זיהוי קלמנטינה

Simbbam

New member
זיהוי קלמנטינה

יש לי בגינה זן מאד מוזר של קלמנטינות. הן קטנות מאד וחמוצות מאד, ממש לא טעימות. מישהו יכול להגיד לי מה זה הזן הזה ולמה הגנן שתל אותו אם הוא בכלל לא טעים? אנחנו דיברנו על קלמנטינות למאכל. תודה.

רוּפֵן

New member
עם סוף העונה וקטיפת כל הפרי - גיזום

יש לגזום ולדלל על ענף הפונה פנימה ו"לרווח" את הענפים שלא יהיו 'התנגשויות' ביניהם. כך יגיע אור השמש לכל הפירות והם יהיו יותר מתוקים. ולגבי הגודל, כבר נענית, להקפיד על השקייה כמה שיותר סדירה לאורך הקיץ. עלייות וירידות בכמויות המים, רק ישגעו את העץ והפירות או שיהיו קטנים או שיתפוצצו או שישרו.

טסונמי1

New member
המנדרינות ניראות בסדר- גם העץ

כניראה שהבעיה היא בזן-תן לגנן ליטעום אחת -אולי הוא יוכל להסביר מה הוא שתל

רוּפֵן

New member
אשתי קנתה קלמנטינות בסופר...

(את שלנו - 'מיכל' חיסלנו בשקיקה.. ו..נגמר..!) קילפתי אתמול אחת, נראית יופי, כמו קלמנטינה אמיתית... בפנים...
לא יודע להגדיר.. מעט מיץ, אפילו לא גרם אחד של סוכר.. אני בטוח שאם היו נותנים לי לאכול אותה בעינים מכוסות, לא הייתי מצליח לזהות באיזה פרי מדובר. מאוד הרגיז אותי ! מתוך כ 3 ק"ג אולי 5 או 6 היו עם טעם של קלמנטיה וקצת מתוקות. הקלמנטינות 'מיכל' שקטפנו מהעץ שלנו (יבול ראשון !
) נקטפו כשהן כתומות לגמרי וכמעט נושרות לבד.. והן היו באמת משהו.. מתוקות כמו סוכר, קליפה עסיסית ומתיזת ניחוחות.. והריח, והטעם.. אין טענות.

Simbbam

New member
../images/Emo13.gif אנחנו

קונים קלמנטינות בקיבוץ בניה, היכן שאמא שלי עובדת. קלמנטינות לא מהעולם הזה!

רוּפֵן

New member
../images/Emo45.gif אך, לא על זה אני בוכה...

יש לנו מקורות להשיג קלמנטינות "עודפות" מחברים חקלאים... אני מצר על העובדה שמשווקים דברים כאלו.., חסרי טעם וריח !

רוּפֵן

New member
..אלו הורמונים ל"התפחה".. נכון ?!

..כי, לגובה שלי, הם לא עזרו הרבה, אבל לרוחב.. יופי..
שבת שלום

רחל5

New member
האם זה נכון גם לגבי אשכוליות?

לחברה שלי יש עץ אשכוליות בחצר. היא מתלוננת שהאשכוליות מגעילות ואין לה מושג מה לעשות כדי שיהיו טעימות. כבר שנים שהם לא נוגעים בפרי. ואם כבר שאלתי לגבי החברה שלי - מה לגבי פקאן שנותן אגוזים פיצפונים? איך גורמים להם לגדול יותר?

טסונמי1

New member
בדכ זו בעיית מים- מחסור במים

בקיץ-זו אקסיומה פשוטה למדי העץ לא מקבל מים = העץ נותן פרי "צימוקי חמוץ" או קטן-[וזה ביתנאי שלא מדובר כאן על זן שהוא מיטיבעו כזה]

nony11

New member
צמח נוי

אם אני לא טועה, מה שיש לך זה קלמנטינה ננסית - לנוי בלבד, מאותה הסדרה של הקומקווט והלימקווט. ן.

למעלה