זיהוי עץ

Simbbam

New member
זיהוי עץ

ישנו עץ נוי מדהייםם ביופיו שיצא לי לראות. אז ככה: הוא די נמוך, לא ראיתי אותו בגבהים מרשימים. יש לו עלים גדולים. יש לו פרחים ע-נ-קי-י-ם, הם משתלשלים ממנו כמו פעמונים ענקיים, בצבע צהוב כזה... משהו מדהים באמת. פשוט פעמונים צהובים משתפכים. למישהו יש מושג על מה אני מדבר?

shlumbergera

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif דטורה בר-אפשר לגדלה כמו את

זו הברגמנסיה, שרואים בתמונות
פעם הבאתי תפוח זרעים שכזה לגינתי, ונתתי לו להזריע. יצאו מלאן דטורות קטנות ושיח אחד מרשים. הגנן ראה והתעלף. הייתי אז בחיתולים ירוקים אז מיד תלשתי ועקרתי הכל. אז בכל אופן - אפשר לגדל לשיח בגינה או שזה הופך פראי ומשתלט?

רוּפֵן

New member
חפשי "דטורה" או "דאטורה" בפורום...

כתבתי על צמח הברהזה, כמה פעמים בפורום (כולל "ויכוחים עקרוניים" וכו'.. יש לי גם זרעים שלה (מכיר מקום, עם בית גידול טבעי קלאסי)

Simbbam

New member
הברגמנסיה... רעילה?

ואגב, לי זה נראה כמו עץ ולא כמו שיח. היה לזה גזע אחד.

גבי 26

New member
מושך את העין

אני לא נוטה להכניס אל פי משהו שהוא בלתי מזוהה לחלוטין, גם אם הוא נקרא אוכל לפעמים...

מייקלה1

New member
הדטורה=ברגמנסיה היא עץ/שיח יפיפה,

יש אותה גם בוורוד ובצהוב כמו אצלי בגינה, עוד אחת מדהימה היא דטורה עם גזע שחור ופריחה מדהימה בסגול, לא זוכרת איך קוראים לזן הזה-אצלי בקור היא לא שרדה. כבר אמרתי קודם, לא לעשות ממנה חליטות [חחחח...]ולשטוף ידים אחרי שמטפלים בה.היא לא הצמח היחיד שרעיל,גם הרדוף הנחלים רעיל ביותר,אז מה, לא לגדל??

רוּפֵן

New member
../images/Emo18.gif אין מה להשוות כלל ../images/Emo70.gif

בין הרדוף ל'דטורה'. עלי ההרדוף מכילים רעל במינון די נמוך וכדי לספוג אותו בכמות רעילה ומסוכנת, יש ללעוס ולבלוע כמות די גדולה, וזה בלתי אפשרי כי הוא בעל טעם איום ונורא. ההרדוף הרעיל מאוד (שעל ההרעלות שלו, מסופר בספרי 'אגאטה כריסטי' וכדומה), הוא סוג מאוד מיוחד ו"פולחני", וכמובן, בעל דרגת רעילות גבוהה מאוד. הדטורה לעומת זאת, היא לא צמח רעיל, אלא צמח המכיל כמויות מאוד גבוהות של חומרים 'הליוצינוגניים', (גורמי הזיות וכו'), הקיימים במינונים שונים בחלקיו השונים של הצמח, מהפרחים והזרעים ועד לשורשים. כל נגיעה בצמח, בידיים חשופות, מחייבת שטיפה מוקפדת של הידיים. החומרים נספגים גם דרך העור !

רוּפֵן

New member
סורררררררי.. רק צורת התבטאות...

הכוונה הייתה להזהיר באופן מיוחד מפני ה'דטורה' שהיא מסוכנת כמה וכמה מונים, מכל הרדוף מצוי הגדל בגינות ובחצרות... התייחסתי לאשר כתבת : "..היא לא הצמח היחיד שרעיל,גם הרדוף הנחלים רעיל ביותר,אז מה, לא לגדל??.." מסכים איתך, רק רציתי לחדד את העניין של נגיעה באברי גוף חשופים, וכו'.. הכל טוב...

Simbbam

New member
אם ככה רופן

אז אין מצב לגדל את הדטורה היפהפייה הזאת בגינה שבה מתרוצצים ילדים קטנים?

רוּפֵן

New member
לעניות דעתי, ממש לא !

ילדים נמשכים לפרחים היפים ויכולים לגעת בו, ואחר, לשפשף את העיניים, או להכניס אצבע לפב.. וכבר יש ספיגה של החומר השומני הנמצא גם על העלים וגם על הפרחים, לגוף. שלא כמו צמחים רעילים - כמו ההרדוף לדוגמא - הדטורה לא "משדר" - "זהירות רעל" ע"י טעם מר או חלב מריר. כשבדקתי ועקבתי במשך שנתיים אחר בית גידול של צמח זה, דאגתי לרחוץ את הידיים במים וסבון היטב.

למעלה