זוכרים את

B T1

New member
הראשון נועד לשימון החדק....../images/Emo3.gif

ומה היתר?

גלי®

New member
עם "פליט" ? איכססס , הסטיות שיש

לפילים של ימינו ...
אבל אם נלך לפי הראש שלך , אז , השני מיועד לגירוד גב של פילונים ( הם קטנים , לא יכולים להגיע לבד ...:) ) והשלישי : אחרי "גירוז" החדק , צריך לשטוף עם משהו את העודפים , לא ? (והם גם משתמשים בזה ... עובדה ! ראית פעם פיל עם גריז באף ? :)))))) (

ליילנד

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifחחחחה

אצלנו קראו לזה "פליטוּפקה" איכס, עם DDT. קרש כביסה היה לנו, נראה קצת שונה ובאשר לסיפולוקסים, הירוק ממש יפה, לא זכורים לי כאלה.

גלי®

New member
עד כמה שאני זוכרת , באמת לא היו

כאלו בארץ , רק מהסוג השקוף ... עם ראש מפלסטיק בכחול או אדום ... נכון ?

ליילנד

New member
פלסטיק../images/Emo35.gif לא../images/Emo31.gif זכור לי מפלסטיק

מה שזכור לי זה סיפונים מזכוכית שקופה רגילה, יכול להיות שגם תכלת וראש ממתכת. היה עובר אחד עם סוס ועגלה היינו מחזירים לו את הסיפון הריק וקונים חדש,(או במכולת, או ב"צרכניה" הסופרמרקט דאז) אם לא היו מחזירים אז זה היה עולה הרבה יותר ביוקר. הם גם אף פעם לא נראו חדשים, אני חושבת שהם פשוט נלקחו למילוי, (מיחזור עָיונִי). בשלב יותר מאוחר אני חושבת שבאמצע שנות השישים, הגיעו "האח" היותר משוכללים - הסיפולוקס, היינו קונים בלוני גז קטנים והיינו עושים סודה לבד.

גלי®

New member
אולי אני טועה , אבל זכור לי שהראש

היה מפלסטיק ... הבקבוק עצמו היה מזכוכית שקופה ... אחרי כן באו הסיפונים ממתכת שלהם היו קונים בלונים אצל המכולתניק ...

ליילנד

New member
../images/Emo142.gifיכול להיות שהיו גם מפלסטיק

אני ממש לא זוכרת אותם, דרך אגב האיש שלי ראה את התמונה ואמר שהוא זוכר גם כחולים, אבל כמו הירוק ממש לא.

B T1

New member
בשנות ה-60 לסיפונים מזכוכית...

שקופה היה ראש ממחכת בלבד. (חלקם היו צבועים, לכן יצרו רושם של פלסטיק.) מילוי ה-CO2 נעשה בבתי מלאכה קטנים שהוקמו לצורך זה. םיפונים כנ"ל היו עד לאחרונה במסעדות הרומניות בחיפה, לעשיית "שפריץ" לסועדים. הסיפולוקסים הראשונים היו עשויים ממתכת וצבועים בצבע כסף עם פס אדום סביב, הראש היה מפלסטיק בצבע אדום ומילוי הCO2 נעשה בבית ע"י הצרכן באמצעות 2 פטרונים קטנים שהוברגו לראש הסיפון לפי התור. לאחר ריקון הCO2 מהפטרונים אל הסיפון היה צורך לנער את הסיפון. את הפטרונים באריזה של 10 או 12 היו רוכשים במכולת ולאחר הריקון מחזירים את הריקים תמורת פקדון. היה מקובל לחתונות לתת םיפולוקס במתנה. כך קרה שהיו זוגות עם 6-8 סיפולוקסים.

אריק7554

New member
איזה מזל...........

שלא התחתנו איפה היינו שמים את כל הסיפולוקסים????

דרדרית

New member
אולי הם היו מייצרים סיפולוקסונים

קטנטנים??? אבא סיפולוקס פגש את אמא סיפולוקס.....

קשכפית

New member
לדעתי ולפי מיטב זכרוני קודם כל היו

סיפולוקסים מזכוכית עם ראש פלסטיק, מן כזה ברז ואחר כך היו הסיפולוקסים המתכתיים האלו בצבע כסף כי את אלו אני זוכרת בבתים בילדותי (כאמור שנות השישים) אז גם היו תמיד בדיחות שכאילו בכל חתונה מקבל הזוג מלא סיפולוקסים, היו על זה מערכונים ובדיחות. אני זוכרת איך אימא הייתה שולחת אותי עם קופסת הקרטון שבה היו מסודרים בקבוקונים קטנים חומים שאלו היו בלוני הגז הקטנים למילוי הגז בסיפולוקס, היו הולכים למכולת ומחזירים את הריקים וקונים מלאים. אז עוד היו ממחזרים דברים. הבקבוקונים הקטנים נראו לי תמיד כאלו חמודים... קטנטנים. יש משהו מתוק בדברים קטנים. לא סתם אומרים "דברים יפים באים באריזות קטנות"...

למעלה