זו רק אני?
יציאה מהארון

חגיתלה

New member
../images/Emo6.gif יומרה

אהבתי. סתם אובססיה שלי. היה גם בלבן אבל בכוונה לקחתי טבעי כי אני אוהבת לצבוע הכל. אוהבת לצייר על עץ. כמובן שעל זה אני לא אצייר אבל נעים שזה חלק יותר. כשבאים אל הודיה חברים ונשארים לארוחת ערב השולחן משמש שולחן אוכל לשניהם.
 

chompi1

New member
אנחנו קנינו שולחן ריבועי קטן

ושני כסאות של כתר. השולחן עלה 55 ש"ח וכל כסא 15 ש"ח. קנינו בחנות צעצועים ("מלך הצעצועים" נדמה לי בביל"ו סנטר, רחוק לך, אבל אני בטוחה שגם אצלכם יש חנויות צעצועים שמוכרות שולחנות וכסאות כאלה). זה מאד נוח וירדן מאד מרוצה מזה. הכסאות אכן לא משהו, ואחד נשבר אחרי שחברה שלי התיישבה עליו (החברה לא הילדים שלה), אבל מאחר שזה זול, פשוט החלפנו באחר. מכירה טוב את בעית האכילה המשותפת בגלל חוסר בשולחן נורמלי, גם אצלנו שולחן האוכל הוא מקום לבלאגן ובכלל יושבים בו רק בארועים מיוחדים, ובמטבח יש מקום רק לשניים. זו בעיה שעדיין לא פתרנו... לגבי בוסטר על הכסא, יש פתרון נוסף (אבל זה כמובן רק אם יושבים ליד שולחן אוכל רגיל), וזה הגבהה לרגליים של הכסא הרגיל, כך שהיא יושבת על כסא רגיל כמו כולם, אבל בגובה שמתאים לה (אפשר למצוא בשילב), מאד נוח בגילאים האלה. מצרפת לך תמונה של השולחן הקטן והכסאות, והבן שלי מצייר עליהם...
 

גוליגל

New member
ההגבהה של הכסאות היא בטיחותית?

זה נראה מגניב באמת, אבל מעורר חשש לגבי מרכז כובד גבוה מדי, לא?
 
אני חושבת שהם צעירים מדי בשבילה.

בבוסטר של תמרי יש קשירה שנראית לי חיונית עדיין (בפעם היחידה שלא קשרתי אותה היא נפלה
).
 

chompi1

New member
נראה לי בטיחותי

אין לנו, יש לגיסתי. ירדן ישב כך והיה ממש טוב (הוא ממש לא צריך להיות קשור כבר לכסא כשהוא יושב, הוא עושה את זה מצויין ויושב הרבה על הכסא הרגיל בלי כלום). ההגבהה לכסא היא מתחת לכל אחת מרגלי הכסא, מעין מרובע כזה שמתלבש מתחת, כך שלא נראה לי שיש בעיה. זה גם מגביה קצת, לא הופך כסא נמוך לגבוה, אלא כסא אוכל רגיל לקצת יותר גבוה עבור הילד.
 

h i l a l

New member
אצלנו ליהי יושבת אתנו בשולחן

יש לנו בוסטר (של כתר) שמתלבש על הכסא וככה היא יושבת אתנו ואוכלת
כמו גדולה. שולחן וכיסאות יש לנו מפלסטיק (קניתי אותם בפיראט האדום בבית יהושע) קרוב אלייך? בדיוק כמו שיש לצומפ'ים.
 

טאניוש

New member
כיסא פלסטיק-15ש"ח, שולחן-30ש"ח

זה מה שיש בגן. ראיתי בחנויות של צעצועים. 85ש"ח לכיסא לדעתי מוגזם. לנו יש רק כיסא, שולחן שבסלון הפך לשולחן של לאון (גם אצלינו אוכלים על ידו
).
לסטודנטית (לא רק שלי כבר לא תינוק?...)
 

נרי כ

New member
יש באיקאה סט מוצלח (ותשובה לגולי)

אנחנו קנינו את ההוא מפלסטיק בירוק וטורקיז והוא משמש בעיקר ליצירה (אם מעיכת בצק, קשקושים ומדבקות נחשבים יצירה) ולארוחות קלילות (אגס) וכשהיא מארחת חברים לפייב אוקלוק טי עם כריכוני מפלפפונים. בארוחות ארוחות היא יושבת איתנו על הבוסטר של ליפסקי. ואפרופו ארוחות ארוחות: אני לא נבהלת כשמגיעה שעת ארוחת הערב. אני פשוט מתבאסת מעצמי, שאני לא מצליחה לדאוג לארוחה אחת ביום שתהיה טעימה וטובה. הפטנט (שאותו אני לא ממש ממצה) הוא להכין תבשיל טעים שיספיק ליומיים (למשל - שוקי עוף, בטטה, בצל ושום בסויה דבש ושמן זית - להיט בבית; הכנה קלה רק צריך להכין את זה כבר אחה"צ כדי שזה יקבל את השעה ומשהו שלו בתנור), לבנות קצת על מצבורי פריזר (למשל רוטב עגבניות מוכן ומחולק למנות שמספיקות לשלושתנו פלוס כדורי בשר שמשדרגים את כל העסק) ובשאר הזמן קצת קפואים או פסטרמה או לחם וחביתה. אפשר גם פתיתים, שזה שניה וחצי בדיוק. עוד דבר שהופך את הארוחות ליותר כיפיות, כשיש אנרגיות ומצרכים, זה לבשל יחד. הגימנזיסטית הקטנה מתה על זה וככה לא צריך להתרוצץ בין הטיפול בה ובין הבישול, אלא אפשר לעשות את זה יחד איתה (החיסרון, הוא כמובן, שמכל הדברים בעולם, הכי היא אוהבת להכין עוגת דובי).
 

ס ת י ו 3

New member
מצאתי את הנפש התאומה שלי ../images/Emo3.gif

וואלה, כאילו אני כתבתי את זה. אחת הסיבות שאני חוזרת מחופשת לידה כל כך מהר זה בגלל הצורך לדאוג לארוחות חמות בבית
. אל תנסי את זה אצלך בבית, אבל אצלנו אין ארוחות ערב. עם הגדולים אין בעיה כי הם כל כך לא אוהבים לאכול שמבחינתם זה פרס
והפושטק הקטן בדרך כלל מנשנש עם אבא שלו כשהוא חוזר מהעבודה. ואם כבר אין ברירה וצריך להכין ארוחת ערב (כי אמא רעבה
) אז מקסימום אני עושה פיצה בתנור (או קונה פיצה מוכנה ומוסיפה עליה זיתים, או מכינה פיצה פיתה - חותכת את הפיתה לשניים שמה קטשופ, גבינה צהובה וזיתים ושמה בתנור) או כמה בורקסים. סה טו. האמת? כשאני קוראת את מה שמכינה פרח לכפתור שלה אני מסמיקה מבושה.
 

גוליגל

New member
אחותי את!

אחד מגורמי הלחץ הגדולים שלי בחופשת הלידה היה מתי ומה אבשל (ופה היה מדובר על אוכל לעצמי, אכלנית עם דרישות לא אנינות במיוחד
). ברשותך לא אנסה את הפתרון שלך באמת. פיצה על פיתות לפעמים נאכלת יפה אצלנו (אנחנו מכינים ביחד עם מוצרלה מגוררת מהמקפיא. נסי ותהני
), ולפעמים אמא אוכלת גם את המנה של איתמר שכמה פיסות גבינה שנגנבו תוך כדי הכנה, הספיקו לו
 
ארוחת הערב אצלנו

יכולה לנוע בין כמה פרוסות גנ"צ עם הירק החביב על כל אחד מהם (יונתן אוהב פלפל וגזר, תמרי בעיקר עגבניה, שניהם מסכימים לפעמים למלפפון) לבין ארוחה רצינית של קציצות ואורז עם ירקות. אפשרויות הביניים הן:
חביתה עם ירק (בימים האחרונים האופציה הזו די ירדה מהפרק, כי אני מכינה ליונתן כל בוקר חביתה לקחת לגן)
אורז לסוגיו השונים - אדום, צהוב, עם ירקות בפנים או בחוץ, עם גרגרי תירס או עם עדשים. בד"כ להיט אצלנו.
אפונה / תירס של סנפרוסט שאני מבשלת להם עם תוספות ותבלינים כיד הדמיון הטובה עלי. בדיוק 5 דקות הכנה.
פסטה - תמיד מתקבלת בשמחה, בעיקר אם היא ברוטב עגבניות, אבל גם שמן זית הולך. אתמול בערב שידרגתי את הפסטה בשמן זית שנשארה משלשום בכך שהוספתי לה רוטב עגבניות שבושל עם פלפלים אדומים ובצל (יונתן: "אמא, איזו ארוחה טעימה הכנת לנו! אני מאוד גאה בך!").
שניצלונים של עוף טוב. הם מתים עליהם הרבה יותר מאשר על כל שניצל שאני אכין (אבל לא יותר מאשר על השניצלים שסבתא שלהם מכינה...). יונתן טובל אותם בקטשופ והוא והמפה הלבנה מאושרים מאוד. תמרי אוכלת אותם "נטורל". שניהם, ד"א, מקלפים אותם מהציפוי
קציצות קישואים של טבעול - ממש טעימות.
פיצה על פיתה - עם פירורי עמק ורסק עגבניות, יונתן מהדר ומפזר על שלו גם טבעות זיתים. שדרוג: פיצה על מיני מלאווח. הכי שדרוג: פיצה ב"עגבניה" בדיזנגוף סנטר
בימים האחרונים יש התפעלות גדולה מעוף בגריל שרון קונה בדרך הביתה. יונתן מתפעל מהקונספט שהוא אוכל עוף "כמו אבא", תמרי פשוט אוהבת את הטעם (אני שונאת עוף). כמובן ששילובים שונים בין כל הנ"ל תמיד הולכים (שניצלונים עם פסטה, קציצות קישואים עם אורז, וכו').
 

אלהלי

New member
../images/Emo3.gif (ליקוק)פרגיות רבותי פרגיות

קונים פרגיות (סטייקים)מופרדים בניילון מוציאים מנה או שתיים (הם מפשירים צ'יקצק) שמים עליהם תבלין גריל עוף ויאלה למחבת ללא טיגון או שומן יונתן ותמרה לא יצטרכו לקלף , טעים ורך
 

גוליגל

New member
טוב שהזכרת לי ../images/Emo163.gif

קניתי פעם (בעקבותייך), זה עדיין קפוא במעמקי הפריזר. מעניין מה צמח וטפטף על זה בינתיים
 

debby12

New member
מנהל
אל תשכחי לחצוב קצת אבקת שום שהתאבנה

כדי לפזר על זה מלמעלה
נו, ההיא שעברה איתך דירה כבר 3 פעמים <סתם צוחקת עליך, אפשר לחשוב שאני לא מתמחה בגידול החי והצומח במקרר>
 

גוליגל

New member
../images/Emo6.gifיודעת צדיקה... והוותק של הקטשופ

שבו אני משתמשת לפיצה-על-פיתה (מתכון ילדים ילדים משודרג עם מוצרלה אמיתית
, וכמובן עם אבקת שום מהמחצבה הנ"ל) - אין לך מושג! אני לא רוצה לדעת מה יש בפנים שזה מחזיק מעמד כל כך יפה
 
היי לך יקירתי

היית עדה לאחרונה לארוחת ערב מאוד מאוד אופיינית (מאוד כבר אמרתי?). גיליתי שכל פעם שאני מנסה לגוון, הג'וניורית לא ממש מתלהבת... אני ממש מבינה לליבך וגמני שומרת בקנאות את כל המתכונים. ובסוף חוזרת לוריאציה כזו או אחרת של חביתה... אבל - חייבת לציין שראיתי את הילד שלך בפעולה ולא זכור לי שאחרי 2 דקות הוא סיים את הארוחה. אז זה הפתרון היחיד שבו אני יכולה לעזור לך - פשוט בואו אלינו שוב! מ. ישמח לגלגל לו שוב פסטרמה...
 

debby12

New member
מנהל
כמוך כמוני

הגן הנוכחי של בילבי וגילגי נבחר בזכות השוס הבא: מגישים שם ארוחת בוקר חמה (!) ארוחת צהריים חמה ופירות/גבינה/קרקרים בסביבות 3 וחצי. אחרי כל זה - אני מרגישה שהלחץ מארוחת הערב ירד קצת. ת'אמת? אני קונה במעדניה כל מיני דברים מוכנים/מוקפאים כי אני לא הצלחה גדולה בתחום.
 

ס ת י ו 3

New member
דבי, חכי חכי כשהילדות יגדלו ../images/Emo3.gif

אני עברתי טראומה רצינית לפני שנה כשהבנתי שאני אמורה להכין לגדולים שלי א. צהריים חמה כל יום כי הם חוזרים מבית ספר הביתה בלי צהרון
. עד אז הלכתי לפי העיקרון של הגננת במעון הראשון שלהם שטענה ש-95% מתצרוכת המזון היומית הם מקבלים בגן. עוד אז החלטתי שאפשר לוותר על 5% ומשם קיבענו את טקס "אין ארוחת ערב"
. העיקר שלא אצטרך לבשל
. ובמחשבה שנייה, אולי היא אמרה 80%
 
למעלה