זוכרים כשרק התחלתם???

הנסיעה הכי מעניינת הייתה הראשונה...

הנסיעה הראשונה שלי הייתה ביטול. שנסענו בדרך הייתי לחוץ והייתי בטוח שאני לא אזכור איך פותחים את הדלת של האמבולנס אפילו... כולם מפחדים ומתרגשים אבל מד"א זה באמת הדבר הכי כייף.

puckman

New member
רגע.... תסבירו לי משהו...

מה זה חונכת?? ומה זה חונכות????

זוכרים כשרק התחלתם???

ממה הכי פחדתם? אני לקראת סיום הקורס ויושבת וחושבת ממה הכי מפחדים כשרק מתחילים... אני רוצה להרגיע את החניכים שלי ולהכין אותם כמה שיותר לשטח.... כבר דיברתי איתם על כמה חשוב להשאר רגועים אבל זה לא יעזור הרבה... ממה אתם הכי פחדתם לקראת הנסיעה הראשונה ובמהלכה? מה היה הכי קשה? על מה פחדתם שתפלו בנסיעת מבחן?

inbale

New member
../images/Emo105.gif../images/Emo105.gif

מקפיצה. שווה לקרוא שוב ולהגיב. חן עושה רושם שאת מדריכה מדהימה והחניכים שלך פשוט זכו.

puckman

New member
המממממ.......

האמת שהמדריך שלי דיי הכין אותי לקראת ההתנדבות... (חוצמזה ששאלתי שאלות גם פה בפורום...).. בוא נראה....... נראה לי שפחדתי שבגללי מישהו יתדרדר עוד יותר.. (למרות שזה לא ממש מה שקרה בינתיים
...) גם הייתי קצת לחוץ שכשאני אצא למקרה הראשון אני אשכח מה לעשות.. אה אני אגיד לך על מה את צריכה לדבר איתם: את צריכה להזכיר להם לשמור על צנעת הפרט.. את צריכה להסביר להם על האוכלוסיה הערבית\חרדית (שהם מתקבצים מסביב לנפגע ומנדנדים..) לבנות שביניהן את צריכה להזכיר את כל העניין של חרדים ששומרים נגיעה.. ואת צריכה להגיד להם שמד"א זה אחד הדברים היותר כיפיים שיש.. ד"א השתמשת במגה קודים שלי???

liron rotlain

New member
../images/Emo187.gifאני....

כמובן שכולם זוכרים את ההתחלה שלהם...וזה אפילו כייף להיזכר... אני תמיד הייתי פחדנית, ואני זוכרת שתמיד חשבתי איך אני אתפקד בנסיעה...במקרה רציני...זה מלחיץ!!!
בסופו של דבר, עליתי לנסיעה הראשונה שלי ביחד עם מתנדב יחסית ותיק וחברה שלי שהייתה איתי בקורס..הייתה לי נסיעה משעממת אבל בדיוק מתאימה לנסיעה ראשונה... אני חושבת שכל מתנדב בנסיעה הראשונה שלו מפחד מהחייאה או תאונת דרכים קשה שבה הוא "ייאלץ" להראות מה הוא יודע...
אבל בכל זאת, כולם עוברים את זה...יש כאלה שמתחברים לזה ו"נדבקים" בחיידק...ויש כאלה שמבינים שהם לא בנויים לזה... אז אני מאחלת לקורס שלך בהצלחה!!!! והיה כייף להיזכר... לירון

טומי*

New member
נסיעה ראשונה.....לבד המממממ ../images/Emo12.gif

אפילו גמאני עוד זוכר ת´הנסיעה הראשונה שלי אפילו שזה היה שאתם רובכם עדיין לא נולדתם.אז המקרה הראשון שלי היה בתור נהג ברח´ אלנבי בתל אביב גברת מבוגרת עם שבר בפמור (אגן) היא צעקה מכאבים ואני נלחצתי שחבל"ז. אז עדיין לא היה לוח גב באמבולנסים. אני חושב שהכי מפחיד זה להגיע להחייאה או למקרה לא ברור שלא ממש יודעים מה לעשות

הנסיעה הראשונה........הוו.....

תאונת דרכים קטלנית. היו שתי מכוניות, אחת עם בעל ואשה (רכב א) שנישאו לפני מספר ימים, האוטו חדש עם הניילון על הכיסאות עדיין והמכונית השניה עם אישה ושני ילדיה הפעוטים (בכיסא כמו שצריך)- (רכב ב) תאונה חזית-צד. בעקבות החבטה של המכוניות הגג של רכב א התעקם ופגע בגולגולתו של הנהג. כשהגענו שני נהגים במקום הוציאו את הנהג ובדקו דופק, לא היה ולכן הם התחילו החייאה לאחר שתי לחיצות על בית החזה ראינו שהמוח שלו פשוט נוזל החוצה, כל הגולגולת שלו היתה פתוחה עקב החיתוך של הגג, אשתו שישבה ברכב, בהטה במחזה כאשר היא אוחזת בלסת התחתונה שלה שהגיע בערך לאיזור החזה תלויה על שתי רצועות עור מזוויעות. אותה אני וחבריי פינינו. האשה השניה (רכב ב) עם שבר פתוח ביד שמאל, ושני הילדים, פרט למספר מועט ביותר של שריטות עקב זכוכית לא אירע להם שום דבר מיוחד. עכשיו השו´ס: מתחילים נסיעה עם האשה של ההרוג לבית חולים, אני יושב מאחורה (זוכרים את האמבולנסים עם הדלת הזזה בצד-כזה היה לנו 1993-4) עם מע"ר נוסף והנהג טס לבית חולים ואני בשיא הטימטום, בלי שום מחשבה קדימה וליד הפצועה שואל/אומר לנהג - "הוא מת נכון???" תבינו איזה צ´פחה קיבלתי מהנהג באותה שניה, הוא פשוט האיט את הנסיעה הסתובב חצי סיבוב והוריד לי צ´פחה (האמת הגיעה לי). אז יש יותר מגנוב מזה למשמרת ראשונה?????????

וואלה ?

אני דווקא לא זוכר את הנסיעה הראשונה, אולי כי זה היה מזמן, והיא הייתה נסיעה רגילה, אבל מה שאני זוכר טוב, זה את המקרה הראשון שלי בתור כונן לבד ראשון בשטח. לילה, כביש חשוך, המוקד מודיע על ת.ד. בכביש במרחק 5 דק´ נסיעה מאיפה שאני נמצא, ואני, גם אין לי מצב רוח למקרים, וגם נמצא עם אחים הקטנים שלי באוטו וההורים אצל רופא עם אחי הקטן, אומר לעצמי, אין מצב לצאת רק למקרים קשים (סכנת חיים) ומכיוון שהמוקד לא מודיע על ת.ד. קשה ובכביש הזה בד"כ זה ת.ד. קלות, (ביטוחיטיס) לא יצאתי, רק אחרי 3 דק´ המוקד מבקש מכוננים זכרון לצאת, ואז אני אומר לעצמי ולאחים שלי שהיו איתי באוטו שאני יוצא ומסתכל על הכביש (יש לי תצפית לאורך כל הכביש) אם אני רואה אז אני יורד אם לא שיגיעו הכוננים מהצד השני הם יותר קרובים, איך שאני מגיע ללמעלה ויש לי תצפית על כל הכביש עד אור עקיבא המוקד מודיע שזו תאונה קשה, טוב מה אני יגיד לא ? ירדתי. אני נוסע לאורך הכביש ולא רואה כלום, כבר באתי לקרוא למוקד - המע"ד ביד שלי, ואני רואה GMC סיירה אלו עם שני הגלגלים מאחורה עומד בצד שמאל של הכביש בפוזה לא טבעית, אני מודיע מקום למוקד, ומסתכל מסביב, ולא רואה כלום, שכחתי לציין שזה כביש באמצע שיפוצים, אין תאורה בכלל !! מטר לא רואים קדימה בלי אור, אני כבר קורא למוקד ושואל אם יש קשר עם המודיע, ואז אני שומע צעקה מאחורה, תבוא דחוף הוא מפרפר לי על הכביש, טוב אני תופס ת´מכשיר קשר ביד, לובש אפוד, כפפות, לוקח את התיקים והחמצן, ורץ עם הבנאדם איזה 500 מטר אחורה, אני מגיע למקום, ורואה סלט על הכביש, מולטי טראומה חבל"ז הולך רגל שנפגע מרכב. דבר ראשון אני מעמיד את הנהג הפוגע שיסמן עם פנס לרכבים אחרים שאנחנו על הכביש שלא ידרסו אותנו, מדווח למוקד שמדובר במולטי טראומה ושיזרז את הנט"ן, מדווח לו מיקום מדוייק, ומתחיל לטפל, אחרי 3-4 דק´ מגיע עוד כונן, ויחד אנחנו מתחילים החייאה, אחרי 5 דק´ מגיע הנט"ן, הרופא אומר לי להכניס עירוי עם וונפלון חום, ולהמשיך להנשים. בקיצור, למחרת, אומר לי הפראמדיק, שבזכות הטיפול שלי, הוא חי עוד 12 שעות !!! וואלה הייתי מפסוט......חבל"ז !! יווווווווו איזה הרצאה, לא שמתי לב אפילו..... יאלה לילה טוב

puckman

New member
לא עניתם לי לגבי מה זה חונכות...../images/Emo9.gif

והלוואי עלי כאלה מקרים..

"הלוואי עלי כאלה מקרים" ????????

puckman באמת ??? אם כבר הלוואי במשמרת שלי. ההודעה הזאת לא נראית טוב בכלל לקוראי הפורום שאינם אנשי צוותי החירום !!! אנא, אל תגרמו לאנשים מבחוץ להבין שאנחנו צמאי דם, ורוצים את המקרים האלו, מקסימום אנחנו רוצים שאם כבר יהיה אז כשאנחנו במשמרת.... בדיוק הקטע הזה הפריע להרבה אנשים ב-"הילולת המתנדבים" של ערוץ 2 פליז.... בהרבה אהבה.....יוסי

puckman

New member
אוקי אז ככה..

זה נאמר בצחוק (הסמיילי מוכנס שם...) לא משנה..

חונכות

בעקרון כדי להיות מתנדבים צריך לעבור מיונים ראשוניים קורס ותקופת הסתגלות... השתלמויות או חונכות תקרא לזה איך שבא לך ועד שלא מסיימים את שלושת אלו בנאדם נחשב כמועמד להתנדבות והוא יכול לעוף בכל שלב כי הוא נמצא לא מתאים.... אצלי בתחנה זה 15 נסיעות ואחר כך משמרת מבחן שאני מעבירה ובאשר לקורס בשעה טובה הוא הסתיים -16 מתוך 19 חניכים עברו עוד 3 צריכים מועד ב ואחד לא יכל להגיע למועד א והוא עושה יחד עם המועדי ב... אני די מרוצה מהם ונאי גאה בהם והם הביאו לי את המתנה הכי חמודה בעולם!!!! תיק רופא של הילדים הקטנים שכתוב עליה ערכת רפואת חירום!!!

למעלה