זורבה היווני

זורבה היווני

הבית בו צולם הסרט (התוספות מהצדדים מאוחרות יותר) זהו הבית המקורי מ-1963 כשהבית אז כבר היה כבן 20 שנה.

elians

New member
הכחול הזה

מעל ההר זה צביעה על התמונה או שזה הצבע המקורי של התמונה

אין מה לעשות...מאיר.

אי אפשר שהכפר ישאר במצבו רק כדי שלנו תהייה רומנטיקה... היתי בכפר הזה פעמיים ועדיין הוא נראה עם מעט שינויים... למרות שהשכרת הבתים לנופשים עושים את שלהם והוא משמש כנושא לעליה לרגל... עדיין כל הצד הזה של האי די בתולי והלואי שישאר כך אישית אני לא נוהגת לפרסם ברבים את המקומות המיוחדים מהפחד שלא נמצא בפעם הבאה את אותו הדבר...

תמנונה

New member
למאיר בתיווכה של אורנה../images/Emo39.gif

הספורים שלך והבית המצולם עוררו בי שוב זכרורות מהסרט עם אנטוני קווין שבזמנו נשבעתי שהוא יווני אמיתי..... הייתי רוצה לצפות בסרט הזה שוב, ידוע לכם היכן אני יכולה להשיגו??????????

הסרט קיים אולי בספריות ישנות

יש לי גם את הגירסה באנגלית ותרגום עברי וגם את הגירסה היוונית מקורי

orna44

New member
אני לקחתי מהאוזן השלישית

בשנקין ת"א. לא שווה לטרוח. עותק מזעזע באיכותו. כנ"ל גם מגדל הדבורים.

העותק המקורי טוב

מדבר אנגלית עם תרגום יווני. אם הייתי יודע שמעוניינים הייתי מחפש עוד עותקים, זה עלה לי בזמנו 5900 דרכמות.(יוצא 17.5 יורו).

אין מה לחשוש

אני מקדיש את כל הנסיעות הפרטיות שלי לכרתים (4-6 בעונה) למחקר כל פעם בנושא אחר כשהמשותף לכל הנושאים הוא אפשרות נגישות לכל מטייל. אני מכיר מעל 400 אתרים הטובים לכל מטייל ולא ראיתי מישהו שיבקר ברבע מהם מאז שהתחלתי לחקור את כרתים . ואני מפרסם את כולם בספר שלי, אתרים מסויימים בפרק האתרים והאחרים בפרקי המסלולים וכאלו שגם וגם, ולא ראיתי שמי מהם נפגע, כיוון שאלו המבודדים הם לא מבודדים סתם, לא מגיעים אליהם. סתם, אתן לך דוגמא: מכירה את מנהרות הגרמניות וקיר-המוות באפוקורונה? מצאתי שם אפילו תרמיל של כדור מ-1937 שבעזרתו יש להניח נורה אחד הפרטיזנים אל קיר-המוות..... והנה עוד אתר לצוללנים שאין אף ישראלי המכיר אותו (גם מהמקומיים רק בודדים) ישנה מערה תת-ימים דרומית-מזרחית לצוק דרפאנו כשהמערה למעשה היא בית קברות לדינוזאורים. כרתים היא בהחלט מגאלוניסוס ויש בה הרבה מה לראות למי שלא הולך למלון AI

12אניהיא

New member
שפירא מאיר../images/Emo51.gif

איך שאתה מצליח להאיר את עיננו... כייף לראות את כל התמונות האלה.

תחושה מוזרה

אני מכיר את הכפר סטאברוס עוד כשהיה במצבו כפי שצולם בסרט והיו בו רק בתים חדשים מעטים והדרך היתה דרך לא מזופתת, והיום הבית בו צולם הסרט הוא היחידי שנשתמר במקור (למרות שיש לו תוספות מימין ומשמאל, מה לעשות החיים חזקים מכל) וכל הכפר בנוי בתים מודרנים פחות או יותר ומרוצף כולו כבישים סלולים ומזופתים. מצד אחד חבל שלא נותר המצב כמות שהוא ומאידך, אני מבין את הצורך של האנשים החיים במקום להתקדם. אבל עדיין ישנם בכרתים כפרים רכבים שנתקעו מאה שנה אחורה.

בנסיעה הקרובה

אני הולך לצלם במצלמה טובה יותר שוב בסטאברוס ובכל מיני אתרים נוספים (אני חוזר מכרתים לרוב עם 1200-1600 תמונות) ואחרי מיון אוכל לפרסם דוגמאות. בכלל בכרתים ישנם מקומות ופרטים מעניינים רבים ביותר.

למעלה