זיהוי נחש - שאלה

funature

New member
זיהוי נחש - שאלה

אני מבקשת עזרה בזיהוי נחש שהגיע אלי בקופסה, לאחר שנימצא בגינת בינין מגורים באיזור תל אביב הנחשון הקטון באורך כ- 20 ס"מ, גופו צעיר דקיק ועדין ציבעו: חום בהיר, בשני צידי ראשו פס שחור שמתחילים מאיזור הפה, דרך העין, ועד הצוואר, הפס השחור מתמזג דרך הצואר לפס שבצד השני של הראש. בהמשך הגב ישנם עוד כתמים קטנים שחורים, הקיימים רק בחלק העליון של גופו על הגב, כל שאר הגוף בצבע חום בהיר. אני מקווה שציינתי מספיק סימני זיהוי, יש לי בעיה בלצלם אותו, כרגע אנו לא מחזיקים אותו ביד, ולא יודעים במה להאכיל, ולא יודעים אם רצוי לשחרר אותו משום שהביאו לנו אותו לדימונה, אם מישהו יודע דבר על מינו, נשמח מאוד תודה

קשה לדעת באיזה נחש מדובר

אבל לפי התיאור שלך יש לי הרגשה שמדובר על בזעמן זיתני צעיר שהוא נחש לא ארסי. לגדל אסור ולכן מה שצריך לעשות זה לקחת אותו קצת צפונה מדימונה, לאזור עם צמחיה ואדמה לא חולית ולשחרר אותו שם.

naja

New member
מסכים עם הזיהוי שלך.

לפי האורך שלו מדובר בפרט שבקע לאחרונה, מה שמצטרף למספר קטן של עדויות לכך שעונת הבקיעות החלה(3 זיתנים ותלום קשקשים).

סולי!! כמה זמן לא נפגשנו...

זה זעמן זיתני, להשוואה. כדאי לשחרר אותו קרוב ככל הניתן למקום בו נלכד ובודאי לא באזור שונה כל כך מבית הגידול המקורי שלו.

למעלה