זוכרים אותי?

זוכרים אותי?

פעם שאלתי פה לגבי קשר רומנטי עם יוצא בשאלה וקיבלתי תגובות מעודדות שאני ניזקקת להן שוב לאחר שגיליתי לאחרונה שהוא הותקף מינית בילדותו,האם יש כאן מישהו שעבר חוויה דומה ויכול לשפוך אור? שלכם חנה גונן

לצערי אני לא יכול לעזור

כי לשמחתי אף אחד לא התקיף אותי מינית. אבל מה שאני כן יכול לעשות זו איזושהי
ועוד משהו, הוא אמנם יוצא בשאלה אבל הנושא של תקיפה מינית לא בהכרח קשור ליציאה בשאלה וסביר להניח שתמצאי תשובות רבות יותר בפורום נפגעי תקיפה מינית אופס, עכשיו אני רואה שכתבת גם שם... מקווה שתמצאי תשובות

בן הצבי

New member
שלום לך.

יש לי חבר שלמד שתי כיתות מתחתי בישיבה, שעבר אירוע של פגיעה מינית בילדותו, מהמנהל שלו. (שנים מועטות לאחר-מכן המנהל הזה נתפס ע``י הנהלת הישיבה, סולק מתפקידו והועבר למשטרה. אך הוא הצליח לברוח לחו``ל.) בקיצור, לעניין: החבר שלי סיפר עד היום על זה בדיוק לשלושה - לי, ולעוד שני חברים. חוץ מאיתנו אף אחד לא יודע. עד היום הוא סובל מבעיות שהתחילו אז, בעיות של חוסר אימון, חוסר סדר וארגון בחיים, בזבוז כספים משווע, אנחנו מתחננים אליו שיפנה לטיפול מקצועי, והוא לא מוכן.אנא ממך חנה, תפגישי את החבר שלך עם איש מקצוע. בנפשו הדבר.

דודו KING

New member
שלום

אני עצמי עברתי תקיפה מינית ועברתי טיפול שעזר לי מאוד אם יש לך שאלות תכתבי פה ואשתדל לענות לך

Darkmatter

New member
היי...

גם אני עברתי תקיפה מינית בילדותי... תגידי מה שאת רוצה לדעת ואני אשתדל לענות.

בן הצבי

New member
בוקר טוב לה-פיי!

אני חייב לך התנצלות כנראה. את זוכרת את הדיון די מזמן אצלי בבלוג, בו ציינתי שאני מתפלא שאני והיוצאים בשאלה גדלנו באותם מקומות, ובעוד הם מספרים על התעללויות, סטיות למיניהם ושאר דברים, אני לא נתקלתי בהם בהיותי בישיבה? את התעצבנת עליי בזמנו, ואמרת שאני מתכחש לסבלם של אחרים או משהו כזה. אז תראי, בזמנו באמת שלא נתקלתי בזה. זה הי` רחוק ממני, רק היום אני מתחיל לשמוע על דברים שהיו גם בזמן היותי בישיבה, דברים שהיו מתחת לשולחן, בעוד שלי הי` עסק רק עם מה שמעל השולחן.. אז קבלי התנצלות, עד כמה ששייכת כאן כזו.

Le Fay

New member
התעצבנתי כי בחרת להאמין ש'אצלכם'

זה לא קורה, גם במחיר התכחשות לאלה שטוענים שכן. והתעצבנתי עוד יותר כשמהתגובה שלך השתמע, שאם זה בכל זאת קורה - אז לא, חס וחלילה, לאנשים נפלאים כמותך. במקום התנצלות, השתדל לא להתעלם מסימני מצוקה של אחרים בפעם הבאה שאתה נתקל בהם, אפילו הם מקלקלים לך את האידיליה. זה יספיק לגמרי.

בן הצבי

New member
אולי הובנתי שלא כהלכה.

לא הכחשתי את דבריהם, שכן בלתי אפשרי להכחיש כמו גם לאשר דברים שלא ראיתי בעיניי. העליתי שם רק תהי`, איך זה שרבים מספרים על דבר שאמור להתרחש לידי במשך שנים, ומעולם לא נתקלתי בו. כאמור, מסתבר שלא נתקלתי כי אכן, מי שרצה לפגוע באי-מי בסביבתי עשה זאת לתמימים כאלה שרק כמה שנים אח``כ יבינו מה עשו להם. באמת שבשש שנות לימודיי בישיבה לא נתקלתי, למעט מקרה אחד שהזכרתי למעלה, בו נקטה הנהלת הישיבה את כל האמצעים החוקיים הדרושים במקרה כזה, כולל כמובן העפת המנהל מתפקידו עוד באותו יום. לצערי, כאמור, הוא ברח לחו``ל.

rigoletto111

New member
תראה, אם מנהל מטריד תלמיד

אז רוב התלמידים לא יידעו מהעניין בדרך כלל. גם איפה שאני למדתי היתה פרשת הטרדה חמורה, ואני בפירוש לא ידעתי

בן הצבי

New member
הוא גם לא הי` המנהל שלי.

במוסד בו למדתי היו בעצם שלושה גופים: מתיבתא (כתות ו` ז` ח`), ישיבה-קטנה, וישיבה-גדולה. אני למדתי רק בישיבה-קטנה ובישיבה-גדולה שם, והוא הי` מנהל המתיבתא. (הוא הי` מנהל עשרים שנה!!)

מחממנוע

New member
כל מי ששם יותר מידי גרשיים'''''''

סופו להתעלם מדברים יותר גדולים. שנאמ' "ועוצ' עיני' מראו' ברע"

קודם כל תודה על התגובות החמות

כי בפורום השני לא ענו לי ביכלל אבל מי אני שאשפוט אנשים.. אני אפרט קצת יותר על הבן אדם הוא בן 40,גרוש,הגיע מארהב,אקדמאי בכיר מאוד בתחום שלו,יוצא בשאלה אבל שומר על קשר עם המסורת דרך העבודה שלו,היו דברים בהתנהגותו שעוררו את חשדי אבל לא הייתי בטוחה במאה אחוז ולא רציתי להסיק מסקנות חפוזות מידי אלא לבצע בדיקה יותר עמוקה ולאחרונה התברר לי לדאבוני שחששותי התבררו כנכונים,התנהגויות שלו החלו להתבהר וגם התמונה,הוא בודד מאוד כימעט ללא חברים,חסר ביטחון,סובל מקשיים בגיבוש זהות מינית,לא אוהב מתנות,מאוד חשוב לו ניקיון וכן הוא סובל מרמה מסוימת של פיצול נפשי שגם ניקשר למיטב ידיעתי,מכיוון שההכרות בינינו כרגע מאוד ראשונית והוא כאמור מאוד חסר ביטחון,אני משתדלת לחזק אותו ולתמוך בו כך גם יעצו לי בקו הסיוע לגברים ניפגעים,למעשה כרגע אני עוקבת אחריו בשלט רחוק כי הוא ניצמצא בשלב של עיבוד טראומות העבר שאחריו אני מקווה שאכן יפנה לטיפול,אשמח לתגובותיכם. שלכם חנה גונן

אני מצטרף

לא שאני מכחיש או משהו כזה, אבל אני מעולם לא נתקלתי ואפילו לא שמעתי על מקרים כאלו מקרוב.

כמו בכל מקום המתעללים..

יודעים טוב מידי להסתיר את מעשיהם הניפשעים בלי קשר למיגזר שמתוכו הם באים ולעיתים קרובות מידי מנצלים את היותם דמויות סמכותיות,אני לא יודעת אם הוא היה קורבן של התעללות מצד אביו או דמות מחנכת אחרת כי עדין לא התגלו לי פרטים נוספים אבל אני רואה אותו במצבו וכואב לי ככ גם כשאני מבינה שיש דברים שהוא צריך לעבד עם עצמו וזה חלק מתהליך הריפוי אבל הוא פשוט סחב את זה יותר מידי שנים. שלכם חנה גונן

Le Fay

New member
כן, אבל נותן מושג טוב לאנשים על

הסביבה בה הם חיים. חלק מהסיפורים שם - דוקא לא האיומים, אלא היומיומיים והבנאליים - הייתי מוסיפה כקריאת חובה בגיל העשרה. בפרט לאלה שיודעים מצויין איך ניגשים לבנות, אבל לא איך הן מרגישות.

למעלה