זו הצעת חוק מסוכנת

doritab

New member
זו הצעת חוק מסוכנת

שלום רב לכן, שמחה שהצלחתי להירשם ולהצטרף. באשר לדיון על פורנוגרפיה, נדמה שהוא פשוט מדיי כי הוא נמנע מן המסרים הקשים שעוברים דווקא בפורנו-רך או בסדרות הסבון השוטפות את הטלוויזיה. הבעיה היא, שבעוד פורנו-קשה נחשב לעתים ללא לגיטימי אצל חלק מן האוכלוסייה, סדרות הסבון בהן תפקידי שני המינים מיוצגים בצורה המדכאת ביותר, הן לגיטימיות ובעלות רייטינג גבוה. לומר כאילו הסרת הפורנו מן הכבלים תשחרר את הגברים והנשים מן הדימויים הסטריאוטיפיים זו עבודה קלה מדיי ואמירה כוללנית מדיי שאינה מתמודדת עם הסדרות, הסרטים, הספרים "הלגיטימיים". מעבר לכך, עיון קצר בהצעת החוק של ביבי מראה כי אין הגדרה למהו פורנו, כאשר על פי הצעת החוק כל תשדיר בעל תכנים מיניים יצונזר. מה יקרה למשל עם "הכי גאים שיש"? ניתן לומר שלא אופתע אם ביבי וחבריו יצנזרו קודם כל את מעט הסדרות/סרטים הומו-לסביים בטענה כי הם פורנו. בקיצור, יש להיזהר מהתלהבות מהשינוי לכאורה שיתרחש אם הצעת החוק תעבור.

טל קר

New member
קודם כל ברוכה הבאה! העלית שתי

נקודות חשובות מאוד. הראשון הוא - הסכנה לצינזור כל תוכן מיני. אם דברים מהסוג שאת מציינת כמו הכי גאים שיש יהפכו להיות מצונזרים בעקבות החוק, אז תשרייני לי שקאית הקאה, ו- COUNT ME IN בהפגנות. השני הוא משהו שגם ד"ר דלית באום ציינה, וגם לי יצא להגיד מספר פעמיים לחבר שלי, שיש תוכניות ושידורים באם רואים פחות גוף, אבל המסרים חמורים יותר. זו הסיבה למשל שפלייבוי יותר גרוע בעיני מערוצי הפורנו. כי המסר בשני אנשים שמזדיינים כאשר שניהם מעונינים ושניהם נהנים ולא אכפת לי כמה מקרוב מראים את איברי המין, הוא לגיטימי לחלוטין בעיני. לעומת זאת המסרים בפלייבוי, דווקא בגלל שלא מראים שם איברי מין זכריים אלא רק נשים ערומות כל הזמן מפריע לי יותר. כי יש שם את המסרים של נשים לשירותך, הגבר. החיפצון שיש בפלייבוי מפריע לי יותר. כי מה שמפריע לי זה לא אם רואים או לא איברי מין בתקריבים שונים, אלא המסרים כלפי היחס לנשים. עם זאת לפורנוגרפיה יש מספר חלקים בעייתיים, שלא כולם נמצאים בסדרות סבון. א. המסרים כלפי נשים. מסרים בעיתיים יש בשניהם. ב. הניצול הנפשי והפיזי שיש בתעשיה לנשים גברים בגירים וקטינים. אלו שמדברים על הצורך לצמצם את היצע הפורנו, מקווים לצמצם את הניצול של האנשים שנאלצים לעבוד (לא כולם נאלצים לעבוד).

Necrophil

New member
נדמה לי שגם אני אמרתי משהו דומה...

ואת זו שנדמה לי ענתה ב"אין רק בעיה אחת בפמיניזם"... אמרתי שלפני שנוגעים בכלל בחרא של תדמית האישה בפורנו צריך לגעת בתדמית האישה בטלוויזיה ובפרסום. כדי להמחיש שזו אותה בעיה גם השתמשתי בביטויים- "חרא" ו"חרא עם סוכר".

לא ראיתי את הצעת החוק עצמה

מה שברור לי זה שקיים הבדל משמעותי בין נשים בסרטים הטרוסקסואלים ונשים בסרטים לסביים, מהבט של ניצול, אביוז, סחר בנשים, דיכוי וכדומה. גם הפוזיציה הנשית בפורנו היא בעייתית. חשוב מכל אלו (שכן ההתנגדות הפרטית שלי לא תבטל את הפורנו בעולם) - אני בעד השארת הענף במסגרותיו המקובלות ומתן תמריצים שליליים חזקים וברורים לכל נסיון לפתח אותו מעבר למימדיו כעת. וזאת משום שתופעות שהזכרתי תתפתחנה ותגדלה ויורע מצבן של יותר נשים בעולם, בשמו המקודש של חופש הביטוי. מסכימה שכל חוק צ"ל מנוסח כך שלא יפגע בחופש הביטוי אלא בחופש הניצול בלבד - כלומר לא יגהווה עלה תאנה למימוש שאיפות צנזוריאליות גזעניות וקיצוניות של גורמים דתיים ואחרים.

והזמנה לדיון ב- 22 למרץ -תודה לשירי

פ ו ר נ ו ג ר פ י ה – נשים פותחות את הפה גישות פמיניסטיות לפורנוגרפיה ד י ו ן צ י ב ו ר י שישי, 22 במרץ 2002, בשעה 9:30, מרכז סוזן דלאל, יחיאלי 6 תל אביב בימים אלו, עומדות בפני הכנסת שלוש הצעות חוק שונות לאיסור על הקרנת פורנוגרפיה בטלביזיה. אחת מאלה נוסחה על ידי קואליציה של ארגוני נשים נגד פורנוגרפיה. בכנס זה ננסה לברר מהי פורנוגרפיה וכיצד להתמודד איתה. הקהל הרחב מוזמן לדיון פתוח בנושא. תכנית הכנס: 9:30 התכנסות וכיבוד קל 9:45 דברי ברכה – מיכל עדן, יו"ר הועדה לקידום מעמד האשה, עיריית ת"א-יפו 10:00 נשים מדברות על פורנוגרפיה – חלק א´ אסתר עילם מיגור הפורנוגרפיה – מפתח לחברה ללא אלימות נבילה אספניולי מה לפמיניזם ולפורנוגרפיה? לאה גרינפטר-גולד וניסן בן עמי פורנוגרפיה – יחסי הציבור של הזנות שרי אהרוני חופש הביטוי כפריבילגיה מעמדית הנרייט דהאן-כלב הדילמה של הפורנוגרפיה הפסקה 11:30 נשים מדברות על פורנוגרפיה – חלק ב´ ג´סיקה נבו ודלית באום סתם רומנטיקה, סתם אירוטיקה, סתם פורנו רך עמליה זיו פורנו לסבי – ההבדל הקטן ויקי שירן ביזוי הנשיות ותעשייה של סבל קרן ידעיה פורנוגרפיה – מי עושה אותה בשבילנו? הפסקה 13:00 הקרנת סרטה החדש של קרן ידעיה - "לולו" – יום בחייה של זונת צמרת ישראלית הסרט נאסר להקרנה בארץ ומוקרן כעת בצרפת מה אנחנו עושות עם זה? דיון פתוח לפרטים נוספים: 5218116-03, 5217838-03, [email protected] האירוע בחסות: מיכל עדן – יו"ר הוועדה לקידום מעמד האשה, עיריית ת"א-יפו, מרכז סיוע לנפגעות תקיפה מינית בת"א, קל"ף – קהילה לסבית פמיניסטית, "אשה לאשה" – מרכז פמיניסטי חיפה, מסעדת "אורנה ואלה"

Boojie

New member
כבר יש חוקים שמטרתם לפגוע

בחופש הניצול. לכל הבעיות שמטרידות אותך בפורנו יש חוקים. יש חוקים נגד שימוש סמים ונגד אספקת סמים לאחרים. יש חוקים נגד אונס. יש חוקים נגד ניצול מיני של קטינים. יש חוקים נגד ניצול תעסוקתי של קטינים. יש חוקים נגד הפעלת לחץ נפשי ופיזי במטרה לאלץ אדם לנהוג בניגוד לרצונו. לא אוכפים אותם. את בטוחה שהורדת סרטי פורנו מהכבלים תעודד את הגברת האכיפה של החוקים הרלוונטיים? הרשי לי לגחך.

למעלה