זיהוי אומנות לחימה

yeckman

New member
זיהוי אומנות לחימה

שלום לכולם! יש לי שאלה קטנה... מכירים את התכנית "זהות בדויה" שמשודרת כל יום בAXN? בקיצור, רציתי לדעת אם מישהו מזהה באיזו "שיטה" הדמות הראשית (סידני) נלחמת. ממש אהבתי את הסגנון ואני סקרן לגביו... אם אתם לא מכירים את הסדרה וממש בא לכם לעזור יש שידור של הפרק היום ב21:15 בAXN ולקראת הסוף יש קטע לחימה ממש יפה לדעתי. תודה לכם
.

amir_aikido

New member
כוריאוגרפיה

קראתי איפושהו שהשחקנית למדה טקוואנדו בעברה (בארה"ב) דבר שמקל עליה לבעוט בגמישות מרובה. אבל אמנות הלחימה שמשמשת כיום בכל סרט ו

amir_aikido

New member
נקטע באמצע ../images/Emo4.gif

... אמנות הלחימה שמשמשת כיום בכל סרט ו/או סדרה היא אחת ויחידה - כוריאוגפית לחימה לסרטים ואמנות התעלולים לסרטים. מסתבר שעל מנת שהצילום יראה טוב, יש צורך לנוע והכות בצורה מסוימת (למשל, מכה שפוגעת מעט לפני הפרצוף נראית טוב יותר במצלמה ממכה שבאמת פוגעת וכו') וכתוצאה מכך התפתחו אמנות נפרדות (אמנויות תנועה להופעה ולא לחימה) שמתמחות בדיוק בכך. אמיר

yeckman

New member
ברור לי

שמה שהולך שם זו לא באמת לחימה...אבל חשבתי שאולי זה מחקה סגנון מסויים שקיים באמת.

cwn

New member
צויין באחד הפרקים שהיא עושה

קיקבוקסינג (מתישהו באמצע עונה 1).

Tonjin

New member
במקרה יצא לי לראות את הפרק שבו

טארנטינו הופיע כאורח וכשהם נלחמים הוא אומר משהו כמו "Oh, how i like my kickboxers" ומשתמש בעצמו במה שמוגדר באפיזודה כקונג-פו.. אבל לא נראה לי שמדובר בהתייחסות רשמית אלא כ"כמה הקונג-פו שלי COOL לעומת כל סגנונות הקיקבוקסינג למינהם, הא, הא, הא..." ראוי גם לזכור שבפרק אחר שהזדמן לי לראות היא מביסה איזשהו מאסטר של שיטה אינדונזית שאני לא מצליח להזכר בשמה כרגע בנשק שלו ובאותה השיטה, ככה שבאמת נראה לי שלא כדאי לנסות ולהתעמק באיזו שיטה היא משתמשת יותר מאשר כדאי לנסות או לברר עם הארגון אליו היא משתייכת קיים באמת במציאות פתח בירה, תדליק את הטלוויזיה ותהנה מהתכנית (או שלא..)

cwn

New member
הוא אמר שהוא עושה אגרוף. ../images/Emo13.gif

Tonjin

New member
אני חושב שהוא אמר שהוא אוהב להלחם

בקיק-בוקסרס...

cwn

New member
הוא אמר

הוא אמר משהו בסגנון "אתם הקיקבוקסרס לא יודעים לתת אגרוף".

מנפלאות הויקיפדיה...

מסתבר שהיא עוסקת דווקא בקרב מגע אגב, בין שאר הדמויות הבידיוניות שעוסקות בקרב מגע נמנה גם סם פישר (מספלינטר סל) ועוד רבים וטובים אחרים.

חח ידעתי את זה

אבל דווקא קראתי בביוגרפיה של השחקנית שבשביל סצינות הלחימה בסדרה היא למדה תורת לחימה בשם "טאק-וואן-דו". שלפי התיאור שלה נראית דיי מתאימה

אז לא כל כך ניסחת נכון את השאלה...

היית צריך לשאול באיזה א"ל משתמשת השחקנית הראשית, ולא הדמות הראשית

חח שמע

בגלל זה ביקשתי מאנשים שרואים את הסדרה...כי לא משנה מה כתוב בויקיפדיה וכאלה, מה שהשחקנית למדה זה מה שאני מניח שהיא עושה על הסט.

למעלה