זוכרים אותי?

יובלון9

New member
בגבינה שווצרית יש חורים?

בגבינה צהובה יש חורים! ואני לא ממש אוהב את שתיהן...

תתש

New member
סמולוויל זה מכושפות החדש../images/Emo58.gif

אני אף פעם לא ביקרתי בפורום הזה הגעתי במקרה ושראתי את השרשור הזה הייתי חייב להגיב. סמולוויל נהפכה למכושפות. זה מתבטא בכך שהמעריצים שליוו את הסדרה מהתחלתה לא רואים כמה הזוייה ופשוט לא טובה היא נעשתה. התחלתי לראות מכושפות מהפרק הראשון ששודר אי שם בערוץ 3 בשנת 1999 והמשכתי לראות אותה עד סיום העונה השמינית לפני שנה וחצי. גם החלוקה של העונות היא כמו של סמולוויל עונות 1,2,3 היו טובות, 4 הייתה עונת מעבר ו-5(רק מתי שהרגו את קול) והלאה היו מופרכות ורעות. שראיתי את העונות בצפייה חוזרת הבנתי שהם לא היו "טובות" כמו שזכרתי אותן, העלילה הייתה צפוייה, שד/וורלוק/דארק-לייט מנסה להרוג את הבנות (ובחצי מהזמן משנה אותן בדרך כלשהי) הם הולכות לספר אומרות כישוף/זורקות שיקוי והורגות אותו, התסריט היה בינוני במקרה הטוב, העלילות העונתיות היו יכולות להתבצע הרבה יותר טוב, העלילות של כל פרק לא חידשו כלום בעונות המאוחרות ועוד הרבה דברים נוספים. העונות הראשונות היו טובות יותר מהאחרות בגלל שהעלילה העונתית התבצעה בצורה טובה יחסית, התסריטים היו סבירים, העלילות היו חדשות אבל בעיקר הן היו טובות בגללה שלושה שחקנים והדמויות שלהם (שאנן דוהרטי, אליסה מילאנו וג'וליאן מקמהן). העונות המאוחרות התדרדרו בגלל ששתיים מהשחקנים עזבו והדמות של השלישית לא נעשתה מעניינת, העלילות העונתיות נעשתו מופרכות ואמת מהם פשוט הייתה גרועה (מי לעזאזל מחזיר ביג-באד לא קשור כמו הטריאד), אבל הדבר שהכי השפיע שהחליטו להתמקד בפייפר (אני בטוח שחלק מהאנשים יתרגזו מזה אבל הולי-מרי קומבס לא יכולה לסחוב סדרה לבד). אפשר לראות התאמות בהרבה דברים בין מה שכתבתי על מכושפות שחלים גם על סמולוויל: מייקל רוזנבאום, אליסון מק וג'ון גלובר מחזיקים את הסדרה הן ברמת המשחק האישית שלהם והן ברמה של הדמויות שלהם. העלילה העונתית של עונה 4 הייתה מטומטמת במקור אבל עדיין היה אפשר לעשות את זה יותר טוב, לקס ולאנה משחקים מולדר וסקאלי ולמרות שהביאו את ספייק בתור ביג-באד וזה עדיין לא עבד, אפילו לקס לותר בתור ביג-באד לא עבד ועכשיו מחזירים את ברייניאק (שבטוח לא יהיה ספייק) ומביאים את סופר-משפחה וזה עדיין עלוב. אני באמת אוהב את קריסטין קרוק ואני לא יודע מה היא עשתה שלנה תהיפך לדמות ראשית ברמה של קלארק אבל היא לא יכולה לבצע את זה, בין אם זה יכולת אישית או תסריט או משהו אחר היא יותר טובה כיחלק מאנסמבל. עלילות פריק אוף דה וויק נמאסו כבר ומרות שמגוונים מדי פעם זה עדיין חוזר על עצמו. בנוסף למה שפרטתי לסמולוויל יש חסרונות משל עצמה: הקריצה הבלתי פוסקת לכיוון הקומיקס כבר נמאסה. זה היה חמוד להלביש את קלארק באדום וכחול בעונה הראשונה אבל עברו כבר 6 שנים ועדיין לא ראיתי אותו לובש צהוב, הבאת גיבורים אחרים מאותו עולם שאי אפשר להשתמש בשם שלהם כי וורנר לא מרשה (אותו דבר בקשר לתעופה) שגם הן, חוץ מהפלאש, לא טובות (אם אי אפשר באטמן אז לא צריך גרין-ארו). קלארק/קלואי, אין צורך לפרט. התעלמות מהקומיקס והסרטים בפרטים הכי חשובים, מתי קלארק מגיע למטרופוליס, מתי הוא פוגש את לויס, מתי הוא הולך למבצר, מתי הוא פוגש את לקס לותר ועוד הרבה מאוד דברים שפשוט בחרו להתעלם מהם. קצת סטיתי מהנושא אבל בכל מקרה אני מקווה שהבנתם את הכוונה שלי. אני רואה סמוללוויל מאז היא עלתה והייתי מעריץ של מכושפות שנים וכל פעם שאמרו שזו סדרה מטומטמת התווכחתי, אבל עכשיו ממרחק של זמן ומנקודת מבט בוגרת אני מבין למה אנשים התכוונו ואני בטוח שעוד 3 שנים גם מי שלא חושב כמוני יבין על מה אני מדבר

יובלון9

New member
אתה מבין אותי!

אני אישית לא ראיתי פרק אחד של מכושפות בחיים שלי אבל לפי מה שהבנתי מה שקרה לי ולך הוא בדיוק אותו הדבר!

yafufa88

New member
צודק ב-100% לגבי הקריצות לקומיקס

סה"כ בת'כלס הם לא עושים שום צעד אמיתי וטוב קדימה לכיוון אותו קומיקס, אלא רק משחקים ברעיונות ובדמויות שלו (ובכלל לא מתקרבים אליו). לדוגמא (אחת מיני רבות) קחו את איך שהם הכניסו את לויס לדיילי פלאנט - זה היה פשוט עלוב ומהיר יחסית לזמן שהם מרחו לפני שהם עשו את זה (ולכל הקריצות לזה שהיו לפני) שלא לדבר על זה שקלארק ~עדיין~ לא קיבל את הייעוד שלו..... (אחרי 6 וחצי עונות! הוא אמור להיות סופרמן, גוד דמאיט!) והקטע עם התלבושת זה הכי מוגזם.... בכלל, אני כבר רואה איך יהיה הסיום של הסידרה: בפרק האחרון תוך שניות קלארק מקבל את הייעוד שלו, לומד לעוף, מבין שזאת היתה לויס כל הזמן, ומתחיל לעבוד בדיילי פלאנט. גם אני לא אתפלא אם רק בפרק האחרון הוא ייפרד מלאנה.

yafufa88

New member
אתה צודק

הסידרה באמת דבילית ברמות של לעיגה-לאינטליגנציית-הצופים, ובניגוד למה שאמרת - תמיד היתה ככה, גם בעונות הראשונות. גם אני שואלת את עצמי הרבה פעמים למה בעצם אני צופה בה, והתשובה כנראה היא שאני רוצה לראות מה יקרה בסוף (וגם בגלל שאני מכורה
), ואני חושבת שזאת הסיבה שרובנו רואים אותה.... חוץ מזה למרות הדביליות אני נהנית מהאקשן ומהתהפוכות בסידרה, ככה שאני לא רואה את עצמי מפסיקה לראות אותה בינתיים..

always be me mc

New member
אני אתמצת את דעתי לשאלה החופרת ואומר:

שגם אם סמולוויל היא הזויה(ורוב הסיכויים שהיא כן), המטרה של הסדרה היא לבדר(או במילים אחרות לספק אסקפיזם מהמציאות). היא לא נועדה ולא התיימרה להיות ריאליסטית אלא היא פשוט נועדה להעביר סיפור בצורה שתהיה מבדרת, מרתקת, שובה ואיכשהוא גם נאמנה לקומיקס(שגם הוא בטח מופרך), ועלי להודות שבקטע הזה היא בהחלט הצליחה ולכן אני מכורה אליה כל כך וכי זה לא ההגיון ששובה בסדרה(לכן גם לא כזה מפריע לי אם אין כזה), אלו הדמויות, הרקע שלהן, ההתפתחות שלהן, היחסים שלהן שגורמים לי להתמכרות ולכן מצידי שתהיה הזויה ככל שהיא רוצה וכי כל עוד היא מבדרת אז אני מרוצה
(כנ"ל למכושפות
), ובמידה שאני ארצה הגיון אז תמיד יש את נשיונל ג'יאוגרפיק

yafufa88

New member
אין ספק....

שהכותבים של סמולוויל פשוט גרועים.. הקליפ הבא מוכיח את זה: http://www.youtube.com/watch?v=7VUS2_vuEJ4 (קרדיט למי שעשה)

למעלה