זיהוי ושידור

Xboy4

New member
זיהוי ושידור

כנראה שבטוח יש אפשרות למה שאני הולך להעלות פה... השאלה היא איך לדעתכם עדיף לעשות זאת: ברצוני לזהות רכבים מסוימים שמתקרבים לרכב שלי עד כדי 50 מטר. כלומר לשים מערכות שמשדרות על הרכבים שמתקרבים (לשים מערכות אלה מראש), ומקלט ברכב בו אני נמצא, וכשהרכבים יתקרבו לכדי מרחק של 50 מטר המקלט יקלוט ויזהה שהרכבים שסומנו מראש קרובים אליי ויתריע על כך. איך לדעתכם כדאי לבנות מערכת זו? תודה

טעות שלי

דיברת על זיהויי של רכבים ספציפיים בלבד? אם כך אז הפיתרון שלי לא מתאים כאן. אבל עדיין אני חושב שכבר קיימות בשוק מערכות מעקב פשוטות שתוכל להשתמש בהן במקום לנסות ולהמציא את הגלגל מחדש.

sagima

New member
אתה מדבר על

רדאר אחורי, אבל הוא מאוד מוגבל ופועל במרחקים קצרים, וכל דבר מפעיל אותו, לא רק עצמים ספציפים.

sagima

New member
רעיון

אתה יכול לשים מערכת שם קולטת וגם משדרת, ואז מכונית A משדרת מכונית B קולטת את השדר ו"מחזירה תשובה" לA, ככה A יכולה לחשב כמה זמן לקח לאות לחזורה בחזרה ולפי זה לחשב את המרחק. כמובן שזה לא מאפשר לדעת את המיקום של B, רק את המרחק שלו מA, בשביל למצא מיקום צריך לעשות שימוש בעוד כמה מכשירים כאלה ולעשות חישובים קצת יותר מסובכים כדי למצוא את המיקום של B. לחילופין אפשר להשתמש בGPS.

לזיהוי המרחק

יש לי רעיון מעורפל בראש לגבי שימוש בשתי מראות המוצבות בזווית מתאימה, או משהו שמזכיר את המתקן שעוזר למטוסי קרב לנחות על נושאת מטוסים תוך שמירה על זווית וכיוון מאד ספציפיים אני לא זוכר כרגע במדוייק, בכל מקרה זה יעזור לא לגלות רק רכבים ספציפיים.

Xboy4

New member
הבהרה קטנה...

אפשר באמת לשים קולט ומשדר וככה לגלות... השאלה היא איזה גלים לשדר (תדירויות). ועוד משהו.. איך GPS יעזור כאן? עדיין צריך לשדר לרכב עצמו.

sagima

New member
התדר לא ממש משנה

אתה צריך לבחור גל עם התכונות שמתאימות לך, נגיד אם זה אמור לעבוד בסביבה עירונית אז תרצה גלים שלא מוחזרים מבנינים אחרת יהיה לך הד. עוד נקודה, אתה לא יכול סתם להתחיל לשדר, אתה צריך "לקנות" את בגל שעליו אתה רוצה לשדר, אני אפילו לא מדבר שאתה צריך לקבל מלא אישורים מכל מיני משרדים בממשלה. GPS... מאוד פשוט, יהיה לך מחשב מכזי שמקבל את כל הקוארדינטות של כל הרכבים ועושה את כל החישובים, על כל רכב יהיה לך מחשב קטן שיתחבר לשרת הזה דרך האינטרנט ויקבל ממנו את כל הנתונים שהוא צריך.

amir_aikido

New member
סוג גלים אחד, תחומי-תדר שונים

ראשית, בואו ונזכור שסוג הגל הוא אחד ויחיד - גל אלקטרו -מגנטי. מבחינת התדר יש אפשרויות שונות ומשונות, רובן בתחומי הג'גה הרץ הגבוהים יותר (סביבות ה60), ומיעוטן גם בעשרת הג'יגה הרצים הראשונים, בתלות ברוחב הפס שאתה רוצה לשדר, בהספק במדינה ובמידת הנכונות שלך לשלם על התדר (יש גם תחומי-תדרים שהוגדרו במדינות שונות לשימוש חופשי עד הספק מסויים ותחת מתאר שימוש מסויים). הנושא הזה לא פשוט בכלל. בנוסף, לא התייחסת כלל לנושא הדיוק של המיקום, אם אתה רוצה דיוק של למטה ממטר, תצטרך מערכת שנותנת תשובה בזמן מאוד מדוייק. אמיר

זה לא קצת מסוכן?

זה בערך כמו לתלות לך אנטנה סלולארית שמשדרת ללא הפסקה כל הזמן, לא? (לפי מה שאני זוכר, גם פלאפונים משדרים בתדרים האלה...)

למעלה