זוכרים אותי?

שםאנילא

New member
אין...אנחנו לא בהמות...נולדת יהודי ולכן זה שו

שונה אצלך...גופך ונשמתך נובעים מהתורה ראה מעשה אמנון ותמר

נתנה רשות לרופא לרפאות.

אלוקים רוצה שנחיה בדרכי הטבע, ולכן הוא נתן רשות לרופא לרפאות, וגם הרבנים הולכים לרופא כשצריך, והם לא מסתמכים על הנס. וגם כאן בשאלתי.. ביקשתי תשובה בדרכי הטבע, אם יש אפשרות להתגבר על החיבור הרגשי הזה, ואם כן, אז כיצד? יש לך תשובה טבעית/פסיכולוגית לענין?

קראת את התגובה

שלי מלפני כמה ימים?‏ היא מבוססת על פסיכולוגיה קוגנטיבית. הפסיכולוגיה הקוגנטיבית טוענת שהמחשבות משפיעות על הרגשות ולא להפך.לכן ברגע שאדם עושה שינוי במחשבה אז גם הרגשות משתנים. זהו רעיון אדיר בעוצמתו, וכדאי שתנסה אותו כמה פעמים כדי להווכח באמיתותו ובכוחו. מה שהצעתי לך בעצם זה לעשות שינוי מחשבתי ולגרום עיכ לשינוי רגשי. 1 תשחזר שוב ושוב את הרגעים המכאיבים ביותר, תן לעצמך לבכות, תשחרר ותוריד מעליך את עול הזכרונות המייסר. 2 תבין שהכאב הוא טבעי, בריא ולגיטימי, תקבל את עצמך ואת רגשותיך, כי כל מה שמרגישים זה בסדר ולא צריך להלחם ברגשות אלא לקבלם ולהתמודד עימם. 3 תביט אל תוך עצמך ותחשוב מחשבות טובות. לדוגמה, אני חזק, אני אתמודד, זה יעבור. וכן, מה שקורה לי לא משנה אותי, האיכויות הפנימיות שלי תמיד נשארות. 4 תבין שאיננו יכולים לשנות את העולם אלא להתאים את עצמנו אליו ולכן לא יעזור להתאבל ללא תכלית, צריך להתנער ולהמשיך הלאה. & ספר לי מה אתה אומר ומה אתה חושב בעקבות דבריי ואשמח לעזור עוד אם תרצה.

שםאנילא

New member
וניתנה רשות ליהודי לחטוא?? אתה שומע את עצמך??

ישנם דברים שהם מעל ה"טבע" בין אם תרצה או לא תרצה...

טומאה זה הבעיה?

מה עם בחור שגולש באינטרנט נגד דעת הרבנים? מה עם מראות אסורות? מה עם בחור שמוציא זרע לבטלה? מה עם אנשים שלא מקפידים על כשרות? שבת? תפילין? תפילה במנין? וכו`... בוא תתבגר לרגע ותשאיר את ענין הטומאה בצד, כי זה לא קשור לחיבור רגשי ולאהבה.

שםאנילא

New member
אז כן נגעת בה...אם היית מחפש תשובה אמיתית ולא

אז כן נגעת בה...אם היית מחפש תשובה אמיתית ולא ליטוף מעאפן מאנשים היית מספר את הסיפור במלואו סה"כ יכולתי לתת לך תשובה וכיוון בין אם מה שציינת נובע מדברים אחרים... אל תבוא ותבכה על דבר שנגרם לך בעטייך... ואחרי זה עוד תשאל איך לצאת מזה? תעשה מה שחכמים אמרו ולא יהיו לך שאלות במיוחד בדברי צניעות וכדומה... שאלת כאן שאלה קשה מאוד ורציתי סה"כ לענות לך עליה ואם הפנית את השאלה הזאת שכתבת כרגע אליי...אז תדע שאני שמח שאתה תופס אותי על שאני גולש באינטרנט... יש הבדלים בין האיסורים ואם אתה קורא לעצמך חרדי אז אתה צריך לדעת את ההבדלים... מעבר לזה נתתי לך את האופציה לענות לי במסרים ואתה בחרת להפוך את זה כך...

שםאנילא

New member
ואלו הן מילותיך שמעניין כיצד תסביר אותן??../images/Emo31.gif

"בוא תתבגר לרגע ותשאיר את ענין הטומאה בצד, כי זה לא קשור לחיבור רגשי ולאהבה." ועוד "היא עדין נמצאת עמוק עמוק בלב, אני לא מסוגל להתחבר למישהי אחרת, הלב שלי רוצה אותה..." זה שלך לא??? לפחות תנסה לצאת בכבוד...לא ניתן למחוק את מה שאתה אומר...צריך לחשוב לפני כן ואז לכתוב

אני עומד מאחורי דבריי.

אני אשמח אם תאיר את עיניי אלו הבדלים קיימים בין המשפטים. כי אני הקטן לא רואה כאלו.

דבר ראשון.. תודה שהצחקת אותי.

דבר שני.. היהדות זה הא`-ב` של חזרה ותיקון המעשים שנעשו, אז למה לא לבכות על דברים שנגרמו בעטיי?! ב. `אל תדון את האדם עד שתגיע למקומו`, נאמר מפיהם של אותם חכמים שהורו לנו את הדרך, אז בבקשה אל תקח את דבריהם לחצאין, ואל תשפוט אנשים לפי מעשה זה או אחר. ואם יש לך תשובה לשאלתי, ובלי קישקושים על ענייני טומאה וקדושה. אני אשמח לשמוע את תשובתך.

שםאנילא

New member
מישהו מנע ממך דרך תשובה???כשתעשה תשובה../images/Emo4.gif

מישהו מנע ממך דרך תשובה???כשתעשה תשובה
כמו שצריך על מעשיך וכמו שספר "שערי תשובה" לר' יונה כותב...הכל יהיה בסדר עד אז אשתדל לעזור לך מידע שלי... בכל מקרה התשובה היא הטומאה וזה לא אני אומר אלא תוספות שמונח לתפארת בצד במסכת סוטה במשך כמעט 1000 שנה... שום דבר אחר לא יעזור לך...בטוח לא משהו ממקומות אחרים שאינם דרך התורה... אם ציפית לקבל ממני ליטוף אתה טועה וגם אינך צריך אותי לזה...

לפני הכל אתה צריך לרצות לנתק את

הרגש באמת. כי לפעמים הכאב של הגעגועים הוא כיף ויכול ליצור סוג של התמכרות, אבל זה מגיע ממקום תחתון בנפש, וצריך להתנער באמת, אם אתה מבין למה התכוונתי

למעלה