זיהוי סיפור קצר?

1Reebok

New member
זיהוי סיפור קצר?

אני מנסה להזכר בשם ומקור סיפור קצר שלמדנו בתיכון. זה סיפור מאוד, מאוד מוכר ואני פשוט לא מצליח להזכר בשם. אני חושב שאולי הוא מתוך דקאמרון, אבל אני פשוט לא זוכר כבר.

זה על גבר שיש לו שעון, ולאשתו יש שיער יפה. ליום הנישואים שלהם הגבר מוכר את השעון וקונה לאשתו מסרק ,ואשתו מוכרת את השיער שלה וקונה לבעלה שרשרת לשעון.

מי זוכר את השם ו\או המקור?

1Reebok

New member
נו, ברור שאני אזכר בזה

ממש דקה אחרי שאני אפרסם הודעה...
לסיפור קוראים "מתנת המאגים" וזה סיפור יפהפה, מומלץ מאוד

Y. Welis

New member
גם לא היה יכול להיות בוקאצ'יו כי הוא לא משעשע

ולא על חשבון הדת הקתולית.

KallaGLP

New member
הסיפור הוא של או. הנרי

בעברית הוא נקרא "מתנת חכמי קדם" ובמקור - The Gift of the Magi

אפרת12

New member
לא של גי דה מופאסן

אולי אני זוכרת את זה ככה בגלל הרעיון הדומה למחרוזת.

אפרת12

New member
SO BE IT

אני זוכרת שהיתה המחזה שלו בטלויזיה הלימודית של ילדותי. שחור לבן. השפיע עלי קשות, אבל משום מה זכרתי את זה כגי דה מופאסן. אולי בגלל זה לא מצאתי את הסיפור באף אחד מספריו. עכשיו כשאני חושבת על זה - באמת ניסיתי לברר פעם ונדמה לי שהתשובה בסופו של דבר היתה שונה ממופאסן...

אין מצב

זה או'הנרי, אחד המפורסמים שלו.
(חחח כשקראתי אותו בילדותי, חשבתי שזה סיפור נורא עצוב! כלומר, ראיתי רק את הצד העצוב, בעוד שהעיקר בו כמובן האהבה הגדולה והרצון לתת, שלעומתו כל הדברים האחרים מתגמדים).

אפרת12

New member
גם אני חשבתי שהוא עצוב...

הבדל בין הסתכלות של ילד (סוג של נקודת מבט אגוצנטרית) לבין זו של בוגר.

zipil18

New member
משום מה אני זוכרת שהוא נקרא "המחרוזת"

של או הנרי או שזה סיפור אחר?

אפרת12

New member
מעניין - זה אומר ש-3 אנשים פה

(כולל אותי) מבלבלים את הסיפור הזה עם המחרוזת. כנראה שאני לא מדמיינת שיש פה רעיון קרוב.

ג רפאל

New member
המחרוזת הוא על אשה ששואלת מחברתה את

ענק הפנינים המפואר שלה. לנשף אחד. ומגלה שאבד\נגנב ממנה.
היא ממהרת קונה אחד חדש במקומו. משעבדתלרכישה את נכסיה המועטים וכל חייה עובדת בפרך על מנת לפרוע חוב המיליונים בגינו.
אחרי שנים -על ערש דווי?- היא פוגשת בבעל המחרוזת שתמהה על ניתוק הקשרים ביניהם. ומספרת לה את מעשה האבידה ורכישת התחליף והשעבוד לפרעון החוב. ואז מגיבה החברה . אבל המחרוזת שהשאלתי לך היתה של פנינים מזוייפות שערכן פרוטות. מסך.

זה פחת או יותר הסיפור. ברוחו הוא דומה לסיפור האכזבה הנוראה של או הנרי. יש גם סיפור דומה של סומרסט מוהם, שאני מנסה לשלוף קרעיו מזכרוני.

אפרת12

New member
אני יודעת

מאז שקניתי ספר של גי דה מופאסן מתוך כונה למצוא שם את הסיפור ההוא ומצאתי את המחרוזת...
פשוט נשאר לי בראש שהסיפור השני הוא של גי דה מופאסן.

זה פשוט מאוד!

את שני הסיפורים האלה לומדים בתיכון "ביחד" במסגרת לימוד הסוגה "הסיפור הקצר".
בעוד שהסיפור של או'הנרי הוא אופטימי ביסודו, זה של מופסן באמת קשה וכולל גם ביקורת (?) על הגיבורה.

ג רפאל

New member
נראה לי ששני הסיפורים אכזריים ביותר

באחד יש עוד סיכוי לשיער האשה לצמוח והם נשארים ביחד לאחר הוכחת אהבתם.ובאחר המות מלווה בהרגשת החמצה נוראה של החיים והשיעבוד לחוב.
אולי זה ההבדל בין אופטימיות לפסימיות

אפרת12

New member
אז צריך ללמוד אותם במסגרת

"ספרות השוואתית". כי באמת, לכאורה הרעיון שבבסיס הנרטיב דומה, אבל המסר שונה לגמרי.

למעלה