זוכרים אותי?

אגס12

New member
זוכרים אותי?

על סף גירושין, עם תינוק. מאז שהתייעצתי פה קיבלתי עצות שונות ומשונות, אבל העצה הכי טובה הייתה לא להניע הליכים שאני לא באמת רוצה. ולא קרה כלום. כלומר... הבחור עדיין מחוץ לבית, מגיע לבקר, היחסים הפכו לפחות טעונים, הפסקנו עם הטיפול הזוגי שרק הוביל לפיצוצים, בגדול אני באיזה סטנד ביי מעצבן כזה, בעלי היקר "חושב" לו. כן יכול להיות שבעצם מאחורי גבי הוא איכשהו מסובב אותי מבחינה כלכלית אבל בהנחה שבכל זאת לא התאהבתי והתחתנתי עם חלאה גמורה, אני נותנת לו את הקרדיט על כך שהוא באמת שוקל את הדברים וכו'. אני רוצה לשמוע מכם אם מעבר לזה שאולי זה לא הכי בוגר מצדו, לא מאמינה שאפשר לקחת פסק זמן ככה, אבל עדיין... מוכרים לכם סיפורים כאלה? כמה זמן אתם התלבטתם על גירושים? איך לדעתכם אני צריכה להתנהג (אני נעה בין לתת לו הרגשה טובה שהוא אהוב ורצוי בבית לבין אדישות וסוג של אוקי, אפשר לחיות גם ככה. ובאמת - אפשר). תובנות כלשהן על תקופת הביניים הזו עד שעושים את הצעד? כמובן לא פוסלת שמדובר במשבר בלבד

היתקליף

New member
אני יצאתי בזמני מהבית כי הייתי צריך זמן לעצמי

ולאורך שנה כמעט היינו "נפרדים" וחוזרים. תקופות הפרידה נמשכו חודשים.
אני הייתי די לבד בתקופות הפרידה, אשתי מצאה לה מי שינחם אותה.
הנושא של גירושין בכלל לא עלה, ואם היו מדברים איתי על זה הייתי נחרד.
בנקודה מסויימת נוצר משבר, אשתי קיבלה ייעוץ שדחף אותה להתחיל בהליכים, וזו הסיבה שהתגרשנו בסוף.
אשתי לא רצתה להתגרש למרות שניהלה הליכים. היא רצתה שההליכים יחזירו אותי הביתה צייתן.
וגם אני לא רציתי להתגרש, אבל ההליכים הם הליכים, חלק מהם מאד פוגעניים, אז התעקשתי שהולכים עם מה שהיא התחילה עד הסוף.
אם אשתי לא היתה מתחילה בהליכים כמו שיעצו לה (ולא כמו שהיא עצמה רצתה, לפגוע ככה בבעלה), היינו נשואים כנראה עד היום.
ואם בכל זאת הייתי בוחר בסוף למסד את הפרידה, בטוח שהייתי מתנהל מולה בצורה הרבה יותר חברית והגונה ממה שהתנהלתי תחת מה שהייעוץ שקיבלה דחף אותה לעשות.
לכן, על סמך הניסיון האישי שלי, אני חוזר ואומר: לא למהר להליכים. לחכות כמה שאפשר, ואם את אומרת בנקודת זמן כלשהי שדי לך, ואת רוצה לחיות עם גבר אצלך בבית, אז מדברים יפה על הסדרת הפרידה. זה באמת לא כל כך משנה מי מגיש ראשון איזו תביעה ולאן.

אגס12

New member
אני לא שופטת חלילה

פשוט אומרת על עצמי... המצב הזה שהגבר מחוץ לבית, הוא מצב שמאוד מרגיז ומאוד גורם לך להבין שאת ממילא לבד, אז שיילך לחפש. 99% מהעצות שאני מקבלת הן באמת להגיד לו ביי ביי וזה לא פשוט כי באמת שאם יש כעס, אז הרבה מתוכו זה על התקופה הנוכחית.

בדד1

New member
עצות

מצויינות נתנו לך
ואני מוסיף שככה על הדרך
תדאגי שנכסים לא "ייעלמו"
ושהאינטרסים הכלכליים שלך ושל התינוק לא ייפגעו
תציבי לעצמך נקודת זמן שהיא הנקודה שבה צריל להגיע להחלטות ולחתוך לכיוון כזה אחר
קל מאוד להפוך "תקופת ביניים" למצב קבוע

אם אני זוכר נכון הוא כבר התחיל בהליכי גירושין (הגיש מסמכים)
אז למה מחכים כאן

אגס12

New member
לא, הוא לא... הוא התייעץ עם עו"ד וגם אני

יש לנו נקודת דד ליין (לפחות בהבנה שלי), שהיא תום חוזה השכירות של הדירה שלנו. קשה ההמתנה הזאת ממש מייסרת (כשבינתיים כמובן גם קורים דברים - מתקרבים מתרחקים וכו')

Rtitan

New member
את לא שמה לב - אבל גם את עוברת תהליכים...

הטעות הכי גדולה של בני אדם היא לתפוס בני אדם אחרים כ-"לא משתנים בזמן". אין טעות גדולה מזו.
בעלך רוצה פסק זמן, הוא מחוץ לבית ו"חושב" לעצמו?
בלי שאת בעצמך שמה לב, את עוברת שינוי פנימי ביחס אליו - את נותנת לו תחושה של רצוי ואהוב, אבל חלק ממך כבר החל את הפרידה ממנו, עובדה שאת גולשת כאן.
ככל שיעבור זמן, את תהיי פחות אוהבת ופחות רוצה אותו, עד שתגיעי לשלב שבו התחושה הפנימית שלך תהיה "מי לכל הרוחות האיש הזה ומה הוא עושה כאן?" טוב, אולי לא עד כדי כך, אבל האהבה שלך אליו ורצון שלך לקראתו ילכו וידעכו מאד עד שאת בעצמך תגיעי לשלב שבו תאמרי לו "אישי היקר, זמנך עבר - אתה לכאן או לשם?".
סביר להניח שאת תהיי "לשם", כי בתוך תוכך, כבר נפרדת ממנו ולא ממש תרצי להתאמץ יתר על המידה.
באופן אישי אני בעד לנסות כמה שניתן, להתאמץ ולא לוותר - בעיקר, כדי שביום שאחרי הגירושין לא יהיו לך שאלות לגבי התחלות חדשות... ככה תגיעי למערכת היחסים הבאה שלך נקייה מיסורי מצפון ושאלות של "אולי לא עשיתי מספיק?..."

בהצלחה

אגס12

New member
אתה זה עם התגובה למטה נכון...

אני בפורום הזה כי רציתי להבין איך הראש של האנשים הגרושים פועל, איך הם הגיעו לזה וכו'. אני חייבת להגיד שלא קראתי פה הרבה דברים מעודדים, התגובה שלך למטה דווקא כן. לבחורה הגרושה הטרייה. בכל מקרה אני לא חושבת שאני כבר נפרדתי ממנו, פשוט חלק מאוד גדול מהסיפור היה שהקיום הפיזי והטיפול בילד וכו' היו קשים לי. הם עדיין, אבל פחות. וברגע שאני רואה את זה אז גם כל היתר נראה קצת יותר מעודד

Rtitan

New member
כן...

זה אני מלמטה.

ראי, רק את יודעת מה המצב שלכם - אנחנו מבינים את המצב כפי שאת מספרת.
מה שאני אומר הוא שלדעתי כדאי לך להילחם לשמור על הנישואין כמה שניתן. אבל מרגע שההבנה שאין עבור מה להמשיך - אל תפחדי ללכת הלאה.
יש חיים טובים אחרי המשבר
, צריכים להאמין בזה ולעבוד קשה שלא להתקבע במשבר אלא למצות אותו ולצאת ממנו ולהמשיך הלאה.

איל85

New member
לא לעולם חוסן

שלום.
אני לא מכיר את הסיפור כולו, מניסיון חיי ומניסיון עם משפחות,

אין מצב שנמשך הרבה זמן, שאחד עושה מה שטוב לו והשני סובל.

הבטחון המדומה של משפחה לא יכול להחזיק הרבה זמן.

לא יודע מדוע ייעוץ זוגי הביא לפיצוצים, מניסיון לשי עם לקוחות

עם מקרים דומים הגענו להבנות ונקבעו פעולות מקובלות על הזוגות..

אין כאן צורה אחת נכונה של מה עושים. לדעתי חייבת לשים לחופש

של בעלך זמן, ולאחריו יש החלטות. אם תצליחו לחזור לעבודה עם גורם שלישי,

זה יקל. אולי אפילו גישור. בהצלחה.

אז

קודם כל תדאגי לעצמך. בזמן שהוא "חושב"..ומאוד ייתכן שזה בדיוק מה שהוא עושה..תחשבי גם את קצת..מה מתאים לך.
שום דבר מיוחד לא מחכה לך שם בחוץ. תלחמי על מה שמתאים לך, ואם מסגרת הנישואים יש לה עתיד ולך יש איזה ניצוץ של אהבה אליו..תלחמי על מה ששלך.

אם אין כלום ביניכם כזוג. תחתכי ותסגרי עיניין.

אגס12

New member
שאיך עושים את זה? איך מחזירים אותו?

לא בדיוק יש לזה מתכון... לגבי להילחם על מה ששלי וכו' בפן המשפטי, אני מתחילה לשנוא אותו רק מלהתעסק בזה :(

ye44

New member
ממש לאומיקארד

הוא חוגג ואת מחלקת לו קרדיט,איזה יופי הלוואי על כל פרודי ישראל
אישה כמוך,ממש את "לאומיקארד", קיבל אחלה הטבות "זיונים" בחינם

כדורגל בשקט,בילויים,חברים רק חסר שתכיני לו ארוחות של 1+1
חינם
יום כן יום לא.

גברת אגס לאחר שהוא ישבע ממנעמי הרווקות
הוא יחזור
הבייתה לחודשיים שלושה ושוב המנטרה של " אני צריך לחשוב " תחזור.

ברגע שהוא ימצא
שתתפוס אותו הוא יתן לך וולה מבלי
למצמץ,הוא מזהה את החולשות שלך והוא מסובב אותך על האצבע

הקטנה
לדעתי את סתם סמרטוט וחבל,לפני שמתגרשים מכינים את הקרקע לנחיתה רכה ואין לי ספק שהוא מוכן נפשית כרגע הסיטואציה

נוחה לו,המתכונת הנ"ל מאד ממכרת .

אגס12

New member
אה לא, לא נראה לי...

אבל נחיה ונראה :) אני מקווה שהתסריט שלך לא יקרה, ואם כן - אדע שהתחתנתי עם אידיוט. וקשה לי להאמין, נו...

ye44

New member
בינתיים לצערנו את משחקת

את תפקיד "האידיוט"

אגס12

New member
אני מעדיפה לצאת אידיוטית כי ניסיתי לשמר

נישואין ולא הצלחתי, ולא כי התחלתי תהליך גירושין שלא רציתי ולא באמת היה חייב לקרות.

אייבורי

New member
האגס החלש

הבעיה אצלכם שאת אגס חלש
והחולשה שלך מעיקה עליו
אני חושב שבזמן שהוא נח \ חושב
כדאי שאת תתחזקי ותהפכי לאישה קצת יותר חזקה
והרבה פחות תלותית

אגס12

New member
נכון, אני עובדת על זה...

להיות חזקה ברמות של להגיד לו ביי ביי אני אשה חזקה לא צריכה אותך תעוף לי מהחיים, לו הייתי מיליונרית עם צי מטפלות באחוזה שלי, הייתי עושה גם את זה, בחיי. כמובן שאם לא היה ילד בתמונה - כנ"ל. הבעיה שלא משנה כמה אני אתחזק - אין מה לעשות כל עוד ההחלטה הסופית אינה שלי ואני תלויה בו. ואני כן מעדיפה לקפל את האגו כרגע וזה לא קל בכלל, ולהיות באי ודאות, אבל אולי בכך להצליח לצלוח משבר גדול. זה עדיף לי מלמצוא את עצמי חד הורית גאה וחזקה שתשאל את עצמה אם היא עשתה בשכל או לא כל החיים. כמובן שאם הבחור ירצה להתגרש ויגיש מסמכים ויתחיל תהליך - גם זה יקרה ומהנקודה הזאת אהיה עצמאית וחזקה יותר, ברור.
המטרה של השאלה בפורום הספציפי להבין איך עבדו תהליכים אצל אחרים, הרי מן הסתם אף אחד מהגרושים פה לא התגרש תוך יום ולא בלי לבטים.

בסופו של יום הבחירה כבר נעשתה

ואת - שוחה ליעד ספציפי או בזרם נסחפת
מלך בממלכתו או כלב במלונה (בהגזמה כמובן)

מניח אני שמבינה את לבד מי זה מהשנים שאת השאלה ישאל...ולמה הבחירה הינה אשליה

אריאלS

New member
הזמן לבד עושה את שלו

ככל שיותר זמן הוא יהיה מחוץ לבית וינהל חיים כ"גרוש" כביכול, ככה גם יחפש בחוץ ויראה שטוב גם לבד, יש חופשיות, יש אפשרויות וכו'
לי אישית לקח שלוש שנים להגיע למסקנה שאני רוצה להתגרש ופירוד של חודש וחצי וזהו.
בזמן הפרידה, זה הזמן שיש שקט, אין פיצוצים, אין דאגות, יש חופש, שלווה, רוגע וזה גם יכול להוביל לדברים לא טובים.
כמו שהוא חושב....גם את חושבת
טוב לך ככה? טוב לך שהוא בחוץ חושב? את חושבת שאם יחזור יתחילו שוב הויכוחים?
לדעתי....תקופת ביניים עושה רק רע.
אבל בשביל הילד שלכם, אל תמהרי, תבדקי כל האפשרויות בטרם גירושין. בשביל הילד שלך.

למעלה