זיהוי נעימת פלמנקו

זיהוי נעימת פלמנקו

שלום לכולם, מצ"ב לינק לקובץ MP3 קטן בו הקלטתי את תחילתה של איזו נעימת פלמנקו מאוד נחמדה... האם מישהו מזהה את היצירה? לפני 12 שנה עוד זכרתי לנגן אותה במלואה - עכשיו אני זוכר רק את שלושת הקטעים הראשונים ... איבדתי את התווים שלה ואני מקווה שכאן אוכל אולי להשיג את שמה. תודה רבה לכל מי שעוזר איל

זוהי כמובן...

פארוקה! אבל זה לא שם של קטע מסויים אלא מקצב כמו סולאה, אלגרייה וכו'. איני יודע מה השם הספציפי של הפארוקה הזאת, אבל כמובן יש אין ספור פלסטות וגירסאות ולפי ההקלטה מדובר בפלסטות מאוד מסורתיות.

תודה רבה TORRE, זו כבר התחלה

יש אולי איזה אתר שניתן לשמוע בו הקלטות (או חלקי הקלטות) של אי אילו פארוקות/פלסטות מסורתיות? [מה ההבדל בין פארוקות לפלסטות?] שוב תודה

אתה קצת מתבלבל...

פארוקה זה שם של סגנון-מקצב (כמו סולאה, בולריה וכו')ופלסטה זה משפט מוסיקלי באופן כללי. כלומר, הפארוקה שאתה השמעת מורכבת ממשפטים מוסיקליים בעלי גוון מסורתי יותר ואינה נשמעת כפלמנקו מודרני.

אה, נחמד

באמת חיפשתי איזה שם או הגדרה לכל אחד מאותם "משפטים" אז מה עושים? יש איזה רעיון? ישנו איזה אתר של "פארוקות ישנות"? או משהו בסגנון? שוב תודה TORRE

jazzistco

New member
היי, לא הייתי כבר המון זמן פה ...

יש לי דוגמא מצויינת ל- "פרוקה מודרנית" שיש בה שימוש במשפטים מוסיקליים בעלי גוון של מוסיקה קלאסית ... (שזה מה שבעצם הופך אותה למודרנית...) : מתוך האלבום החדש של ויסנטה אמיגו : silia_y_el_tiempo .

jazzistco

New member
אגב, הפארוקה שצירפת היא דוגמא

לפרוקה מסורתית מאד ופשוטה מאד יחסית מבחינת האינטרפרטציה...

Jose de Cadiz

New member
פארוקה אנונימה אנטיגואה../images/Emo8.gif

אני כמעט בטוח שזו הפארוקה שאמנון צארום מנגן ומלמד .....כבר עשרות שנים. ככל הנראה, אין לה שם. תנסה להשיג את הטלפון שלו ותבקש ממנו את התווים שלה. בהצלחה! jose de cadiz

ruthio

New member
אצל מי למדת את המנגינה הנ"ל?

מדובר בקטע פלמנקו בסגנון"פארוקה". אתה מנגן אותו? אצל מי למדת?

תשובה

- הנגן בהקלטה זה אני ... למדתי את הקטע מתוך תווים שדוד שלי, שהוא נגן פלמנקו בדימוס, נתן לי (שמו אברם קרוטקין)... מאז הלכו התווים לאיבוד - ואברוווּם משתהה לנבור בבוידם העצום שלו. תודה

נמצאה! - BRISAS DE CADIZ

לקח שבוע, אבל נמצאה הפרוקה BRISAS DE CADIZ שהולחנה ע"י EMILIO MEDINA הרבה אבק ונוסטלגיה אכלתי בשביל להשיג אותה ולמתעניינים: הנה התווים עבורה - קצת פשוטה אגב - זכרתי אותה יותר "מפולפלת": עמוד-1 עמוד-2 עמוד-3 תודה לכולם על העזרה

נהדר

עבור אילו המתנסים לראשונה בפלמנקו ובעיקר לקלסיקאים שמנסים ללמוד... אשמח אם תוכל לפרסם עוד כמה מטמונים מעליית הגג של הדוד...

למעלה