זיהוי מקום

זיהוי מקום

שלום לכולם,

שתי התמונות המצורפות נשלחו אליי על ידי רחוקת-משפחה משיקגו. התמונות צולמו, ככל הנראה, בעת ביקור של סבתא-רבתא שלה בישראל, אי-שם בשנות ה-60 של המאה ה-20 (ואולי קצת אחר כך?...). לא היא ולא אני יודעים מיהם האנשים המצולמים בתמונות, אך קודם לכן אני רוצה לוודא כי התמונות אכן צולמו בישראל.

ולכן, שאלותיי הן:
1. היכן צולמו התמונות? (באחת מהן ישנו מבנה בולט, השנייה קצת יותר "כללית"...)
2. האם, לדעתכם, התארוך של רחוקת-המשפחה סביר, או שמא מדובר בתקופה מאוחרת יותר?

תודה,
ארנון

קזרדי

New member
שים לב לרמז המופיע בתמונה העליונה...

משמאל לחלק התחתון של המגדל הגבוה (שזה גם הצד הימני של הגג של המבנה הנמוך שלידו) מתנופף דגל.
אני מציע לך לסרוק את האיזור של הדגל ברזולוציה גבוהה ככל האפשר.
אם הדגל יזוהה כדגל ישראל, אז ברור כמעט בוודאות שהתמונה צולמה בישראל.
מבחינת הנוף, זה בהחלט יכול להיות נוף ישראלי (נניח צמחיה אופיינית).

נ.ב.
ניסיתי לצרף תמונה שבה סימנתי את הדגל, אבל אני לא מצליח להעלות אותה להודעה.
(לאחר בחירת תמונה אין לי דרך לשמור את הבחירה ולצאת חזרה להודעה.)

וואלה, לא שמתי לב לדגל קודם לכן. במבט חפיפניקי

זה אכן נראה כמו דגל ישראל. אבקש מרחוקת-המשפחה לבחון את המקור.
&nbsp
תודה!

sitvaniyot

New member
שתי התמונות 100% צולמו בארץ

שני אנשים היו בביקור בארץ. הגבר והאשה הימנית בתמונה העליונה = הם עונדים תוית זהה כנראה של הקבוצה או הארגון שאתו באו לביקור. לפי הדמיון (הגדלתי את התמונות) האשה השמאלית בתמונה העליונה היא האמא של האשה מימין לגבר באותה תמונה ואישה זו היא האמא של שני הילדים.

על העמוד הגבוה יש אנטנות. בתמונה השניה יש טרסות ולכן זה מזכיר את איזור ירושלים.

לפי הלבוש סוודרים התמונה צולמה בתחילת החורף. הילדים לובשים לבוש שנחשב לחגיגי בשנות ה 50 ואולי גם בתחילת ה 60. חולצה לבנה וסוודר שנראה שחור אבל במציאות כחול כהה ולילדה סוודר לבן וקשת לבנה בשיער. הגבר חובש מגבעת וזה ודאי מה שגרם לך ארנון לחשוב שהתמונה מוקדמת משנות ה 60. אבל אם הגבר דתי בהחלט סביר שיחבוש מגבעת ככיסוי ראש באותה תקופה. אין מקום לחשוב שהתמונה מאוחרת יותר.
הזוג עם התגיות בהחלט לבוש כמו תיירים, שים לב במיוחד לפריזורה של הגברת.
נסה להכניס את התמונה לפורום ידיעת הארץ בתפוז ופורום מורי דרך, אחד המבוגרים בגילי בטוח יזהה את המקום המדויק.

על התובנות המרתקות לך ולכולן. הנה עוד שתי תמונות

מאותו הביקור (אין יותר). קודם לא צירפתי אותן, כיוון שלא צולמו בחוץ, אך כעת אני מצרף אותן, ומקווה באמצעותן לקבל רמזים נוספים על הקשרים בין המופיעים בתמונה.

במקביל אנסה את הפורומים אליהם הפניתם כדי לזהות המקומות מן התמונות ההן.

ארנון

sitvaniyot

New member
100% ישראל שנות ה60

בסט השני קרובים אחרים ובתמונה העליונה האמא מסורקת בתסרוקת נפוחה שהיתה בשיא האופנה בסביבות 1965, גם אני הסתרקתי כך. התמונה השניה תיירים. בארץ לא התלבשו ככה אפילו לא לחתונות.

Ayana KimRon

New member
בצמד תמונות הזה יש הרבה מאפיינים אמריקאים

אתה בטוח שהם צולמו בארץ?

התמונה התחתונה מבין השתיים האלו נראית לי בהחלט

אמריקאית. האנשים - כמובן, אך גם התמונות על הקיר והווילון מימין.
&nbsp
התמונה העליונה נראית לי דווקא ישראלית למדי. הספה מזכירה מאוד את הספה שהיתה בסלון ביתה של הסבתא של ה -
. גם הילד שיושב מימין, זה עם הגופיה, נראה לי ישראלי למדי. מפריעה לי המנורה העומדת מימין, לצד הספה, שהיא אמריקאית לחלוטין (בארה"ב בבתים רבים אין מנורות תקרה, ואז התאורה מתבססת על מנורות עומדות כאלו).
&nbsp
מה עוד נראה לך אמריקאי בתמונה העליונה?

Ayana KimRon

New member
התמונה העליונה

אין רצפת אריחים. זה נראה כמו שטיח מקיר לקיר, ובארץ זה לא היה מצוי באותן שנים. הוספתי לזה את המנורה העומדת וכך התעורר בי ספק לגבי מקום התמונה.

Ayana KimRon

New member
נראה לי שיש עוד שתי בדיקות לפניך

כותבת פה למקרה שעוד לא בדקת:
1) תברר מתי הוקם המגדלור במצפה יונה. הנתון הזה יחדד לך את מועד הצילום.
2) בתמונה השניה רואים ברקע כרמים. אם מדובר בשנות ה-60, תוכל לבדוק היכן היו גידולי כרמים בארץ ולצמצם את מרחב האפשרויות.
תסרוקת נפוחה, סוודרים בסריגת יד, חליפה ועניבה - כל אלה היו מצויים בארץ בשנות ה-60 כפי שנכתב, אבל גם בשנות ה-70.

על פי הוויקיפדיה

מגדלור אשדוד - מסתבר שזהו המבנה שעל "גבעת יונה" (או "מצפה יונה") הוקם בשנת 1965.
&nbsp
איפה בתמונה השנייה את מזהה כרמים?
&nbsp
על כל התובנות,
ארנון

Ayana KimRon

New member
תמונה שניה

אולי אני רואה צל הרים כהרים אבל בצד שמאל בשיפולי הגבעה אני רואה שתי חלקות כרם לאחר השלכת.
הרזולוציה לא מספיק טובה לי לצורך זיהוי מאפייני שטח יחודיים אבל ראיתי שכבר ענו לך שזה באזור מעלה החמישה.
לקרית ענבים היו כרמים, לא יודעת אם הם היו קיימים גם לקראת סוף שנות ה-60.
אגב, מפת הדרכים לאשדוד בשנות ה-60 היתה דרך גבעות. לא היה אז כביש חוף מהיר.

כפי שציינתי בפורום טיולים וידיעת הארץ

ניראה לי שהתמונה השניה זה מעלה החמישה

Ilanguy

New member
המתקן המצולם הוא ללא ספק מתקן מכ"ם חוף צהלי

קודם כל תמסור לרחוקים שלך שעברו על החוק.....כי יש שם שלט "לא לצלם"
לא מכיר אישית מתקן זה אבל היו כמה כאלה פזורים לאורך חופי הארץ מאשדוד ועד חדרה.
התמונה השניה צולמה באזור אחר וביום אחר (ע"פ הלבוש של הנשים).

למעלה