זיהוי סוג כלב

A t z a

New member
זיהוי סוג כלב../images/Emo80.gif

היי, מישהו יודע איזה סוג זה הכלב המתוק שבתמונה
? ואולי מה סדר גודל המחירים של הסוג הזה? אני אצרף שתי תמונות תודה רבה לעוזרים

drora121

New member
זה כנראה פומרניאן או קליין שפיץ

שהם בעצם אותו הגזע אבל הפומרניאן יותר קטן מהקליין שפיץ. יש מגדלת מצויינת בשם טלי קרוטמן, את יכולה לראות את האתר שלה. כוכב יריחו.

shirili

New member
אני לא חושבת שזה קליין שפיץ אבל אני לא בטוחה

לדעתי 80% שזה פומרניין ולא קליין שפיץ בכל זאת יש היבדל בצורה שלהם

drora121

New member
קליין שפיץ ופומרניאן זה אותו הדבר, ההבדל הוא

רק בגודל. שוחחי עם טלי מבית הגידול כוכב יריחו, היא מאוד רצינית ואיכותית בגזעים אלה.

shirili

New member
יש היבדל ביין הקליין שפיץ לפומי

הקליין שפיץ לא רק שקצת שונה מהפומי אלא שגם האף או הפה שונים. לא קשה למי שבין להבדיל בין קליין לפומי אבל עדיין הם מאוד דומים ! לפי מיטב ידיעתי יש מספר גדלים של שפיצים והפומרניין הוא הקטן ביותר כלומר הטוי שפיץ ואחריו מגיע הקליין שפיץ שהוא השפיץ הקטן. זה כמו בפודלים שיש כמה גדלים. ואפשר בלי הרבה בעיות להבדיל בין הטוי לבין הפודל הקטן. אוף!!! כמה גזעים יש היום !! גזע השפיץ הגרמני שמתחלק, גזה כזה מתחלק וכזה וכו וכו וכו... ובכלל יש לי ספר שאני פותחת אחת לעשור שיש שם גזעים שניראים בכלל כמו מעורבים

drora121

New member
שירילי, דברי עם טלי שהיא באמת מגדלת תותחית

של הקליין שפיצים. היא הסבירה לי באופן ברור שאם יוצא קליין שפיץ זעיר בגודל של פומרניאן הוא מוכר כפומרניאן. אגב, זה קורה בעוד קבוצות של כלבים גזעיים כמו למשל ברועה הבלגי. קורה לעתים בגלל הכלאות והרבעות קרוס בעבר, שבהמלטה אחת, נניח לצורך הדוגמא, של מלינוואה (רועה בלגי פרווה קצרה בלי חום אדמדם, עם גוונים שחורים אפורים וכהים נוספים)אם בין הגורים נולד גור עם פרווה ומרקם צבעים של מלינוואה אך עם פרווה ארוכה, הגור הזה נרשם כטרוורן, אם הוא יוצא עם פרווה קצרה הוא נרשם כמלינוואה - זה חוקי לחלוטין וזה חוקי לחלוטין ושניהם גזעיים לחלוטין.

shirili

New member
זה בדיוק כמו שאמרתי שיש גדלים והגודל

נקרא בשם אחר והוא כביכול הפך עם השנים לגזע פומרניין זה כמו שאמרתי עפ הפודלים שיש תת גזעים בפודלים וכל תת גזע ניקרא בשם אחר אז זה ההיבדל שידוע לי בין ה"תת-גזעים" מאיפה האישה הזאת שמגדלת שפיצים ?

drora121

New member
היא מתגוררת בחבל התענ"כים בדרך למעין חרוד

תיכנסי לאתר שלה. הקליין שפיצים שלה ברמה בינלאומית. היא ידועה ברחבי העולם, חבל על הזמן!

shirili

New member
אפרופו ..

מדוע אני אומרת זאת .... היות וזה בדיוק כמו ששמים תמונה של פודל בינוני לעומת פודל ננסי ויש היבדל. זה כביכול תת גזע. וגם כן להרבעות אסור לפי מיטב ידיעתי לזווג פודל גדול למשל עם בינוני או אחר אבל בזה אני כבר לא מבינה כל כך היות והרבעות לא בתחום שלי בכלל

קודם כל זה גור כמובן

אז קשה לזהות, דבר שני סתם מסקרנות, את תקני את הגזע הזה כי הוא חמוד? את אוהבת כלבים ? יש לך ניסיון עם כלבים ? היה לך פעם כלב?

A t z a

New member
אני מודעת לכך שקשה לזהות,אני רק מנסה../images/Emo80.gif

אולי בכל זאת יהיה אפשר לזהות.... בקשר לשאלות: לא,אני לא אקנה את הגור רק כי הוא חמוד, אחי במקרה ביקש ממני לברר על זה בפורום...זה הכל.... איזו שאלה אם אני אוהבת כלבים? כלבים הם באמת הדבר שאני הכי אוהבת בחיים.... וכן,יש לי נסיון עם כלבים. הייתה לי כלבה מאז שאני בת 4,במשך 13 שנים,והיא נפטרה לפני כמעט חצי שנה.

LeeKo

New member
ושלא ישתמע מזה שאני לא רוצה שתאמצי

גור,כן? רק רצוי ללמוד הרבה הרבה לפני שלוקחים אחד כזה ואת דרך הטיפול בגורים! ואם החלטת על זה... שיהיה בהצלחה!

A t z a

New member
אני לא לוקחת גור../images/Emo80.gif

אני לא לוקחת כלב בכלל בזמן הקרוב... תודה על העצה

למעלה