זיגוקקטוס

r o i 1 9

New member
זיגוקקטוס

שלום, חזרתי סוף סוף מהמקלטים בצפון וגיליתי שכפתורי הפריחה של הזיגוקקטוס שבבית נושרים מהצמח. מה יכולה להיות הסיבה?

r o i 1 9

New member
הוא בתוך הבית

ככה שאין לי שליטה על הטמפ'. אנחנו כמעט ולא מדליקים מזגן על חום.זה בלתי נסבל ובמרכז גם לא כ"כ קר. השקייה פעם בשבועיים. אור מלאכותי למכביר. קניתי אותו לפני שבועיים.

Rוני

New member
יכול להיות שהוא עובר משבר קליטה

האם כשהייתם במקלט התריסים היו סגורים? בכל מקרה כדאי לומר במשתלה שכל הפרחים נופלי ושקנית רק לפני שבועיים אולי יסכימו להחליף לך.

r o i 1 9

New member
התבלבלת קצת...

אני משרת על גבול לבנון ופשוט הייתי במקלט בבסיס. היום חזרתי הביתה לראשון לציון. הגעתי אחרי 10 ימי היעדרות וגילית את הזיגו העגום. הוריתי לאבא שלי לא להשקות את הזיגו כלל. את מאמינה שלחורף הבא הוא כבר יסתגל ולא יאכזב? פשוט המשתלה רחוקה ולא חושב שאסע לשם בזמן הקרוב.

Rוני

New member
טעינו, טועים, נטעה, להשקות רק כשיבש

לשים ליד חלון מואר עם שמש בקר או אחר צברים או רק אור ולקוות לטוב

adigreen

New member
אני משקה אותם כל שבוע עד נגר

הם נראים ניפלא. אכן מדי פעם יש נשירה של כפתורי הפריחה. אצלי הם על אדן חלון צפוני בתוך הבית. החלון בדר"כ סגור אלעד

Rוני

New member
אני משקה כשהעציץ קל מדי

בעציץ שבתוך הבית עדיין אין ניצנים בעציץ שבמרפסת המקורה יש כמה ניצנים יפים, בצד הפונה אל האור
אני מסובבת את העציץ כשהפרחים מתחילים לפרוח וכך מקבלת גלי פריחה

רוּפֵן

New member
נו, יש לי בשבילך אחלה רעיון..!

השיגי לך מאזניים ענתיקה (אולי יש לך ?!) ועל כף אחת הניחי את ה'זיגו' ועל השנייה 'משקולות' דקוראטיביות, לאיזון בהתאם.. בזמן שהוא מושקה ורווי 'פול'. וזהו.. כאשר הוא יהיה צמא ויבש לגמרי, הכף שלו, יחד אתו, יעלו למעלה ויכריזו על "רצונו" בהשקייה. (אפשר גם לשכלל יותר.. כשהכף עולה, היא תניף דגלון
ואז נכנס גם מוטיב 'ציוני'... "וירושליייייים" !) הא..?!

r o i 1 9

New member
../images/Emo32.gifמשהו יפה

בעלה של חברה של אימי צלם . חזר עכשיו מאפריקה. תמונות של ציפורים מהמסע:

עדנה4

New member
איזה תמונות ../images/Emo70.gif מדהיםםםם

נדיר לראות אוסף כזה באיכות כזו.

למעלה