זו כבר אופרה אחרת...

גרי רשף

New member
בסרט הזה כבר היינו../images/Emo22.gif

לפני זמן מה, אחד מכתבי הטלויזיה נדרש לתאר מישהו שידו בכל, והוא אמר לצופים שזה כמו באופרה המפורסמת של מוצארט- ´פיגארו פה, פיגארו שם´.. זו כמובן טעות מצערת: למוצארט באמת יש אופרה בשם ´נישואי פיגארו´, אלא שהאריה בה מדובר ושעליה עשה גדי יגיל פארודיה לפני יותר משלושים שנה היא מתוך ´הספר מסביליה´ של רוסיני. זה מזכיר לנו כמובן את ´כרמן´ של ביזה שגם היא מתרחשת בסביליה שבספרד, אך כפי שאמרנו- זו כבר אופרה אחרת.. אז מה רצינו לומר בכך? סדנא ד´אופרה חד היא: תמיד יש זמרת שמנה עם קול דקיק ופאבארוטי מפחיד עם קול רועם, ושניהם קולם הולך מקצה האולם ועד קצהו, אך עדיין- קול אופרה היא אופרה אחרת (אפילו אופרה ווינפרי).

einat-z

New member
It ain´t over ´till ...

It ain´t over ´till lady sings וטוב זה לא פורום השפה האנגלית כי היו ישר מכסחים אותי על ה- ain´t זו לא תשובה לגנגי, זה רק מראה שגם בשפות אחרות משתמשים באופרה בביטויים שונים. כאן, ההסבר למקור הוא ש"ידוע שתמיד באופרה סוף יש איזו שמנה ששרה..."

einat-z

New member
עברית ממוחשבת

פעם דווקא היה לנו פה איזה דיון על שימוש בביטויים המקוריים באנגלית לכל מה שקשור במחשבים: לרָפרֵש אייקון לדָבֶג פונט shortcut על ה-desktop מסכי help ולא חסרות עוד דוגמאות. זה פשוט לא נשמע לי טוב בעברית. וסליחה מראש על טעויות בניקוד.

גנגי

New member
הי, לא הלכתם לי לאיבוד?

ככה התגלגל לו הנושא לכיוונים אחרים.... ןעדיין אין תשובה באמת!

nirdagan

New member
למה בעברית זה ככה:

לרפרש: לרענן אייקון: צלמית לדבג: להדביר פשפשים פונט: גופן shortcut על הדסקטופ: קיצור על שולחן העבודה מסכי help: מסכי סיוע

einat-z

New member
א נ י י ו ד ע ת

אבל זה לא עובר. ברב המקרים. חלק נתפס, חלק לא. צלמית למשל - תגיד ואף אחד לא יידע על מה אתה מדבר. ולדבג. פשפשים ? נו באמת. אני עוד לא תקלתי בתרגום לבאג. אפשר לעבור על הקוד כדי להוציא את הבאגים, אפשר לקמפל (או - אוד מילה שאין לה תרגום), אבל להדביר? ועוד אחת - מייל. יש הבחנה בין דואר למייל. כשכותבים, אפשר דוא"ל, אבל כשמדברים? דואר אלקטרוני זה ארוך מידי.

zimes

New member
לקמפל: להדר; קומפיילר: מהדר

ככה זה בעברית. בחיי.

אני מציע: to debug = לְחַפֵּשׁ

(בש"ין ימנית, כמו במילה "חיפושית", הלא היא bug). אמור מעתה: debugging = חִפּוּשׁ.

גאנדAלף

New member
חיפוש (בשי"ן ימנית) זה לא אמור

להיות bugging? או שאולי אתה מתכוון לדבר הדומה ל´להשריש´ ו´לשרש´?

zimes

New member
להחפיש תוכנה - לשתול בה באגים?

ואז גם להכפיש אותה? ענק! "זו לא חיפושית! זו תכונה"

למעלה