זו אמא?!?!!?

The new Rainbow

New member
זו אמא?!?!!?

אני בחורה בת 23, אבל לא מצאתי את הפורום מתאים. בחיים לא העלתי על דעתי שאמא שלי שונאת אותי ברמות כ"כ קשות כמ ושהיא הוכיחה לי היום. היא בת לניצולי שואה וכשהיא היתה קטנה לימדו אותה שחייבים לאכול כל מה שמכינים בבית ובשעה שהם קובעים. אז היום בבוקר היא הכינה משהו שאני לא אוהבת וסירבתי לאכול את זה. היא יצאה מדעה, השתגעה, צרחה, קיללה אותי, ואמרה לי..."היטלר". הייתי בשוק. הייתי בהלם. אני אפילו לא יודעת איך להתמודד עם זה. בגלל שבכיתי וצעקתי היא אמרה שאני משוגעת ושצריך לאשפז אותי. אותה צריך לאשפז. צריך לאשפז אמא שיכולה לכנות את הילדה שלה בצורה שכזו. בושה וחרפה. אני לא יסלח לה על זה בחיים, גם לא אחרי שתמות.

טלטוש

New member
נראה לי שאתן במגמת התנגשות

אז היא הכינה אוכל שאת לא אוהבת, היתה לך בעיה לגשת למקרר ולקחת משהו אחר לאכול? בלי להגיד כלום פשוט לקחת משהו אחר מהמקרר. טוב, האמת שגם התגובה של אמא שלך לא שפויה במיוחד.

The new Rainbow

New member
לא

אבל היא לא איפשרה לי. היא התנפלה עליי בצעקות "את לא אוכלת את האוכל שהכנתי, אני שעות מבשלת בשבילך". בכלל לא היינו במגמת מטבח. זה משהו שקורה כל הזמן. זו התכסחות תמידית. היא הרגילה את אבא שלי שאוכלים בבית הזה לפי שעון ולא לפי רעב, ואני לא מוכנה לקבל את זה והיא פשוט לא יכולה לקבל ממני "לא". היא ישר גולשת לפסים האישיים ולא מוכנה לקבל את העובדה שאני פשוט לא רעבה או לא אוהבת את האוכל הזה. ואז היא אמרה שאני רעה. שאני היטלר. ואז - היא אמרה שאני לא שפויה ושצריך לאשפז אותי. אז מי פה השפוי?!

ברוכה הבאה, זה הפורום המתאים../images/Emo140.gif

זו פעם ראשונה שהיא מתפרצת ככה או שהיו כבר מקרים כאלו? ואם היו - איך זה המשיך והסתיים בפעמים הקודמות?

The new Rainbow

New member
תודה רבה על קבלת הפנים

היא בנאדם מאוד כוחני וזה מתבטא בטון דיבור מאוד חזק וגבוה כל הזמן, בתקיפות, ובאם מסרבים לעשות את מה שהיא רוצה בזמן שהיא רוצה. אבל היא אף פעם לא אמרה לי שאני כמו היטלר. אף פעם. אח"כ היא גם שלחה אותי לעבוד בזנות. אני כרגע במעבר בין עבודות ולא עובדת כרגע ומחפשת עבודה באופן יומיומי וגם ככה קשה לי עם המצב הכלכלי שלי אז היא אמרה לאבא שלי "שתילך לעבוד בזנות. שתביא כסף הביתה". אני פשוט לא האמנתי למשמע המילים האלה. היטלר?! זנות?! אני פשוט בהלם. ועל מה ?! כי לא רציתי לאכול את האוכל שהיא הכינה. אני שמחה שיש בנאדם אחד שמסכים איתי שזה פוגע כי היא מיד הרימה טלפון לכל המשפחה המורחבת והרעילה את כולם נגדי ואמרה להם "כל מה שהיא תספר לכם - שקר וכזב, הכל המצאות". זו פשוט התעללות. אני מזועזעת ולא מצליחה להתאפס על עצמי כבר כמה שעות. זה כבר קרה בעבר למרות שמערכת היחסים שלנו נורא אובססיבית. היא לא יכולה לא להתקשר אליי פחות מ- 8 פעמים ביום, וחלק מהבעיה היא זו שנתתי לזה לקרות עם השנים. אבל התפרצות שכזו כמו היום - מעולם לא קרתה קודם לכן.

The new Rainbow

New member
יש לי.

יש לי דירה בבעלותי רק שאת המשכנתא הם משלמים כרגע וגרים שם אנשים בשכירות...והם למעשה משלמים לנו את המשכנתא. אם היתה ביכולתי היכולת הכספית לחיות לבדי ולשלם גם משכנתא וגם מחייה יומיומית - הייתי עוברת מזמן לדירה שלי ומשלמת את המשכנתא בעצמי. אבל אני במעבר בין עבודות כרגע ובמינוס בבנק.

mevav1

New member
אם היא קראה לך בשמות כאלה

זה ממש לא בסדר. אבל תביני אותה שכבת לניצולי שואה, היא עצמה פגועה וזה בטוח(אני רואה את סבתי הצ'כית שניצולה בעצמה). ולכן גם דור שלישי נפגע לרוב. רק אם הדור השלישי מספיק חכם לעצור את זה הוא עושה זאת, אבל מי שלא מספיק חזק, יתקשה בזה. לכן, אל תכעסי על אמך שלכי תדעי, אוליבאותו היום עלה וצף לה אי אילו דברים מעברה כילדה ובדיוק היום לא רצית לאכול והיא הוציאה את זה עלייך כי דווקא באותו היום היה לה משבר....לכי תדעי. לדעתי, אני ממליצה לך לדבר עם אמך ואם היא מתנהגת ככה כל הזמן זה עניין אחר. אבל אם זה חד פעמי, בבקשה תסלחי לה. זה יותר חזק ממנה כך אני משערת לעצמי. איך היא הייתה כשהיית קטנה?? איך היא הייתה לפני המקרה הזה??? היא אמא נוחה וקלה או כזאת קשה בקטעים הללו?? אני לא יודעת מה לומר לך כי מצד אחד היא מסכנה ואלמלאר הייתה בת לחניצולי שואה, היא לא הייתה מתנהגת ככה ולכן את צריכה להבליג ולסלוח. ומצד שני, זה לא בסדר. לכן, רק לדבר עמה ולא להשאיר משקעים בלב. חבל.

The new Rainbow

New member
אני

באמת מכבדת את מה שכתבת לי וקראתי זאת שוב ושוב אבל אני עדיין לא רואה שום סיבה הגיונית לכך שהיא תקרא לי בשם גנאי כ"כ נוראי וחלאי ותת אדם שכזה. המריבות ביננו על נושא האוכל אינן חד פעמיות. היא רוצה לאכול לפי שעון ולא לפי רעב כי כך הרגילו אותה כשהייתה קטנה והיא מנסה בשנה האחרונה להשתית בבית את אותו ההרגל המעצבן הזה! והיא פשוט לא מניחה לי בנושא הזה!!! באופן כללי היא מאוד נוחה וקלה ויש בינו קשר חזק מאוד ואפילו אובססיבי מידי מהצד שלה והיא כנראה בגלל הניחה שהיא יכולה לקרוא לי בכאלה שמות - אבל זה לא תירוץ בשום פנים באופן להתנהגות הזו ! אני לא מרחמת עליה והיא לא מסכנה. ההורים שלה ניצולי שלה. לא היא. הם המסכנים. לא היא. שתלמד לעשות את ההפרדה בין משהו שההורים שלה עברו לבדם בלעדיה כהיא עוד אפילו לא היתה בתכנון לפי 60 ומשהו שנה לבין החיים שלה כיום - כאמא למשפחה אחרת/ליברלית/בתקופה אחרת לחלוטין בחיים שלה. אני הבהרתי לה חד וחלק שאם היא לא תתנצל על האמירה הכ"כ מכוערת הזו - אין לי מה לדבר איתה נקודה. עכשיו - הכדור ביידים אצלה.

אביבקיץ

New member
היא מסכנה כמו שאת מסכנה...

השואה גובה קורבנות גם מדור שלישי ורביעי. תחשבי שמה שאת עוברת - גם היא עברה, ופי עשר. מה שהיא עושה לך - זה חלק קטן ממה שההורים שלה עשו לה. היא מנסה רק בשנה האחרונה להפעיל בבית את הסדר הנורא שהיא חיה כל חייה בבית הוריה. ואם היא קוראת לך היטלר - זה רק בגלל שככה ההורים שלה קראו לה. אבל די ברור שאין לך הכוחות להתעלות כרגע, אז עדיף לנתק מגע כמה שאפשר. אולי עוד כמה שנים, יהיו לך הכוחות להתקרב לאמא שלך ולהבין אותה. אבל אולי כן תוכלי לעשות את זה למענה ולמענך - יש בארץ לא מעט עמותות וקבוצות של יוצאי שואה. אולי יעזור לה להשתתף בדבר כזה.

תותיער

New member
זהו בדיוק. אין סיבה *הגיונית*

אבל החרדות, התחושות, התסבוכים שיש ל"דור שני לנצולי שואה" הם תסבוכות שאין להן שום בסיס הגיוני. ממליצה לך לקרוא קצת על מושג הזה "דור שני לניצולי שואה" את יכולה לחפש בגוגול. יש מחקרים שלמים בתחומי הפסיכולוגיה השונים. זו תופעה, בעייתית ומוכרת, ונטולת כל הגיון. ושוב- מוכרת עד מאוד בעולם הפסיכולוגיה. היא לא קראה לך ככה בגללך היא קראה לך ככה בגללה. בגלל התסביכים שלה, הרגישויות שלה, הדרך שבה חינכו אותה. נכון שאת הבת שלה ולא מגיע לך אבל את בת 23, בוגרת מספיק להבין שלעיתים התפרצויות יוצאות במקום הלא נכון וכשיש בעיה אמיתית, וכשמבינים את זה, קל יותר להתמודד עם ההתפרצויות האלו. סלחי לה....זה חזק ממנה, זה בלתי נשלט והיא סובלת מזה הרבה יותר ממה שאת רואה או "סופגת" בעצמך.

למעלה