זוכרים את "מסע המטרה"?

זוכרים את "מסע המטרה"?

שתארתי כאן בהתלהבות והבטחתי לספר עליו? ובכן - מעשה שהיה כך היה [וכאן בא קטע הקיטורים על הקיבוצניק המצוי]: מסתבר שלאחר שהכל הוכן: תאריך, מכוניות (בקיבוץ יש צורך "להזמין" מכוניות של הקיבוץ, למי שאין לו משלו), מכתבים מסודרים לכל המשפחות, ארוע סיום בערב, תאומים עם מנהלי חוף זיקים וכמובן כתב החידה שלי - התעוררה בעיה. מסוג בעיות "זר לא יבין זאת" (גם אני, שאינני זרה למשתתפים, לא הבנתי זאת...). יומיים לפני קיום הארוע, התקשר אחד ההורים למדריכה של שנת הבר מצווה והסביר לה שהוא "דיבר עם רוב ההורים" וצריך לבטל את הארוע. למה? כי "הוא צריך לנוח בשבת ולא לבזבז את היום בטיול מטופש"... יומיים לפני!!! והמדריכה "התקפלה" והודיעה על ביטול... הרי "רוב ההורים" אינם מעוניינים... רק קיבוצניק יכול לוותר על מתנה לבת המצווה של ביתו - בערך של כ- 4,000 או 5,000 ש"ח ולהיות בטוח שהוא צודק וחכם. אתם כמובן מוזמנים להשתמש בכתב החידה כרצונכם. מאמינה שהמטיילים שלכם חכמים מעט יותר.

pinzo01

New member
יעל ,זה לא קיבוצניק זה טיפשניק

ואותה מדריכה בטח ממשפחת חסרי החוליות שלא תיפול רוחך עשית עבודה יפה מאוד קחי
מהאיזור.....

שעות עבודה ומנוחה בקיבוצים

כמורה דרך שנים רבות נאבקתי נגד קיבוצים שמנהלים עסקים לתיירות בגלל נוהג נפסד לסגור את העסק בשעה 1600 ושישי מוקדם ושבת סגור, וכבר קרה לי שיצאתי מטיול ג'יפים מהמדבר ונאלצתי לקצר את המסלול משמעותית כי תחנת הדלק הקרובה היתה סגורה. רק אחרי תלונות רבות הם קיבלו הוראות לפתוח מאוחר או שיעבירו את הזכיון למישהו אחר. הכשלון החמור שדווקא אנשים לא יודעים עליו היה של קיבוץ דביר, שניהל עיסקי תוכנות והמציא את תוכנת מעבד התמלילים קיוטקסט (תוכנה מדהימה שנולדה בעברית וניתן להתקינה בכל מחשב בעולם וניסיתי במחשבים נטו סינים ונטו יוונים וזה עובד מדהים), אבל באיזי איזי כאילו יש מחר ויש שבוע הבא כשבעיסקי מחשבים אין היום ולא אתמול, וכך תוכנה מופלאה עם ראש מדהים, נפלה בגלל חוסר ראש עיסקי ונעלמו מהשוק. אי הפנמה שקיבוץ הוא עסק לכל דבר, היא שמוטטה קיבוצים שאולי עוד חשבו שיש להם את הגב ההסתדרותי שימשיך לשפוך להם כסף לחשבון. מניאנה.

יעל, קבלי חיזוק ../images/Emo45.gif ../images/Emo135.gif

פעם חשבתי שה"יקים" הם השיא (ותאמיני לי שאני יודע על מה אני מדבר), אבל היום נוכחתי לדעת שרק השמים הם הגבול... מקווה שבכל זאת מישהו שם אצלכם (חלק קטן אני מכיר מהטיול) איננו "יקה... וידע להעריך את עמלך

../images/Emo51.gif לכולכם על הסימפטיה

אני לא מאוד מתרגשת. אגב - ברור לי שחלק מהסיבה לכך שהטיול בוטל הוא חששם של ההורים להתפס כ"לא יודעים" בעיני הילדים. פרט לכך - טפשים יש כנראה רבים בעולם. ומסתבר שכמה מידידי יודעים גם הם פרק בטפשות...

יעל, על זה נאמר:

"טיפש עושה את מה שהוא יודע, החכם יודע את מה שהוא עושה". מאד מתאים למקרה שלך

למעלה