זיהוי שיר

זיהוי שיר ../images/Emo101.gif

מהר, לפני שאני משתגעת. אני חושבת שזה של לאה גולברג: זה מתחיל (אני חושבת) "אם גם אתה משהו משהו משהו וגם זוכר כמוני אתמולים". יש? שיבולת? יובלי? עידן? מישו?

גנגי

New member
נאלמו המילים

יפה שהיא כתבה שיר על מישהו שהוא משהו-משהו-משהו. והיא עוד מייחסת לו זיכרון טוב! כנראה הוא היה מה-זה שווה.

nutmeg

New member
מזכיר לי

את אבו זאקי, זה שהיה משפיך את התה בחמאם והיה שומע את כל הרכילויות של האנשים החשובים שאמרו ככה וככה וככה... ולא, מה פתאום, אין לו בעייה עם הזיכרון - רק עם מה שהוא שוכח! (שייקה אופיר ז"ל)

לי גם מזכיר

היינו במסעדה לבנונית, ובסוף הארוחה תהינו בקול רם איך עושים איזה סוג מסויים של בקלווה. אחד המלצרים הזקנים קרב לשולחן ואמר בשמחה שהוא התמחה בסוריה בהכנת החלאוויאת למיניהן. הוא המשיך והפליג בסיפורים על סוריה ועל בחורה שהוא פגש שם. בשלב מסויים נגמר הסיפור המרתק באמת, ושאלנו, נו, אז איך עושים את הבקלווה הזאת? והוא עונה, מאיפה אני יודע?

nutmeg

New member
מזכיר לי

את אבו זאקי, זה שהיה משפיך את התה בחמאם והיה שומע את כל הרכילויות של האנשים החשובים שאמרו ככה וככה וככה... ולא, מה פתאום, אין לו בעייה עם הזיכרון - רק עם מה שהוא שוכח! (שייקה אופיר ז"ל)

shellyland

New member
אויש, אתם גרועים!

מחר (אולי) יהיה לי זמן ואני אפתח ספרים ואמצא את השיר ולא אגלה לכם מה הוא, כי רק צחוקיות אתם יודעים להריץ ושום דבר אתם לא לוקחים ברצינות. ובחיים לא תדעו איזה שיר זה היה. תתחננו, אני לא אגלה לכם! פויה של פורום

התכוונת לזה?

לפנות בוקר / לאה גולדברג [שירים, א' עמ' 48] אם אתה עכשיו עייף כמוני וזוכר – כמוני – אתמולים אֶל יֵאוש הבוקר שיבואני שְלַח מבט סולח ומשלים כְּבָר שׂוֹנֵאת הרחוב את פנסיה קר לה בשלגֶיהָ הכבדים שעת דממה מוחה מעל ריסיה זֵכֶר נשיקות הכוכבים בִּזכוכית שחקים המעורפלת מצטחק בבוז עולם בָּדוּי: החלום אשר בָּטַח בפלא מֵת הלילה בלי וידוי מה נשאר לי? – זֵכֶר האחרת? חום מילים שנלחשו לא לי? מבטי בשעת בְּקָרִים חיוורת מְיָאֵש, סוֹלֵחַ וּמַשְׁלִים ------- מילים כדרבנות. אשמח אם מישהו יסביר לי את שתי השורות הראשונות בבית השני. האם זו שגיאה בעברית (רחוב - נקבה?), או שמא אפשר להבין את המשפט אחרת?

shellyland

New member
יו! חזרת!

פחחח... איזו אהבלה אני! יומיים אני מנסה להזכר בבית הראשון של השיר ובכלל הבית האחרון שלו היה השבוע בחתימה שלי. כנראה בגלל זה הוא נשאר לי תקוע בראש. אשכרה דפוקה.
כבר שאלתי פעם איך זה שהיא מתייחסת לרחוב (לא רק בשיר הזה) בלשון נקבה ועוד לא קיבלתי תשובה מספקת.

ואולי...

שונאת הרחוב -> שונאת את הרחוב או שונאת הרחובה, אל הרחוב ברור, בכל אופן, שזה לא הרחוב שהוא נושא המשפט, הן בגלל לשון נקבה, והן בלל השלגים הכבדים

השלגים הכבדים

אולי מעידים על כך שהיא חושבת על הרחוב של ילדותה. מישהו יודע מה מינו של הרחוב ברוסית? (קצת קשה לי להאמין שהיא לא ידעה שבעברית רחוב הוא זכר). "שונאת את הרחוב" לא כל כך מסתדר עם ההמשך: "שונאת הרחוב את פנסיה" = את הרחוב ואת הפנסים? התחושה הלשונית שלי מתקשה לקבל שבאותו משפט ובאותו מבנה תחבירי יהיה פעם אחת בלי "את" ופעם אחת עם "את". ומה פירוש "שונאת אל הרחוב"? חוצמזה נשארת השאלה מיהי הנושאת? זו לא המשוררת. שהרי את עצמה היא מביאה בגוף ראשון (בבית הראשון והאחרון). אולי זו העיר? ושלי כבר אמרה שזו לא הפעם היחידה שבה היא מתייחסת לרחוב כנקבה, אז אולי בכל זאת יש פה עיקרון כלשהו. שלי, את יכולה להביא דוגמאות נוספות?

בטח:

באותו כרך, שני עמודים קודם - "הרחוב הריקה שטוחה לפנינו כסרט". הרעיון שברוסית רחוב הוא נקבה במעניין ובאמת לא חשבתי עליו, אבל אני קצת מתקשה לקבל אותו כי אין בשירים האלה שום דבר אחר שיעיד על געגוע שכזה.

renjintso

New member
אאל"ט, לאה גולדברג גדלה בליטא

ואם לשפוט לפי הסבא הליטאי שלי, היהודים שם דיברו רוסית וגרמנית (ועברית), לא ליטאית.

צימעס

New member
אכן - ברוסית רחוב הוא ממין נקבה.

"אוּליצַה" (צ ממש, לא ת רכה).

למעלה