלפני אחרון בתוכנית שהשמיע היום ירון אנוש בתוכניתו ברשת ב'? זה היה קטע שמח מאד עם בוזוקי, שירה בציבור וזמרת (שנקטע בסוף), אחרי קטע של חריסטוס ניקולופולוס ביחד עם דימיטרי באסיס?
זה שיר של באסיליס ציצאניס TSITSANIS ושמו APOPSE STIS AKROGIALIES שרים "בוא להרגיש איך החיים עם כל הטוב עד הבוקר..." הקטע המעניין מבחינתי זה הסולו שבו ירון סיים את תכניתו...לחן של "מיקיס תאודורקיס" מתוך הפסקול של "זורבה היווני" ידוע לכם איפה ניתן להשיג את הביצוע הזה של קוסטאס פאפאדופולוס?!
זה חייב להיות הביצוע הספציפי הזה?..... מפני ש... הביצועים של הקטע הזה תמיד מאווווווווד... דומים אחד לשני... אפילו בדיסקים, או בהופעות ובמועדונים הנגנים צמודים לקטע ו'האילתורים' שלהם כביכול, כמעט זהים. זו כנראה (אולי) מסורת לנגן את זה דומה.
פאדי, את השם הזה אפילו לא ראיתי בגריק פורום. מלא פאפאדופולוס מכל מיני סוגים ומינים, אבל לא קוסטאס.... כריסטוס לא טוב? (סתאאאםםם...) מה אתה יכול לספר עליו? נחום - כיף לראות אותך בפורום.
היוונית של ה-50 שנה האחרונות וגריק פורוס(מורה הנבוכים שלכם...). ובכן KOSTAS PAPADOPOULOS הוא אחד מנגני הבוזוקי שניגנו בביצועים המקוריים את יצירות שח "ידידנו" תאודוראקים. השני הוא LAKIS KARNEZIS. הם מהעמלים קשה ששמם מופיע אגב על עטיפות הדיסקים. מה שהושמע ביום שישי האחרון זאת הייתה הקלטה של הרכב מוזיקלי בו נגנו כמה מנגני הבוזוקי הטובים של יוון ו-PAPADOPOULOS ביניהם, הרכב שלא הצליח לשרוד כי היה שם יותר מידי משחקי כבוד של נגנים נהדרים שקשה לעבוד יחדיו ללא סמכות מעליהם. LAKIS KARNEZIS עושה חייל בנורבגיה שם מנגן כסולן של בוזוקי עם תזמורת סימפונית. חפשו משהו לנפש ולא לאוזניים בלבד. ועוד הערה כשאתם מדברים על שירים הזכירו גם את הגורמים שיוצרים אותם: לדוגמא:MI MOU THIMONEIS MATIA MOU יצר אותו STAVROS KOUGIOUMTSIS ומבצע DALARAS (במקור POULOPOULOS) FRAGOSIRIANI יצר אותו VAMVAKARIS ומי לא מבצע אותו... וכן הלאה ...
האמת נכון לעכשיו לא ידוע לי הרבה על הקוסטאס הזה...חוץ מזה שהוא מנגן בבוזוקי בעל שלושה מיתרים (ויש לזה צליל כל כך מיוחד ושונה מבעל ארבעת המיתרים...אני כל הזמן חוזר ומנגן את קטע הסיום מאתמול-ובצליל שלו הוא מאוד דומה לקטע הנמצא בפסקול הסרט (זורבה היווני)-יכול להיות שתאודורקיס השתמש בבוזוקי שלושה מיתרים?!?!) ואותו פאפאדופולוס היה אחד משני נגני הבוזוקי במופע מחווה לכבוד תאודורקיס שהיה באקרופוליס שנת 96 (אם אינני טועה) ושם הזמר היה מי אם לא "יורגוס דאלאראס" (אחד הדיסקים הגדולים והמיוחדים לטעמי-מומלץ) המקורית...את יכולה לתת שמות דיסקים שהקטע הזה מופיע בהם?! (אם זה מעניין אתכם אני יכול להעלות את הקטע מתוך הפסקול ולתת קישוןר) אז זה מעניין...פאפאדופולוס השתתף שם ופה הוא נותן ביצוע מדהים לטעמי ליצירה הזו של מיקיס..בגלל זה עניין אותי כל כך הקטע הזה מצורפות שתי תמונות של הוידאו של ההופעה הזו.. (מישהו יכול להמר איזה הוא קוסטאס?!(אני הולך על זה בצד ימין)) יום טוב
הקטע שאני יודעת עליו (ונדמה לי שגם 'גלגם' התכוון לו הוא מתוך הדיסק שדברנו עליו בעבר:' או איכוס טיס פסיכיס מאס' להקה בשם 'טריכורדו' ששרדה דיסק אחד בלבד (שהיה בחידה של 'מאקריה' בנושא 3 מיתרים...)לפני מספר חודשים. ואכן שמו 'או זורבס'. החצי ראשון הוא הקטע המדובר והחצי השני שממשיך מתוכו הוא נעימת הנושא של הסרט זורבה היוני. קטע שני שיש לי אני לא יכולה לזהות מכיון שהוא מין דיסק אוסף אישי שהמבצעים לא ידועים לי אבל הוא לפחות בן 20 שנה. כמו שאמרתי כל נגן בוזוקי שינגן את הקטע ינגן אותו ממש כמו שנכתב.