כן - זה כבר ממש נראה כמעט אותו העכביש - חוץ מהצבע הכהה
שלא מהווה למיטב ידיעתי גורם מאוד משמעותי בהגדרה. יש שינויי גוון וצבע בהמון מינים - גם של צמחים וכו'.
אל תהיה כל כך נחרץ לגבי זה שהכל כמעט כבר נתגלה לפנינו: אפילו מדענים מכירים בעובדה שהמון מינים עדיין לא התגלו - וזה לא תקף רק לכל עץ של יער הגשם שנכרת באמזונס ופתאום מתגלים עליו המון מיני חרקים שמעולם לא נראו: זה בהחלט יכול להיות גם כאן בארץ - בעיקר חרקים ופרוקי רגליים. עד היום הסרטתי כמה מיני חרקים שעדיין אין לי ודאות שהם ידועים למדע.
לפני שנה ומשהו, גילה אדם יקר ומרתק מאילת, מורי חן שמו, מין חדש של דג שלא היה ידוע למדע. זה קרה בצלילת שנורקל בשונית והוא נתקל בו במקרה. אם אני זוכר נכון - זה היה דג מעמקים שנח על הקרקעית הרדודה ובמקרה מורי ראה וקלט אותו. הדג נקרא על שמו, דרך אגב...
ודוד פרידמן מאילת - שגילה בזמנו את הדג הקטן והמרהיב ביופיו הסגול- כחול שנקרא על שמו? צבעון פרידמן Fridmani Fish הרי לפי תפיסתך לא יתכן שאף אחד לא ראה דג סגול כל כך בולט לפניו! ובכל זאת...
אז תמיד תאמין שאם אתה מסתובב בטבע כל כך הרבה - ואפילו מעט, ובאופן אקראי נתקלת במשהו לא מוכר - אולי אולי אולי אתה הראשון לראותו!
עדיין אנחנו קטנים וזעירים לעומת תעצומות הטבע ועוד המון עולם נסתר מפנינו (לפני כמה שנים גילתה משלחת למקום נידח בסומטרה, אם אני לא טועה, מינים חדשים של בעלי חיים שלא נראו כמותם. ואלה לא חרקים זעירים - חיות של ממש!)
אל תאבד תקווה...