זחלים של טוואי המשי

זחלים של טוואי המשי

היום חיכתה לנו בגן הפתעה. הזחלים של טוואי המשי בקעו מהביצים. מזל שזה גן קיבוצי ולא יוצאים לחופשה. מיד הבאנו להם עלים של תות. זה לא יאומן, עלי התות החלו ללבלב השבוע וכבר הם בקעו. כל כך קטנים. אני חושבת שצריך לתת להם מקום מאוד משמעותי בגן, אבל פסח בשיא ההכנות. שאלו יהיו הבעיות הכי קשות שלנו. חג שמח לכולן.

אלהלה

New member
אני מחכה למשלוח זחלים אחרי פסח../images/Emo13.gif

אבל בנתיים הביאו לי לגן ביצים של שבתאי השקד. התהליך ממש מדהים ועכשיו אני מחכה שיבקעו, הבאתי אותם הביתה כדי שלא ימותו כשיבקעו. לפני שנתיים מצאנו על עץ השקד בגן שני זחלים ענקיים!!!! ולא ממש ידענו מה זה. חיפשנו בספרים וברשת וגילינו שזה זחל של שבתאי השקד. אחרי יום הם כבר התגלמו, ואחרי 9 חודשים!!!!!!!!!!!! כן כן 9 חודשים בקעו מהם 2 פרפרים ענקיים!!!! הילדים שכבר עלו לכיתה א' הוזמנו לבוא ולראות ושחררנו. נראה מה יהיה השנה ובתקווה שיבקעו מהביצים גם זחלים ושנראה הפעם את התהליך מההתחלה.

טלגל

New member
אלה בקשר לזחלים של שבתאי השקד,

היו לי בגן את הזחלים שלהם אז ככה קודם כל תכיני מלאי של עלים של עצים השייכים לנשירים כמו עצי משמש, שקד, תפוח, כמו כן הם מיד מתחילים לטייל ולטפס ואז יש בעיה אם הקופסא שלהם לא סגורה טוב, הם מייד מחפשים דרך לצאת. ובאמת ההתגלמות היא 9 חודשים כמו שראית בעצמך. שיהיה בכיף. אני הוצאתי את הביצים של הפרפרים "הפשוטים" של התות מהפריזר וברגע שיפשירו ויבקעו אביא להם עלי תות, אבל שבתאי השקד הכי יפים......

אלהלה

New member
שבתאי השקד../images/Emo20.gif

הבאתי את הביצים הביתה בטרריום סגור!!! אין לי כל כוונה שיטיילו לי בבית
הבאתי גם בשקית עלים מעץ השקד. השאלה כמה זמן לוקח לביצים לבקוע????????? כבר נדמה לי שבועיים מאז שהטילו את הביצים ואני מחכה כל יום ובודקת
כשנחזור לגן אין בעיה של עלים יש לי בחצר הגן עץ שקד, תפוח, אפרסק, שזיף יהיה להם מבחר ממה לאכול - רק שיבקעו כבררר

אירית י

New member
הנה קצת מידע על שבתאי השקד../images/Emo13.gif

שבתאי השקד (מקווה שהקישור יצליח)

אלהלה

New member
תודה לך../images/Emo13.gif הדפסתי הכל ואדווח בהמשך

כשיבקעו הביצים ונראה מה יהיה הלאה

למעלה