זיהוי זחל

lupoN

New member
זיהוי זחל

שלום לכולם, אולי מישהו יכול לעזור בזיהוי הזחל הירוק הזה שבתמונה משמאל?
נמצא על שיח בזיליקום והוא באורך של 5 ס"מ.

טסונמי1

New member
מה הוא מודד?- כמה נישאר לו עוד

לאכול מהבזיליקום? זה ניראה כמו זחל פרודניה צעיר- המבוגרים חומים יותר ולכולם הליכת "מדידה"

Elizab3th

New member
נצל"ש, הפרודניה...

לפני כמה שנים היה לי סוג של צמח על החלון של המטבח שהעלים שלו מאד דומים לגפן, שכחתי את שם הצמח, יום אחד גיליתי על העלים את הזחל הזה, אבל אצלי כבר היו לו עיטורים עגולים על הגוף בגוונים של חום וכתום, נכנסתי ללחץ, זה די הפחיד ופשוט באינסטינקט רגעי גזרתי את הענף שהזחל ישב עליו בכדי שיפול לחצר. לאחר תקופה קצרה גיליתי עוד זחל כזה, רק מעט גדול יותר, כשרצתי עם הזחל הזה עטוף בניילון לחנות הצמחים שהיתה אז ליד ביתי המוכרת אמרה לי שזו הפרודניה, מעבר לכך היא לא ידעה לפרט. האם תוכלו להסביר לי מהו הזחל הזה, האם הוא מזיק? אני לא יודעת עליו כלום ואשמח לערוך היכרות איתו
או שלא, זה אדע לפי ההסברים המלומדים שלכם

טסונמי1

New member
אים זו הפרודניה- יש כמה זחלים

מזיקים ו"חכמנו" נתנו בהם סימנים שאני אף פעם לא זוכרת- זהו מזיק מס 1 מכונת אכילהיש לך חורים על העלים? הם פעילים בעי'קר בלילה כשיותר קריר-מסוגלים לכסח מידשאות-אז אל תפחדי מימנו הוא לא אוכל בשר.....תיתפסי אותו בעדינות אים יש לך תרנגולות הם יזללו אותו ואים אין לך העבירי אותו לגינה של השכנים.....אים אין לך חורים בעלים וגם לא יהיו-אולי טעיתי מישום מה בגודל הזה הם מתחילים לקבל גוון חום וזה ירוק יפה כל כך..........

ruven46

New member
חי חי, או לי אני טועה..., מדוע ?

הממממ, כי לא יודע איך נראית פרודנייה..., לא זוכר...!

bel011

New member
נראה לי פרודניה,ה"מודד" יותר רזה ו

תמיד מתוח בין שני ענפים ולא סתם שוכב להנאתו.הוא גם טיפה יותר חום.

איך להבדיל:

לפרודניה שני כתמי עין בולטים לצדי הגוף. לזחל שבצילום אין. פרודניה כמעט שאין רואים בשעות היום. מודד ניתן לזהות בקלות לפי צורת ההתקדמות שלו. דבר אחד משותף לשניהם- ניתן להדבירם בקלות וביעילות באמצעות ספסן.

lupoN

New member
../images/Emo51.gif ו..אופס, ומה עושים עם הבזיל?

ראשית, תודה לכולם כנראה שזה מודד לפי צורת ההתקדמות. יש לי מס' שאלות נוספות ואשמח לתשובות אם אפשר... מה קורה עכשיו עם הבזיליקום? האם הוא ראוי לאכילה גם אחרי ש"הלכו" עליו? (האם הזחל מפריש רעלים וכיו"ב?) מה קורה עם הנושא של ההדברה? בקיצור, לשמור את הצמח? האם לדאוג גם לצמחי המרפסת האחרים? המון שאלות וכולה זחל אחד שכנראה בא היישר מהמשתלה לקומה גבוהה של בניין...

טסונמי1

New member
מישתמשים בבזיליקום-

אל דאגה-וביגלל זחל אחד לא צריך רעל-אים תתחילי ליראות כירסום מסיבי בצמחיה פזרי ספסן כפי שהוצא לך כאן על האדמה כמה גרגירים- זהירות חתולים אוהבים ספסן זה רעל-

תמי ב

New member
לא כדאי רעל

ברוב המקרים האלה לא משתלם להשתמש ברעל. יש לחפש עלים מחוררים, ובתחתיתם לחפש את הזחל. להוריד אותו ולמחוץ(לתת לתרנגולת, לזרוק לשכנים...). אם יש הרבה מאד חורים, ואין סבלנות, יש לשקול פיזור רעל בגינה(ליד ירק שנכנס אלי לצלחת, אני לא הייתי שם רעלים מהסוג של ספסן).

למעלה