לא מדובר על זה
מעבר לעבודה שהמחשב כף היד הוא פתרון יקר, האינטרנט האלחוטי שמוכר לך כיום ממחשבי כף יד - הוא פתרון לא מעשי עבור רדיו. האינטרנט האלחוטי שמוכר כיום עובד על מרחקים קטנים והוא לא פרקטי כדי לכסות עיר שלמה. גם אם כיסית עיר שלמה - אין לאינטרנט האלחוטי תמיכה במכשיר שנוסע בעיר במהירות 90 קמ"ש (נכון שלשמוע רדיו כשעומדים בפקק זה חשוב... אבל אחרי שמשתחררים מהפקק רוצים להמשיך להאזין) ואין באינטרנט האלחוטי תמיכה במה שקרוי HandOff (כלומר מעבר חלק מאנטנה לאנטנה), ולכן ברגע שאתה מתרחק מהמכשיר אליו התחברת - אתה מתנתק, שלא כמו בסלולרי שבו ברגע שהתרחקת מ-Cell אחד אתה מועבר אוטומטית ל-Cell אחר בלי להרגיש בכלל שעברת. כל זה - לא קיים ולכן האינטרנט האלחוטי הוא לא התשתית שעליה אני מסתמך. בהערכה האופטימית שלי אני מסתמך על טכנולוגיות חדישות יותר של אינטרנט אלחוטי (ובמיוחד על WiMAX ששומעים עליו יותר ויותר). טכנולוגיות כאלו תומכות במכשיר "נוסע" הן מבחינת הקליטה והן מבחינת מעבר ממכשיר למכשיר, ולכן בתכלס אתה יכול להיות מחובר כל הזמן כשאתה נוסע בלי להרגיש בכלל שהמכשיר שלך מתמודד עם תנועה במהירות די גבוהה ובלי לשים לב שאתה עובר מאנטנה לאנטנה תוך כדי שאתה מאזין לרדיו או צופה בוידאו. לטכנולוגיה הזאת יש מחיר. בניגוד ל-WiFi שכל אחד יכול לקנות אנטנה ב-300 שקל ולשים אצלו בבית, כאן נדרשת תשתית ונדרשת פרישה ולכן זה לא בחינם. אבל היתרונות של זה גדולים, ולכן חברות התשתית והתקשורת שמות עין טוב טוב על הטכנולוגיה הזאת ולא סתם מירס עושה שמיניות באויר כדי לשים את היד על הזיכיון לתשתית של WiMAX בארץ. מי שעוד לוטש עיניים על הטכנולוגיה הזאת - הן חברות הסלולאר. ה-WiMAX מהווה תחרות רצינית על התשתית הסלולארית, כי אם אתה מחובר לאינטרנט כל הזמן - זה אומר שאתה גם יכול לעשות שיחה בסקייפ באפס שקלים אז למה לשלם לחברות הסלולאר. השאלה הגדולה היא - כמה תשלם לחברות התשתית. זה לא חוכמה לשלם 0 שקלים לסקייפ אבל 500 שקל בחודש לספק ה-WiMAX... אבל, ועל האבל הזה צריך לשים לב הכי טוב - ברגע שהמחיר שאתה משלם לחודש עבור תשתית WiMAX תהיה ברת תחרות למחיר שאתה משלם על הסלולארי שלך - ישתלם לאנשים לקנות מכשיר מבוסס WiMAX. וברגע שיש לך ביד מכשיר טלפון מבוסס WiMAX שאתה מקבל איתו גם אפשרות לגלוש באינטרנט בלי להוסיף כסף - אז העסק יתחיל להיות משתלם ואנשים יתחילו לעבור לשימוש במכשירים האלו. ואם יש לך ביד מכשיר טלפון שמחובר כל הזמן לאינטרנט ונותנים לך ממשק נוח לשמוע גם תחנות רדיו. לא תשמע? בטח תשמע. ואם תתחיל לשמוע ותגלה שיש שם אחלה רדיו ואפשר לשמוע את זה גם באוטו,לא תשמע? בטח תשמע. מ.ש.ל.