זונדרקומאנדו.

hautpmann

New member
זונדרקומאנדו.

מעניין אותי לדעת על הזונדרקומנדואים - מה היו ההטבות שהם היו מקבלים? איפה הם היו חיים במחנה? האם זה נכון שכל 4 חודשים ´החליפו´ אותם? כי אני בטוח שראיתי תכנית שבה זונדרקומאנדו שהצליח לשרוד דיבר, אבל יש הרבה היבטים על איך שהוא הצליח לשרוד.. אולי הוא עוד היה חי כששיחררו את המחנה. האם הרוצחים עצמם בכלל לא השתתפו בפינוי הגופות? האם גם אלה ששרפו את הגופות היו הזונדרקומאנדו או שהם רק העבירו אותן? ומה הפירוש האמיתי של זונדרקומאנדו - יחידה מיוחדת בשביל משהו? גם אם למישהו יש אתר מעניין בנושא אשמח מאוד, תודה לכל המגיבים בנושא המעניין הזה.

קוכולין

New member
על הזונדרקומנדו

האופטמן, בגרמנית פירוש המילים sonderkommando זה "יחידה מיוחדת" או "קומנדו מיוחד". בפועל קראו להם פעמים רבות "יהודי העבודה". מדובר ביהודים שאכן, כפי שציינת, היו ממונים על פינוי הגופות באושוויץ (ולדעתי, בלי נדר, גם במחנות השמדה אחרים). אכן, לרוצחים לא היה נעים לפנות את הגופות. הם היו צריכים יהודים שיעשו את העבודה המלוכלכת שלהם, וכאן הגיעו הזונדרקומנדו. אכן, הרוצחים הנאצים "החליפו" אותם כל מספר חודשים. חשוב לציין שלזונדרקומנדו לא היתה ברירה אלא לעבוד- הברירה השנייה היתה הגז. למרות זאת מעטים מהם הצליחו לשרוד. איך? לדעתי, אבל אני לא בטוח, שרדו בעיקר אלו שהיו לקראת הסוף והצליחו להנצל ע"י בעלות הברית. בנוגע להטבות, אני לא יודע. קשה לי להאמין שהם קיבלו יותר מדי הטבות, אם כי באושוויץ כל אבסורד יכול להיות מציאות. איפה הם היו חיים במחנה? אני לא כל כך יודע, אבל ההשערה שלי שהיה להם מקום מיוחד משלהם. אם אתה מתעניין יותר, תקרא את ספרו של ד"ר גדעון גרייף (מיד ושם), "בכינו בלי דמעות", שעוסק בזונדרקומנדו. לא קראתי את הספר הזה, אבל ראיתי ביקורת די טובה עליו ב"הארץ". שלך, קוכולין

Presto

New member
עוד משהו

עד כמה שידוע לי הנאצים נהגו לתת לזונדרקומנדו לעבוד שיכורים וכך קיוו להקטין את השחיקה שבעבודת פינוי הגופות.

קוכולין

New member
הגיוני מאד

ובהקשר זה כדאי לציין שגם רבים מהרוצחים הנאצים, בתקופה בה הרגו ביריות, נהגו ללכת ל"עבודה" שיכורים כדי להקטין את העומס הפסיכולוגי. דבר זה, למרבה המזל, גרם להחטאות רבות ובשל כך יהודים מסויימים הצליחו לברוח ולהנצל. בכל מקרה, לדעת אנשים מסויימים זאת היתה אחת הסיבות ששכנעה את הימלר לעבור להשמדה בגז.

למעלה