זוכרים אותי?

זוכרים אותי?

למה אני באה רק כשאני עצובה?? לנסיך הקטן שלי מלאה שנה לפני שבועיים... הנה משהו שכתבתי היום: ----- "א-בא" בכל פעם שהוא אומר את זה שרירי הבטן שלי מתכווצים בכאב עמום. אני מחייכת, "לא אבא, אמא". "אי-מא", אני חוזרת. הוא צוחק אליי. הוא עוד לא מדבר. הוא עוד לא שואל. אני עוד לא עונה, אבל אני מתאמנת: "אבא לא פה", אני אומרת בחצי חיוך – "איפה אבא?", "אבא במדינה אחרת, רחוקהההה רחוקההה, נכון? אבא לא פה! בוא לאמא. אי-מא, תגיד אמא?" אולי אם אגיד את זה מספיק פעמים עכשיו, זה יהיה קל יותר כשהוא יתחיל לשאול. אני משלה את עצמי. בימים האחרונים אני חושבת על זה בלי הפסקה. עד שכבר שכנעתי את עצמי שאני לא רוצה את זה, שאני לא בנויה לזה, שאני לא מתגעגעת, שזה לא מעניין אותי. אני אפילו לא יכולה לקרוא ל"זה" בשמו. משפחה. אבא. אמא. ילדים. מי אמר שלהיות שונה זה כל כך טוב? אה, נכון, אני. כל כך טוב שכנעתי את עצמי, כולם באמת האמינו לי. כולם חוץ מיעל, יעל יודעת שכואב לי מדי בכדי להודות בזה. היא יודעת שאני לא רוצה כי אני מפחדת, לא כי אני כל כך מאושרת לבד כמו שאני אומרת. את הלב השבור אי אפשר להדביק, כך למדתי בשנתיים האלה. דחפתי אותו מתחת לערימות הניירת המחכות לטיפול והמשכתי הלאה, מעמידה פנים ששכחתי מזה בכלל, ואני הרי כל כך טובה בהעמדות פנים. ביום ראשון היה יום האם, הנסיך הקטן ישן מכורבל בזרועותיי עד תשע וחצי לראשונה בחייו, והתעורר בחיוך שהאיר לי את הבוקר. "טה-טה-טה" "דה-דה-דה-דה" "בוא קטנצ'ו, תן לאמא נשיקה" הוא מתגלגל לעברי בפינוק, מניח ראש על הכתף, מושיט את השפתיים המצויירות לקבל נשיקה. כולו חמים מהשינה, העיניים הכחולות מנצנצות בשמש הבוקר המאירה מבעד לחרכי התריס. בא לי לאכול אותו, אני מועכת אותו בתוך החיבוק ומדביקה לו נשיקות רטובות על כל פיסת עור חשופה. אין דבר יותר מתוק מהריח שלו בבוקר, הוא מתגלגל מצחוק כשאני נושפת לו על הבטן. המיטה הזאת כל כך גדולה רק לשנינו. אני צריכה לקום לעבודות הבית. יום האם. לי אף אחד לא הגיש ארוחת בוקר למיטה. אף אחד לא הציע לעשות במקומי את הכביסה. אף אחד לא קנה לי פרחים. ברור לי היטב שאספר לו את האמת כולה. אני מודעת לאפשרות שהאמת הזו תגרום לו כאב ביום מן הימים, אם ביום שהוא ירצה לפגוש באבא שלו, או ביום שהוא יבין שהאחים שלו לא יודעים על קיומו, אבל בתוך הסיטואציה אני לא ממש יודעת להתחבר לרגשות שלי עצמי. מישהו שאל אותי השבוע, "את עדיין אוהבת אותו?" שתקתי. אבא שלו. האם הוא חושב עלינו לפעמים? האם זה מייסר אותו כמו שאותי? האם זה בכלל מעניין אותו? הרי שאצלי אי אפשר אחרת, לא הייתי יכולה לחיות בידיעה שיש לי ילד בעולם שאני לא מכירה, הייתי מייסרת את עצמי יומם וליל. בשיחה עם חברות שאלה אותי אחת, מה הייתי עושה לו היו אומרים לי היום שנפלה טעות בבית החולים והילד שלי נמצא במקום אחר. בלילה הברקים ברקו והרעמים החרידו את שנתי. הקשבתי לקולות נשימתו הקטנים והדמעות זלגו להן בשקט בדממה. אוי, כמה שאני רוצה עוד ילד. וכמה שאי אפשר. לו הייתי מגלה היום שילד שלי נמצא במקום אחר, לא הייתי מוצאת מנוחה עד שהיה איתי, ועם זאת לעולם לא הייתי מוותרת עליו, על המלאך כחול העיניים שהוא האושר של חיי. פתאום נשמע קול בכי בחשיכה, אני קופצת מהמיטה ומתייצבת ליד מיטתו. האורות המבליחים בחשיכה וקולות הרעם המתנפצים שהרעידו את הבית מפחידים אותו. אני מרימה ומחבקת אותו, הוא מחייך ומניח ראש על כתפי. אני משכיבה אותו לצידי במיטה, הוא מרים את החולצה שלי ותוך שניה נצמד, ובשנתו יונק. במשרד שלי יש מנהלת בדרגה בכירה, שגם היא אם יחידה (אוף, כמה שאני לא אוהבת לסווג את עצמי בקטגוריות האלה). היא מבוגרת ממני בהרבה שנים, למען האמת היא קרובה בגילה לאמא שלי, והבן שלה בן שמונה. יום אחד לפני כשבוע היא אמרה לי במסדרון בלי שום סיבה מיוחדת "את יודעת, זה נהיה יותר קשה ככל שהם גדלים... לו רק הייתי מנסה להיות עם מישהו כשהוא היה בן שנתיים-שלוש... את צריכה לחשוב על זה, את יודעת, זה לא קל לבד". כאילו שאני צריכה שיזכירו לי. כאילו שאני לא יודעת כמה קשה לי. כאילו שאני לא מתכחשת לזה, הרי אני לא אודה בזה בחיים. כאילו שלא נמאס לי להיות לבד. הנה. אמרתי את זה. אמרתי שקשה לי, והשמיים לא נפלו. עדיין. הדמעות לעומת זאת, זה כבר סיפור אחר... "א-בא", הוא מוציא אותי מהחלום. "לא אבא, אמא! אי-מא", אני מחייכת. "בוא חמוד, בוא נלך לפארק, שם ממילא יש רק אמהות עכשיו".

mishele5

New member
הכתיבה שלך נהדרת,../images/Emo39.gif

קשה,קשה,אך לדעתי את נוהגת היטב, אכן ילדך זקוק לדמות אב. אך ללא קשר מילה ראשונה של ילד היא אבא [לדעתי] עלייך להיות חזקה עבורך ועבורו, בכדי שתוכלי להעניק לו חום ואהבה. גבר לצידך יהיה לך לעזר,אך לא כפשרה או נוחות,אלא מאהבה אמיתית. אהבתך לילדך ניכרת בין שורותייך. המשיכי להעניק לו חום ואהבה,ילדים זוכרים הכל,ומעריכים. חייך לפנייך היי חזקה,

הגעת

וזה מה שחשוב. כאן המקום שבאים להתפרק בו קצת, לפרוק מהמטען שרובץ בלב, לשמוע מילת עידוד, להכיר חברות/חברים/משפחה. אין לי כרגע מלבד מילות עידוד, ניגוב הדמעות והמון
בשלל צבעים, ליומולדת. תני חיוך, הגעת

m i c h a l i

New member
בטח שזוכרים ../images/Emo24.gif

כל כך רציתי להגיב לך אתמול בלילה אבל ה"תפוז" שבק אצלי חיים... כל כך התרגשתי לקרוא את שעל ליבך מרגישים שכל מילה יצאה מהלב ומתחושות הבטן העמוקות ביותר... אמרת שקשה לך והשמיים לא נפלו. זאת לא בושה להודות בקשיים והדמעות לפעמים מאד משחררות את הנפש. שולחת לך המון המון
מחזקים יקירה עם האהבה הרבה שיש בליבך את לא יכולה להיכשל בדרכך

תודה יקרות שלי ../images/Emo23.gif

עדיין עצוב לי, אני לא יודעת לאן לתעל את העצב הזה. זה מוזר איך שעצב ואושר מתערבבים זה בזה... כמה אושר שהנסיך מביא לי, כמה עצב שהמצב מביא... כמה הייתי רוצה שאבא שלו יהיה אבא שלו, כמה אני כועסת על עצמי על כך שאני רוצה את זה.

m i c h a l i

New member
למה סופה?

למה את כועסת על עצמך כל כך? האם זה משהו שתלוי בך וברצון או ביכולת שלך? האם יש משהו בעולם הזה שאת יכולה לעשות בשביל הבן שלך ולא תעשי? המצב אף פעם לא קבוע ולא תמיד הדברים קורים באשמה של מישהו אחד או אחר לבן שלך יש אמא נהדרת, חמה, אוהבת, מעניקה, מגוננת, עוטפת תהיי שם בשבילו. יש דברים שתצטרכו להתמודד איתם יחד בהמשך החיים. עכשיו הוא צריך את אמא שלו. מלאי את עולמו כמו שרק את יודעת

חנוכה 98

New member
../images/Emo7.gif וגם יפה , מקסים

מה שכתבת, כמו מיכלי גם אני חושבת שהכתיבה שלך ממש נהדרת. אכן לא קל עם ילד קטן או בכלל זה ילד בכל גיל שגדל בפועל בלי אבא ,שהינו חלק מהתא הזה שקוראים לו משפחה - אבא, אמא אחות ואח. לדעתי את לא צריכה לברוח ממה שאת מרגישה אלא לנסות ולהתעמת עם הפחדים עם הכעסים, הבכי וכל הקשור לעזיבתו של האבא. מניסיון שעדין מיושם יום ביומו, אני יכולה להגיד לך שזה עובד , אולי לא רואים זאת בהתחלה אבל, זה עובד ובמיוחד ובעיקר עליך. טיפין טיפין העבודה הזו (לבד או עם חברה או אפילו סדנא כלשהי שתעשה לך טוב בנשמה),מחלחלת פנימה בשקט בשקט , ובלי שתרגישי משהו יהיה שונה אצלך. שונה טוב, שונה בטוח יותר שונה..... מאחלת לך את זה עם
ב
פיצה| וכל שתאווה נפשך.

יפיופי

New member
מכל הלב../images/Emo24.gif

סופה בטח זוכרת (את זוכרת אותי כבמזל בתולה אולי) עד כמה שאני זוכרת הסיפור שלנו היה דומה משהו ואני רוצה להגיד שבאמת ההתמקדות היא בך, מה את מרגישה מה את רוצה וזה לא קורה ביום אחד ההתנתקות הזו, השלמות, שלי בת 11 כמעט ורק לפני שנתיים זה קרה באופן מוחלט. הפסקתי לכעוס,פסקתי לרצות, חתמתי פרק מכל הבחינות על מה שקוראים אבא שלה, הפסקתי לתת לו לקלקל לי את היופי והאהבה שיש לנו בבית. ומתי הבנתי את זה . כשהשתכנעתי באחת השיחות עם הילדה שהוא לא חסר לה, שזה לא מעניין אותה, שהיא לא רוצה להתעסק באין אלה ביש אמא את בשבילי הכל . ואז הבנתי שאני צריכה לשחרר לקח לי שנה להרגיש שלם עם זה רציתי שהוא ימות חשבתי שרק כך אצליח. אבל לא לאט לאט עוד חודש ועוד חודש ופתאום אין כעס, אן צפיה, אין כלום לפעמים אני ממש שוכחת אותו. אז שולחת חיבוק, את אמא מדהימה אני בטוחה, ים של אהבה

למעלה