זיהוי צמח

סודA

New member
רופן, בהזדמנות זו שוב תודה ../images/Emo45.gif

אשתי למדה להכין מהמנגולד מטעמים, לא מבין איך לא הכרתי אותו עד היום. והוא לא נגמר גם אחרי שחילקתי לא מעט.

רוּפֵן

New member
../images/Emo24.gif לעונג הוא לי....

...זי מיאוט טוף ומיאוד בריא, גם כן..

bel011

New member
רופן,בהזדמנות זו...גם אני הכרתי את

המנגולד דרכך (או יותר נכון...התחלתי לאכול אותו בזכותך) ואני עדיין עושה איתו את מה ששמעתי ממך (קוצצת...שמן זית...ומוסיפה חברים כמו חומוס או ירקות אחרים) יש לך עוד רעיונות? תודה.........

gitta

New member
טעמתי אצל חברים בקיבוץ

ואהבתי את אופן ההכנה, כתוספת חמה למנה העיקרית. חותכים לרצועות ומאדים כמה דקות ברוטב לבן, כלומר ברביכת קמח בתיבול לפי הטעם.

רוּפֵן

New member
המלצה של אשתי....../images/Emo68.gif

א. אותה 'חביתת ירק' שהזכירה ואוהבת מאוד, גם 'צפנתי'. שוב, רק החלק הירוק. חותכים כ 2-3 עלים ל"ספגטי" צרים מערבבים עם 3-4 ביצים בצל קטן קצוץ דק פלפל שחור מלח פפריקה מחבת, אש גדולה, שמן זית חם שופכים למחבת, מכסים במכסה 3 דקות - מנמיכים את האש - עוד 3 דקות על אש נמוכה הופכים (מחליקים לצלחת גדולה ו..הופכים את החביתה - עקב הבצל ועלי המנגולד, החביתה די רכה, ולא קל להפוך אותה בשלמות בלי שתתפרק, אז..להיעזר בצלחת..) שוב - 3 דקות אש גדולה + 3 דקות אש נמוכה ו...לטרוף ! (אני אוהב לאכול חביתה, עם 'חרדל דיז'ון חריף' בצלחת, ליד..
..) ומה עושים עם "הלבן".. של העלים ?! או שחותכים לטבעות ברוחב 3 ס"מ.., או שמשאירים ארוכים. מבשלים במים (עדיף לאדות בסיר אידוי, או ברשת המונחת על קרקעית סיר עם מעט מים) מכינים בצד, קופסה אטומה עם - שמן זית, פלפל שחור, לימון, מלח. לאחר 20 דקות של בישול/אידוי - להעביר לקופסה, עם התבלינים והשמן, לסגור היטב.. לנער קלות לספיגת הטעמים, ולהשאיר סגור, עד שמתקרר אחלה "נישנוש דיאטטי" ליד השולחן, או להוספה לסלט ירוק, סלט עגבנייות וכו' יש עוד איזה מתכון של 'קציצות ירק'..., בקרוב..

רוּפֵן

New member
ואם ב'מתכונים' עסקינן... חצילים ../images/Emo70.gif

אל תפסידו את העונה ! הם פה, ועכשיו מתוקים, טעימים ...משהו... אין כמו חציל מטוגן, חם וטרי, מהמחבת.. יש הרבה מתכונים אבל הנה אחד ש"המצאתי" אתמול... חזרתי לאתנחתא קטנה בבית, והייתי רעב.. מחבת - שמן זית - 3 פרוסות חציל(בלי קליפה) - חום גבוה - זהובים..?! להוציא... 3 פרוסות לחם, מלאות באבוקדו רך בצל חי קצוץ בשכבה דקה על האבוקדו פרוסת חציל לוהטת על כל פרוסה מעט מלח גס וזהו....
חציל.. רק חם !

r66

New member
לידיעתך, אפרופו חצילים............

בעונה שעברה "אספתי" מהשטח איזה כמה שתילי חציל יפיופים ובריאים (כאילו...) עכשיו שני השיחים הכי הכי בריאים והכי הכי פוריים הם שני השתילים שקיבלתי ממך. ה"גנובים" (
) נראים רע מאוד, לא נראה לי שיחזיקו מעמד עד סוף החורף. כך ש.....יש לי חצילי חורף
ו..............ת*ו*ד*ה על המתכון לחביתת הירק ועוד תודה גדולה גדולה
על המתכון שתקליד לי עכשיו של קציצות הירק
נשמע משו-משו

רוּפֵן

New member
YUO KNOW ../images/Emo11.gif WELL

לא בטוח שה"הם" הלכו פיפען, קאפוט.. גזמי אותם. גזמי כל ענף שהוא דק יותר מעיפרון. אצלי השארתי כ 5 או 6 שתילים לחורף, ו...עדיין יוצאים חצילים.., לא בקצב, ולא גדולים.., אבל לאט ובטוח. יש גם פרחים שלא מופרים (נו, טוף.., חורף !) וגם איזה חצילון קטן שקיבל ברד "בכנון ישיר" ו"נעלב".. - נכנס ל'קומה עצמונית'. מתכון..., אולי מחר... (הגיברת טרודה ! אין לה זמן בשבילי..! בצק.., לחמים, חלות וכו'..)

Mנטה

New member
מנגולד הולך מצוין עם עוף

גבעולי חרשוף או מנגולד (עלי סלק) מלח מיץ לימון למלית: 250 גרם בשר בקר טחון (או תערובת של בקר וכבש, או כבש בלבד) פטרוזיליה קצוצה 1 ביצה מלח ופלפל 1 כף שמן לטיגון קמח ביצה טרופה שמן לבישול 2 שיני שום מיץ מ- 1 לימון גדול מעט עלי סלרי .1 חותכים מגבעולי החרשוף את החלק התחתון, הרחב, וקולפים כמוסבר למעלה, או משתמשים בחלק התחתון, הלבן, של עלי מנגולד גדולים ויפים. מבשלים את החרשוף המוכן במי מלח רותחים עם מעט מיץ לימון כ - 40 דקות, עד שהם מתרככים. (עלי מנגולד יש לבשל 10 דקות בלבד). מסננים ומצננים.לשים יחד את מרכיבי המלית. ממלאים גבעול במלית ומכסים את המלית בגבעול נוסף. ממשיכים כך עם שאר הגבעולים והבשר. מקמחים את הגבעולים הממולאים וטובלים בביצה טרופה. מטגנים משני הצדדים במעט שמן חם. .2 מרתיחים מים בסיר רחב ומוסיפים את השום, מיץ הלימון ועלי הסלרי. מעבירים את הגבעולים המטוגנים לסיר, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30 - 35 דקות. מגישים עם מעט מנוזל הבישול. אני ניסיתי את זה עם עוף, לא עם בשר, וזה היה פשוט מצוין, אחד התבשילים הטעימים שניסיתי. עם העלים הירוקים זה פחות מוצלח, בעיקר עם החלק הלבן. לעלים מתכונים בהמשך...

Mנטה

New member
קציצות מנגולד

צרור עלי סלק 2 פרוסות לחם שרוי וסחוט פפריקה,כמון 1 כף שום כתושה 1 ביצה קמח רגיל או מצה לשטוף ולנקות את עלי הסלק היטב, לבשל במי מלח עד שהם רכים, כרבע שעה. לסנן, לטחון עם פרוסות הלחם הסחוט, להוסיף פפריקה, כמון, שום כתוש וביצה. אם יש צורך להוסיף קמח רגיל או מצה לתערובת, לערבב הכל ולטגן לקציצות.

Mנטה

New member
מנגולד עם סלק ממולא אורז

לרוטב - ½ ק"ג סלק קצוץ דק 2 סלקים – קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי בינוני-דק עלים מ - 2 יחידות מנגולד קילו בצלים גדולים 1 1/2 כוס קמח כפית כורכום+כפית מלח למלית - 2 כוסות אורז כפית פלפל שחור כפית מלח 2 כפיות בוטנאג' ½ כוס שמן לרוטב - 3/4 כוס מיץ לימון 1 1/4 כוס מים 2 כפות סוכר ½ כוס שמן בצל - לקלוף את הבצלים לחרוץ חריץ רוחב (לא עד סוף)להרתיחה במים עד אשר הגלדים מתחילים להתפרק (חליטה ארוכה) להפריד לגלדים בודדים. עלי מנגולד - לשטוף את העלים ולהסיר את בסיסי "הגבעולים" (החלקים הקשים) – לשמור אותם לבישול.לחלוט חליטה קצרה את העלים (לא לסמרטט אותם). מלית - לשטוף את האורז ובקערה לערבב אותו עם סלק קצוץ, פלפל שחוק, מלח, בוטנאג', וחצי כוס שמן. רוטב - לערבב את כל מצרכי הרוטב. מילוי ובישול - למלא את גלדי הבצל בתערובת במלית.לחצות כל עלה מנגולד לשניים (ברוחב) – ולמלא במלית.בסיר (רצוי לחץ) – 3 כפות שמן ועליהן מצע מפרוסות הסלק(שכבה אחת) עליהן שכבה של בצלים ממולאים לשפוך מעט מהרוטב על השכבה. שכבה של עלי מנגולד ממולאים ועליהם שוב רוטב.לפזר מעל את שאריות גלדי הבצל ועלי המנגולד שלא מולאו וכן את גבעולי המנגולד שנחתכו קודם לכן.לבשל על אש גבוהה עד אשר מתחילים לצאת האדים מסיר הלחץ, לבשל עוד 15 דקות על אש קטנה.בבישול בסיר רגיל – לבשל כשעה לאחר הרתיחה. הסימן לכך שהתבשיל מוכן הוא כאשר האורז בעלים העליונים בסיר נראה נפוח ויפה.להגשה לסדר צלחת או תבנית שטוחה את הממולאים עם פרוסות סלק. לצקת מעל את הרוטב שנשאר בסיר.טעים יותר כאשר מוגש פושר, ואפילו קר.

Mנטה

New member
וחוצמיזה....

מנגולד זה דבר כל כך טעים שדי הולך עם כל דבר, אני משתמשת בו כמו תרד לפעמים ולפעמים גם כמו חסה (כשהוא חלוט) בכל מצב, וכמו שאמרו לפני הוא מאוד אוהב שמן זית ולימון (ושום גם כן). ירק רב שימושי.

elirand2

New member
אני בכלל אוכל אותו טרי

בכל יום מוציא כמה עלים צעירים ומתוקים ולועס אותם כמו שהם תענוג של מנגולד

גבי 26

New member
../images/Emo2.gif מה אתה אומר? חי???

אני עושה מרק ירוק של הפרסים...עם כל העשבים הירוקים, מעט קוביות בשר ולימון (צריך להיות מיובש, אבל גם רגיל זה בסדר) מאד דומה לצ'ורבה, אבל ירוק!

למעלה