זום-זום-זוג

natgay

New member
זום-זום-זוג

בזמן האחרון התחלתי לדבר עם בחור, ומחיפוש בפייסבוק שלו הכרתי גם את האקס שלו.
שניהם נחמדים מאוד, שניהם אנשים שתענוג לנהל איתם שיחה ובהרבה מקרים אני לא מפסיק לחייך עד שאני מסיים איתם את השיחה.
אותו בחור הבהיר לי שהוא לא מחפש קשר כרגע, אז בינתיים אנחנו מדברים כידידים- והאקס שלו לא פסל יזיזות או חברות.

בינתיים אני לא מודיע לאחד שאני מדבר עם האחר- למרות ששלושתנו חברים בפייסבוק.
המצב הזה קצת מוזר לי, למרות שבינתיים לא התקדמנו מעבר לשלב של ידידות ושיחות בפייסבוק, בגלל הסיכוי שבמידה ונחליט לנתקדם-
אני ואחד מהם, או ששניהם ירצו להתקדם מעבר לשיחות בפייסבוק- שזה לא יפגע באחר בצורה שתנתק את הקשר איתו או תעכיר את היחסים איתו.

ראיתי שרובכם עברתם כמה מערכות יחסים, צברתם ניסיון ובהחלט אתם יודעים לתת עצה או הכוונה כשצריך- ואשמח לשמוע מה אתם חושבים.
איך מתנהלים במצב הזה, איך לפגוע בהם בצורה הימינימאלית ביותר (ואם אפשר, בכלל לא)- אם תהיה התקדמות עם אחד- וכל עצה אחרת רק תוסיף!!

ItsikH

Member
זה בעייתי מאוד. כמובן, קיימת האפשרות ש לשניהם זה לא מפריע, אבל אתה תלוי לחלוטין באפשרות הזו - בכל מקרה אחר, הכנסת את עצמך לבעיה. מה שאפשר אולי לעשות, זה *כבר עכשיו*, עוד לפני ששאלת הרומנטיקה עולה, ליידע אותם ובכך לאפשר להם להחליט איך להתמודד. בכל מקרה אחר, תאלץ להתמודד עם השאלה מדוע לא סיפרת, ומי שלא יהיה איתו תנסה לבנות קשר עלול להפגע ולהגיב באופן לא רצוי, ולו רק כי לא סיפרת.

aשרון

New member
שלום לך....

אולי לא יאהבו פה את מה שאני כותב לך, אולי גם אתה לא תאהב, אבל זו דעתי.

עם כל הרגישות שבעניין, אתה לא צריך להתחשב בהם ובאיך הם מרגישים. אתה צריך להתחשב בעצמך.

אתה לא אחראי לכך שהם אקסים, והם לא יכולים לכפות עליך עם מי לצאת. זה שהם זוג לשעבר זה עניין שלהם, ושלהם בלבד, זה לא קשור אליך.
באותה המידה יכולת גם לצאת עם שני אנשים שלא מכירים אחד את השני, ורק כשהייתם מגיעים לעניין הבלעדיות היית צריך להחליט עם מי להישאר בסוף.

תן להם להתמודד עם מערכת היחסים שלהם בעצמם ותתרכז במערכת היחסים שלך עם כל אחד מהם. זה מה שאתה צריך לעשות.
נכון שדעתי לא רומנטית ולא מתחשבת, אבל מה לעשות זו המציאות. ועוד שניהם עושים איתך מה שהם מרגישים ומתאים להם, אחד לא מחפש קשר ומחזיק אותך באוויר, והשני לא פוסל ידידות או חברות. תחשוב על עצמך אחרת תיפגע יותר ממה שאתה מפחד לפגוע .

ואיך הם לא שמו לב שהשני חבר שלך בפייסבוק?, הם חיים בלה לה לנד?

ItsikH

Member
הענין הוא ההסתרה, לא קשור להתחשבות דווקא ויש לפייסבוק האמצעים להסתיר אם תרצה

aשרון

New member
איזו הסתרה?...

הוא לא חייב לאף אחד מהם דין וחשבון.
זה שהם היו אקסים זה לא עניין שלו וזה לא צריך להפריע לו.
זה בסדר לצאת עם שני אנשים באותו זמן כל עוד אין אקסלוסיביות עם אחד הצדדים.

וחוץ מזה, ראית איך הם מתייחסים אליו?, חושבים על עצמם קודם, כמו כל האנשים. שיתחשב בעצמו ויעשה מה שהוא צריך לעשות, לדאוג לעצמו.

ItsikH

Member
שוב, לא ענין להגינות כמו לשכל ישר לא "דין וחשבון" ולא "חובה מוסרית" אלא רק מה שקוראים עוכרי הדין "גילוי נאות", ואפילו אין צורך להציג זאת כך. די ליידע את שניהם שאתה בקשר עם השני, ואפילו לא להפוך את זה לענין כבד מדי, רק למצוא הזדמנות ולספר. אם השואל מעלה זאת, אומר שהוא מרגיש לא נוח עם זה שאינו מספר ומהמצב שנוצר.

איך ידעת שאסכים אתך

רק הסתייגות אחת, ולמען העתיד, אם שלושתם "חברים" עאלק בפייס, ואין האחד יודע על השני [ מוזר, לא? כי אם אני חבר שלך בפייס וגם חבר של איציק, ואיציק גם חבר שלך, הרי ישנה אופציה לדעת מי הם החברים המשותפים, כך שנראה לי ששולשתם יודעים על שלושתם]. אולי שווה לעדכן.

natgay

New member
אין שום הסתרה

רשימת החברים שלי גלויה לכל החברים שלי בפייסבוק- וכשפניתי לאקס ציינתי במפורש שהגעתי אליו דרך החבר המשותף שלנו ואפילו התבדחנו על זה.
קראתי את התגובות שלכם- בינתיים אני אחשוב על זה. יש היגיון במה שאמרתם,
כרגע אני קולט מהבחור המקורי סימנים שהוא לא ממש בעניין- אבל יכול להות שפירשתי את זה לא נכון.

ואם המצב היה שונה קצת- ששניהם אנשים זרים? זה קרה לי כמה פעמים, אבל זה לא התפתח מעבר לשבוע-שבועיים של שיחות.

mountain0goat

New member
לדעתי, אתה לא צריך ליידע את האקס

ברגע שאתה בא לאקס ואומר לו "תשמע, אני רוצה להתוודות, אני די נמשך לאקס שלך ורציתי שתדע כי אנחנו חברים וזה" זה נשמע כאילו אתה בא להתנצל על משהו לא בסדר שעשית. אתה נותן לו הזדמנות להיעלב מזה. יכול להיות שהוא כל כך מעבר ללדאוג למה האקס שלו עושה שזה לא יפריע לו כלל אבל בעצם הפנייה אתה תתן לו לגיטימציה להרים את האף ולקחת את זה קשה.

My 2 cents.

למעלה