זוכרים את יגאל B

גלטזזז

New member
כל עוד מאזיני הרדיו נמצאים ברובם באוטו,

וכל עוד לא ניתן לקלוט רדיו אינטרנט באוטו בקלות באיכות ובחינם, נראה שאין עתיד לתחנות האינטרנט ויהיו טובות ככל שיהיו. תרשום גם את זה.

Gרר

New member
אני אמרתי עכשיו?

גלטזזזזזזז לא אמרתי השנה ולא אמרתי בעוד שנתיים, אבל יום יבוא ולא רק רדיו תוכל לשמוע באוטו אלא גם סרטים תוכל לראות באוטו באמצעות חיבור אינטרנט אלחוטי. קצת סבלנות, והכל יגיע. לא לחינם אמרו צוחק מי שצוחק אחרון. אני כבר לא צעיר... אבל אני מאמין שאני אזכה לראות את זה במו עיני.

מחשב כף יד מספיק אחי

אומנם יקר ובטח לא משתלם רק בישביל רדיו אבל זה אפשרי

Gרר

New member
לא מדובר על זה

מעבר לעבודה שהמחשב כף היד הוא פתרון יקר, האינטרנט האלחוטי שמוכר לך כיום ממחשבי כף יד - הוא פתרון לא מעשי עבור רדיו. האינטרנט האלחוטי שמוכר כיום עובד על מרחקים קטנים והוא לא פרקטי כדי לכסות עיר שלמה. גם אם כיסית עיר שלמה - אין לאינטרנט האלחוטי תמיכה במכשיר שנוסע בעיר במהירות 90 קמ"ש (נכון שלשמוע רדיו כשעומדים בפקק זה חשוב... אבל אחרי שמשתחררים מהפקק רוצים להמשיך להאזין) ואין באינטרנט האלחוטי תמיכה במה שקרוי HandOff (כלומר מעבר חלק מאנטנה לאנטנה), ולכן ברגע שאתה מתרחק מהמכשיר אליו התחברת - אתה מתנתק, שלא כמו בסלולרי שבו ברגע שהתרחקת מ-Cell אחד אתה מועבר אוטומטית ל-Cell אחר בלי להרגיש בכלל שעברת. כל זה - לא קיים ולכן האינטרנט האלחוטי הוא לא התשתית שעליה אני מסתמך. בהערכה האופטימית שלי אני מסתמך על טכנולוגיות חדישות יותר של אינטרנט אלחוטי (ובמיוחד על WiMAX ששומעים עליו יותר ויותר). טכנולוגיות כאלו תומכות במכשיר "נוסע" הן מבחינת הקליטה והן מבחינת מעבר ממכשיר למכשיר, ולכן בתכלס אתה יכול להיות מחובר כל הזמן כשאתה נוסע בלי להרגיש בכלל שהמכשיר שלך מתמודד עם תנועה במהירות די גבוהה ובלי לשים לב שאתה עובר מאנטנה לאנטנה תוך כדי שאתה מאזין לרדיו או צופה בוידאו. לטכנולוגיה הזאת יש מחיר. בניגוד ל-WiFi שכל אחד יכול לקנות אנטנה ב-300 שקל ולשים אצלו בבית, כאן נדרשת תשתית ונדרשת פרישה ולכן זה לא בחינם. אבל היתרונות של זה גדולים, ולכן חברות התשתית והתקשורת שמות עין טוב טוב על הטכנולוגיה הזאת ולא סתם מירס עושה שמיניות באויר כדי לשים את היד על הזיכיון לתשתית של WiMAX בארץ. מי שעוד לוטש עיניים על הטכנולוגיה הזאת - הן חברות הסלולאר. ה-WiMAX מהווה תחרות רצינית על התשתית הסלולארית, כי אם אתה מחובר לאינטרנט כל הזמן - זה אומר שאתה גם יכול לעשות שיחה בסקייפ באפס שקלים אז למה לשלם לחברות הסלולאר. השאלה הגדולה היא - כמה תשלם לחברות התשתית. זה לא חוכמה לשלם 0 שקלים לסקייפ אבל 500 שקל בחודש לספק ה-WiMAX... אבל, ועל האבל הזה צריך לשים לב הכי טוב - ברגע שהמחיר שאתה משלם לחודש עבור תשתית WiMAX תהיה ברת תחרות למחיר שאתה משלם על הסלולארי שלך - ישתלם לאנשים לקנות מכשיר מבוסס WiMAX. וברגע שיש לך ביד מכשיר טלפון מבוסס WiMAX שאתה מקבל איתו גם אפשרות לגלוש באינטרנט בלי להוסיף כסף - אז העסק יתחיל להיות משתלם ואנשים יתחילו לעבור לשימוש במכשירים האלו. ואם יש לך ביד מכשיר טלפון שמחובר כל הזמן לאינטרנט ונותנים לך ממשק נוח לשמוע גם תחנות רדיו. לא תשמע? בטח תשמע. ואם תתחיל לשמוע ותגלה שיש שם אחלה רדיו ואפשר לשמוע את זה גם באוטו,לא תשמע? בטח תשמע. מ.ש.ל.

גלטזזז

New member
אבל כשיגיע היום המופלא ההוא...

אתה בעצמך מציין שלנוסע תהיה אפשרות לטלוויזיה באוטו, סרטים, מוסיקה, טלפוניה (באיכות ובזול) וכו' אני אוסיף שכנראה כבר יופיעו תחנות הלווין, כל זה ישים את תחנות האינטרנט בסטטוס שבו הן היום - תחרות בלתי אפשרית על אוזנו של המאזין. זאת ועוד, כשההאזנה לתחנות אינטרנט תהפוך לפשוטה וזמינה, יקומו תחנות כפטריות אחר הגשם, מי לא ינסה לעשות קופה? ההיצע יהיה בלתי מוגבל והתחרות הפנימית תעשה לענף מה שעשו הכבלים והלווין לטלוויזיה - חובות. נסה לחשוב איך היה נראה שוק ה-FM אם הסקאלה היתה בלתי מוגבלת והתדרים היו מחולקים חינם לכל דורש... חוסר כדאיות כלכלית מוביל למלחמת השרדות שממנה יישארו רק החזקים ואלו שישדרו הרבה זבל. זה יהיה נכון גם בעוד 10 שנים.

Gרר

New member
אכן הרבה חומר למחשבה

לגבי וידאו - אני מאמין שהעלות ללקוח יהיה גדול יותר. קשה לי להאמין שיציעו לכל המשתמשים את אותו רוחב פס ויגבו מכולם אותו דבר. אני מאמין שבדומה לחבילות הגלישה שיש לספקי האינטרנט - יהיו גם לאינטרנט האלחוטי חבילות על פי רוחב הפס. התימחור של וידאו מן הסתם יהיה גבוה יותר ולא בטוח שזה יהיה משתלם... בכל מקרה הנהג (לפחות בעתיד הנראה לעין) יצטרך את העיניים על הכביש, כך שאני לא מודאג מכך שהטלביזיה תדחק את הרדיו מהאוטו. אני מאמין שלרדיו יש עתיד והוא לא מאויים על ידי הטלביזיה. ערוצי לווין - לא רואה להם עתיד. העלות שלהם יקרה ולמעט ולכן הם עולים כסף. אם התקוות יתממשו ואתה תקבל חבילה של שיחות טלפון + אינטרנט עם רוחב פס סביר במחיר שעולה לך היום הטלפון הסלולארי - אני מאמין שהאינטרנט יהרוג גם את הלווין... באשר לתחרות הגדולה של תחנות האינטרנט - אכן הולך להיות שמח. התקווה הקטנה שלי, ואני רוצה לקוות שהיא תתממש, שהתחנות שלא יתבססו על פרסומות יצליחו למשוך יותר מאזינים (בסופו של דבר היום הרעה החולה הגדולה ביותר של הרדיו האזורי זה הפרסומות) וכך לפחות ניפטר מהצרה הכי צרורה של שידורי ה-FM כיום. מעבר לזה... אכן מלחמה קשה על כל מאזין. יש צדק בדבריך שהתחנות ינסו לשדר למכנה המשותף הנמוך ביותר וישדרו "זבל". אני בטוח שזה יקרה. אני רק מקווה שאחרי הגל הראשון השחקנים האחרים בשוק יבינו שהמגרש של הזבל כבר לא פנוי לשחקנים נוספים ויחפשו את הנישה שלהם לפנות לקהל יותר ספציפי עם חומר יותר איכותי. בטלביזיה ואפילו ברדיו זה לא מצליח כי העלויות מטורפות (כשברדיו זה לא רק מצוקת התדרים אלא גם חמדנות המחוקק). כאן, כשמדובר על עלויות קטנות יותר - אני מקווה שזה יהיה אפשרי. אבל קודם נגיע לגשר... ואחרי זה נקווה שיצמח ממנו גם משהו חיובי.

גרררררר

עופר, שתהיה לי רק בריא עד גיל 150.... מילים פשוט כדורבנות.....אי אפשר להוסיף כלום - מיצית הכל ובצדק רב.

יגאל בן דוד

יגאל חבר ילדות ונערות שלי ,שנינו גדלנו ביפו ועברנו לא מעט דברים וחוויות של בני נוער מתבגרים למרות שהוא גדול ממני בכמה שנים .אני זוכר ימים שהוא תיקלט במועדון לייד שגרירות ארצות הברית ומיקסס מתקליטים(סטודיו משהו לא זוכר..) נפגשנו לפניי חודשיים אצלי במשרד,כלום לא השתנה בו למעט שיער מאפיר,האיש מצחיק ועדיין אוהב אייטיס בטירוף הצעתי לו לשדר אצלי הבעיה שאז לא היה לרדיו שלנו אולפן ויגאל לא מבין גדול במחשבים אז הנושא ירד האמת שאני אתקשר אליו בימים הקרובים ואנסה לתת לו או לשכנע אותו לשדר כי הוא הביע נכונות מאוד לשדר בעיקרון הוא עדיין מסתובב ומתפרנס ביפו ולא נעלם

למעלה