זו דעתי על עינויים:

נובו

New member
זו דעתי על עינויים:

לדעתי עינויים זה אסור, כי זו פגיעה באדם, השפלת צלם אלקים. הנזק הנגרם, מלבד כמובן סבלו של המעונה, הוא גם היזק נפשו של המענה!!! אדם שעוסק בעינוי אנשים אחרים, הנשמה שלו בהכרח "מידרדרת". אלא מאי? יש מצבים של אין ברירה! למשל, מי שממלא עמדת מפתח באירגון טרור, או סתם מי שמסתיר מידע שיכול להציל חיי אדם, חובה עלינו להשיג את המידע בכל אמצעי אפשרי! עם כל חומרת העינוי, שהמענה ניזוק בנפשו, כאמור, עלינו לעשות זאת כדי להציל חיי אדם. וודאי שכשרחמינו על אדם באשר הוא אדם, וחובתנו להציל אדם אחר ממות, מתנגשות, ההכרעה נוטה בבירור אל מחוייבותנו להצלת חיי אדם, ק"ו יהודי. ובמקרים שלפנינו היום, ודאי שאנחנו לא צריכים להיות מלאי רגשות אשם כלפי המעונים, כי מדובר במי שרצה לרצוח אותנו. כן, גם אותך. להתראות, נובו.

אבל איפה אתה שם את הגבול???

כיצד אתה מגדיר עלול להציל חיי אדם? אתה יודע כמה סיפורים יש על עינוי שווא??? אני אתן לך דוגמה, לפני משהו כמו 10 שנים (לא זוכר בדיוק) מצאו אצל איזשהו חייל קרבי, שהיה מפקד פלוגה, אם אינני טועה, חבלת נפץ בבית, החייל היה חובש כיפה מחברון או קרית ארבע משהו כזה... בין רגע לקחו ממנו את הדרגות והמדים ושלחו אותו לחקירה שכללה גם עינויים, כי חשדו שהוא משתייך למחתרת יהודית שמתכננת פיגועים... בקיצור לא מחתרת ולא בטיח... עינויי שווא. וזאת סתם דוגמה אחת, יש המון המון כאלה... כל הזמן, אנשים שנחפטים ומעונים סתם, לא לדבר על זה שבכל הזמן הזה למשפחה שלהם הרבה פעמים אין מפרנס, ואז כשהם חוזרים שבורי נפש כמו שהגדרת את זה, המשפחה לא יכולה לכלכל את עצמה... אז איפה אתה שם את הגבול???

.המוסד

New member
במצב חירום כמו היום

יש לקחת את הסיכון(הקלוש אמנם) ולענות אנשים שיש לגביהם חשש שהם טרוריסטים ויש בידם מידע שישראל זקוקה לו

אבל האם זה לא יגרום.....

להדרדרות מוסרית? האם הגבולות המוסרים לא יטושטשו די מהר ולפתע יעונו אנשים על ימין ועל שמאל, בגלל אשמות שווא? ישראל משתמשת בעלה התאנה של מצב החירום כבר מהקמתה לכל הבעיות הקיימות במדינה, כוללר המצב החברתי-כלכלי הרע שאזרחי המדינה נמצאים בו, האם מצב זה הוא לא סוג של טרור? טרור חברתי?

.המוסד

New member
טרור חברתי

אכן המצב בארץ הוא תווצאה של טרור חברתי, שאדם מובטל אינו יכול להביא אוכל לילדיו כי החבר´ה בלישכות התעסוקה שובתים, זהו אכן טרור חברתי(כלכלי?) חמור ביותר, שהנמלים שובתים וחקלאי שכל התוצרת החקלאית שלו נרקבת או שהוא צריך לשלם הון תועפות למחסני קירור בגלל זה, זה טרור חברתי, כשתעשיין מאבד לקוחות בגלל אותם אנשי נמלי זה גם טרור חברתי, איך מטפלים בזה? מפריטים, מעבירים את השירותים הללו לידי חברות פרטיות, אין שביתות, אין חוסר יעילות, אין עומס על הקופה הציבורית וישנם הכנסות ממיסים, אבל לצערי רבים מתנגדים להפרטות שכאלו ורובם למען האמת שמאלנים, אין לי מושג מדוע ככל הנראה בגלל השורשים הסוציאליסטיים של השמאל בקשר להשחתה מוסרית, נראה לי שאין השחתה מוסרית של(של מי בעצם?) של העובדים בשירותי הביטחון למיניהם, כמו כן השיטות אינן דורשות אכזריות מיוחדת.

Roobie

New member
"עינויים" ודעתי עליהם

לא שורפים להם את הכתף, ולא דוחפים להם מחטים מתחת לציפורניים ולא משתמשים בשיטות של ימי-הביניים. מאירים עליהם, לא נותנים להם לישון, מפעילים לחץ נפשי. איך אתם מצפים שהם ייתנו מידע על אירגוני הטרור? מה, פשוט יישבו מולם וישאלו שאלות והם יענו על מה שבא להם?

אני משער - אתה משער......

אני בהחלט מסכים איתך ש(כנראה)לא שורפים להם את הכתף, לא דוחפים להם מחטים וכו´..... אבל מה לגבי הכאה: אגרופים, בעיטות, דחיפות, יריקות, שבירת ידיים רגליים וכו´? מה לגבי איומים כל פגיעה במשפחה? (זה ד"א נעשה במקרים מסויימים כאשר גם בני משפחה נחטפים ומעונים לעיני בני המשפחה האחרים). מה לגבי צינוקות? ישנם הרבה דברים שהם יותר מ"לא נותנים להם לישון" ו"מפעילים לחץ נפשי".

קצת מידע.....

לקוח מתוך האתר של ה"וועד הציבורי נגד עינויים" בהחלט לא מקור מידע אובייקטיבי, אך מכיוון שמה שלקחתי משם זה רק מידע לגבי מתודות עינויים אני לא חושב שהם יפרסמו משהו כזה שאינו נכון, בכל מקרה, לשיפוטכם: איומים כנגד המעונה או כנגד משפחתו של המעונה מחסור בכמות מספקת של בגדים ו/או הייגינה מניעה של אוכל ושינה קשירה בתנוחות מכאיבות למשך שעות ארוכות או ימים כיסוי הראש בשק רטוב ו/או מסריח השמעת מוזיקה בעוצמה בלתי נסבלת מאסר בתאים קטנטנים ו/או צינוקות חשיפה לקור ע"י אלמנטים חיוצניים (מזג-אויר וכדו´) או מלאכותיים. קשירה חזקה במיוחד של אזיקים כפייה של התעמלות גופנית עד למצבי כאב הכאות ניעור אלים

.המוסד

New member
אם יש לך שיטות יעילות אחרות

להשגת מידע ממחבל ששלח בלור בן 20 להתאבד נא פרט כדי שנחכים

למעלה