זוכרים שהצעתם לתרגם

SnufellS

New member
זוכרים שהצעתם לתרגם

את הסקול-בוקס? אז אני באמת מצטערת להיות זו שמוציאה את הרוח מהמפרשים, אבל מסתבר שחברי פורום IOL כבר חשבו על זה ואפילו התחילו לתרגם!.... מישהו שלח את התמונה המצורפת, שמראה את הכריכה וחלק מהתרגום של הספר... מסתבר שהם גם יפתחו אתר שבו הם יפרסמו את התרגום!... לפחות מישהו עושה בשבילנו את העבודה השחורה.... #ניצן#

SnufellS

New member
אוי אופס...

שכחתי לצרף את התמונה אבל מסתבר שאי אפשר לשלוח אותה, (אין לי מושג למה) אז פשוט תצטרכו להאמין לי.... sorry... #ניצן#

pomelit

New member
מאמינים מאמינים

אבל אפשר לנסות לעשות תרגום תחרותי - לשלוח אחר כך לידיעות אחרונות את שני התרגומים ולבדוק מה יותר שווה (-: חי חי חי בכל מקרה זה לא פותר את סוגיית זכויות היוצרים

Prongs

New member
אתם פשוט לא מבינים הא?

ילדים -ל-א- יכולים לתרגם טוב (אני שיש כאן גם לא ילדים). זה דורש הרבה ניסיון. אין כאן אף אחד שהיה יכול לתרגם את הספרים יותר טוב מגילי בר הילל. וגם אם תמצאו שם יותר טוב לסקרואטים פוצי תחת, יהיה לכם קשה לתרגם בדיחות, פתגמים ומשפטים פשוטים. התרגום שאתם תעשו (אם בכלל) יהיה רע. כמו התרגום הפיראטי של GOFire (שהמשטרה סגרה להם את האתר ד``א ויכול להיות שהם לא הסתפקו בזה). וחוץ מיזה יש באמת את הבעיה של זכויות היוצרים. אם נתחיל לתרגם כאן יסגרו את הפורום הזה וזה ממש טיפשי לתת את התרגום לידיעות אחרונות. הם לא יהיו מרוצים בכלל. אני לא מאשים את גילי בר הילל בזה שהספרים בעברית (לטעמי) גרועים. היא פשוט לא מתרגמת מספיק מנוסה. יקח לה הרבה זמן לתרגם את שני הספרים בגלל כל השמות. אני מציע ללכת לאמאזון.קום, להזמין את הגירסה האמריקאית (כולל משלוח יותר זול מהבריטית בסטימצקי) שהיא יותר יפה (השינוי היחיד הוא הפונטים ושהספר יותר גדול באמריקאית) ופשוט לקרוא באנגלית. הרבה יותר יפה ומהנה. למי שבאמת יש קשיים באנגלית אז לא כדאי לו (מן הסתם) ושיחכה בסבלנות לתרגום. מה שהכי חשוב זה לא לקרוא פיראטי (או לכתוב) כי הכסף שישמש לקניית הספרים... ``...will do magic beyond the powers of any wizard`` כמו שאמר אלבוס דמבלדור. Professor Prongs Help! The Living Shroud is after me! J. Potter

Hermione

New member
די לחוסר האמון!

אל תהיה כזה שלילי! הרי אף אחדת כאן לא מתיימרת (איזה מילה נחמדה- ``מתיימרת``) להיות מתרגמת מקצועית- כל הרעיון הוא לעשות את זה בשביל הכיף! ואני דוקא חושבת ש``ילדים`` למרות הצורה הפיקפוקית בה שמת את זה, יכולים לתרגם ממש טוב את הספרים, בגלל החיבור שלהן לזה. ``ילדים`` כמונו, שטורחים מזמננו כדי לדסקס בפורום על הארי פוטר יכולים לחשוב על רעיונות ממש מקוריים, אפילו יותר מאיזה מתרגמת ממורמרת שעושה את זה רק כי משלמים לה כסף. קראתי ראיונות עם גילי בר הלל, ולפי מה שאני הבנתי, היא לא בדיוק נהנת מלתרגם את הארי פוטר. וגם אם אנחנו לא יכולות לתרגם כמוהה, אנחנו יכולות לתרגם כ-מ-ו-נ-ו, וזה מספיק טוב בשבילי. אנחנו הרי רוצות לעשות את זה בשביל עצמנו, ובשביל עצמנו אנחנו תמיד צריכים להספיק (ג`י, כמה שזה נשמע מסובך) וכמו שנאמר בשיר שסביר להניח שאף אחד מכן לא מכירה- ``בדיוק בדיוק כמו שאני, ככה זה טוב`` וזהו. איי רסט מיי קייס.

Panther

New member
צודק אבל

אם קונים בארה``ב או בבריטניה זה הולך לקומיק רליף, אני לא יודע איזה אחוז מהעלות של הספרים בארץ באמת הולך לקומיק רליף. בארץ בטח זה יעלה 40 שקל בעברית, כמו הסקולבוקס באנגלית, ובארה``ב זה עולה 4 דולר. כלומר פחות מ40% מהעלות של הספר בישראל ילך לקומיק רליף.

coolit

New member
פרונגס..

אתה יודע מה? מי שקורא הרבה, גם באנגלית וגם בעברית, וחשוב בשניהם מצוין, יכול לתרגם. צריך להבין מלים באנגלית ולתרגם אותן למילים המדויקות, וכמו שיש בעברית מלים כמו.. כמו מסתכל ומתבונן, ובוחן וכל מיני דברים כאלה, יש גם באנגלית מלים נרדפות, וצריך לתרגם בדיוק למלה הנכונה. לי יש שפה מאוד עשירה, כי אני קוראת המון. אני לא יודעת אנגלית טוב. וכשאני נמצאת בצ`טים אז המון אנשים לא מאמינים לי שאני רק בת עשר וחצי, כי אני מדברת בשפה בוגרת, ויותר טוב גם מהרבה ילדים כאן ( או לא ילדים, כמו שאמרת..). אבל אני לא יודעת אנגלית.. מן הסתם מה שכתבתי עכשיו היה משעמם, לא? טוב, ככה זה כשאתה רק בן (בת) עשר וחצי...

Prongs

New member
זה אכן היה משעמם להפליא...

וצנוע. אבל זה לא מה שחשוב. אני קורא הרבה מאוד בשתי השפות, ואין לי בעיה עם אנגלית. אבל בכל זאת יש דברים שאנחנו לא יכולים לתרגם. אמרתי שלא תהיה לנו בעיה עם מילים יחידות. כמו שמות וסתם מילים רגילות. אבל בדיחות של `משמעות כפולה` זה מאוד קשה לתרגם וצריך ניסיון. אני לא אומר שלא נצליח אני פשוט אומר שהתרגום יהיה לא טוב. כמו התרגום הפיראטי של ה``פ4. לא היה איכפת לי אם תתרגמו כאן אני רק מאוד לא אשמח, כמו כולם, אם יסגרו את הפורום בגלל הפרת זכויות היוצרים כשם שסגרו את אתר התרגום הפיראטי של ה``פ4. Professor Prongs Master Of Fear & Darkness J. Potter

prongs או כפי שנקרא בעיברית קרן

אני מרגיש יש לך הרבה הרבה שליליות לאחרונה ולקולית שאני אבין שניה את תוענת שיש לך ספה יותר גבוה מישלי למה? כי את לא כותבת אם שגיעות כתיב אז מה גם אני לו דורותי נ.ב. תפסיקו לכתוב נבתים מפגרים כמו לא חשוב מה שחשבתי להגיד היה מאד מעליב אז לא מנשה

coolit

New member
תרתי משמע

זה באמת בעיה, אבל גם אין כל כך הרבה בהארי פוטר. האחים שלי רוצים לקרוא רק באנגלית, הם גם חושבים שספרים שמקורם בעברית, כשהם מתורגמים לאנגלית הם יותר טובים. וכל הסרטים הם לא טובים בשבילם בעברית, כי זה לא באותה רמה.. ובעיקר מלך האריות, שזה אחד הסרטים היחידים של דיסני שהם ראו, הם לא רצו בשום אופן לראות בעברית, בגלל שיש שם הרבה תרתי משמע, למשל שטימון ופומבה (איזה שמות מטומטמים!!) מוצאים את סימבה, הם אומרים שהוא נראה בלו. מדוכא, וכחול. אז פומבה אומר שהוא דווקא נראה לו חום או משהו, ובעברית אי אפשר לתרגם את זה ככה. גם זה היה משעמם, לא? כנראה שכשאמרתי שאני בת עשר וחצי אני מרגישה שזה ככה... אממ.. פנתר, אם אתה רוצה תוריד את זה, אין בזה טעם..

pomelit

New member
הסוגייה היא לא אם הללי יכולה או לא

יכולה לתרגם את הספרים. הבעיה היא שהם לא מתכננים לתרגם אותם בשנה + הקרובה, מה שמעצבן למדי.

וואוו איזה מזל שהחשיבה שלהם....

מתקדמת כל הזמן אחורה חוץ מזה יש פה ילדים שקארו את הארי פוטר 4 באנגיל ביום אז זה לא יהייה כזה סיפור

Vilia©

New member
אבל פרונגס...שכחת דבר אחד...

אתה נולדת בארה``ב אם אינני טועה.... אז שפת האם שלך היא אנגלית ועברית אז יותר קל לך לקרוא אנגלית............. טלי פוטר

למעלה