זוועה, זוועה, זוועה !!!

syellows

New member
זוועה, זוועה, זוועה !!!

לפני פחות מחודש לקחתי אופנוע (ZX6R) לבדיקה במוטוטסט (למוכר לא היה ואין שום קשר למוסך או למישהו העובד בו). לפני הבדיקה, בדקתי אותו בעצמי בעין בוחנת ובנוסף בדקתי כל מסמך אפשרי ואת כל חשבוניות הטיפולים טוב, טוב, טוב. הבדיקה נערכה זמן קצר יחסית להערכתי (בערך שעה וחצי ברוטו), אבל נאמר לי שזה מספיק זמן ושהאופנוע בדוק לגמרי. בבדיקה עצמה לא התגלו שום בעיות רציניות. האופנוע יצא כמעט נקי לגמרי!!! זמן קצר לאחר מכן לקחתי את האופנוע לטיפול שיגרתי במוסך (טיפול קטן). עכשיו לפתוח עינים ולקרוא טוב: בטיפול התגלו הבעיות הבאות שלא היה להם זכר בבדיקה: 1. מסבי הגוי גמורים!!! 2. צמיג אחורי לא במידה הנכונה ולכן גרם לאי יציבות האופנוע!!! 3. פילטר אוויר התאדה, פשוט כמעט ולא קיים!!! 4. פילטר שמן לא מתאים (הוברג בכח)!!! 5. מיכל דלק לא הוברג כהלכה. 6. ארבעה פלגים משני סוגים שונים!!! (שניים גמורים ושניים מתים)!!! 7. צמיג קדמי גמור!!! 8. רפידות בלם אחוריות גמורות!!! ועוד ועוד ועוד. הבעלים הקודם של האופנוע טיפל בו בסטאר סייקל בתל אביב. שלא לדבר על כל הגנבות ופישולים של סטאר סייקל, אבל פישול כזה בבדיקה!!! מה עושים, אך מתלוננים? לא קיבלתי שום אחריות לבדיקה במוטוטסט. אנשים, תזהרו!!! שם בחוץ, במוסכים, גונבים אותנו, משקרים לנו ומתעשרים על גבינו.

סקניה

New member
כמו שהבנת משאר התגובות באשכול..

אין אחריות על שום דבר.גם המוסך שייתן לך אחריות על בדיקה ייגרזן אותך בתיקון!!גם המוסך שלך,שלא בדקת אצלו (וע"י כך הבעת חוסר נאמנות ואמונה),יקרע לך את הכיס בתיקונים ויאשים את מוסך השני בחובבנות (שהבדיקה היתה חובבנית ואתה תצטער שלא בדקת את האופנוע במוסך שלך!!).... קשה, אבל זה תמיד ככה!!מנסים לדפוק אותנו מכל הכיוונים, ובד"כ גם מצליחים...

zataomm

New member
תגובה הולמת

האם חתמת על זכרון דברים? האם מצהיר בו המוכר אלו פגמים קיימים באופנוע? האם שמרת את דו"ח הבדיקה? האם דיברת עם מוטוטסט? לפני מספר חודשים התפרסם פסק דין בו הוכרח המוכר לשלם לקונה את סכום הקניה, הרכב עבר תאונה קשה, המוכר בעת המכירה לא הצהיר על כך ורק לאחר הקניה התברר על הנזק הקים ברכב. בתביעה לבית המשפט זכה הקונה, פסיקה שהוותה תקדים משפטי רציני. (אני קניתי אופנוע לפני כשבועיים והחתמתי את המוכר על הצהרה של הפגמים הקיימים באופנוע, אך יתכן וגם ללא הצהרה חתומה יש מה לעשות בנידון). כמו כן תסתכל במדור רכב בוואינט, יש שם עצות לקונה והזכויות העומדות לו. חוץ מזה תפנה למוטוטסט בקשר לעניין, תחילה בדרכי נעם ואם לא ילך אז תאיים בפניה לאמצעי התקשורת השונים (רדיו, טלוויזיה, ירחוני האופנועים וכמובן אתרי ופורומי האופנועים השונים). תפנה לסטארסייקל ותבקש את כרטיס הטיפולים באופנוע (האמת זה צעד שהיה אמור להתבצע לפני הקניה, אך אף פעם לא מאוחר). ודבר נוסף, קח את האופנוע לבדיקה במוסך היבואן, אומנם נוצאה נוספת של 400 ש"ח אך הוצאה שווה, תראה מה יצא בבדיקה, תספר לנו ונחשוב מה לעשות. לאחר הבדיקה במוסך היבואן, םא התוצאות דומות לבדיקה שבצעת (בטיפול) פנה למר דני שנדלר (מנהל השירות במטרו) ותשאל אותו אם תקלות כאלו יכולות להתפתח בזמן כה קצר והאם הוא מוכן לחתום לך על תצהיר בנידון. חוץ מזה תציג בפניו את פרטי הסיפור (כמובן לאחר שפנית למוטוטסט) ותשאל לדעתו, יתכן ורק האיום בפניה למטרו או אפילו לקווסאקי העולמית במטרה לשלול את רשיון הטיפול למוטוטסט באופנועי קווסאקי יעזור. לסיכום: ראשית תשאל ותברר הכל בתמימות, לאחר שתאסוף את הפרטים הרצויים לך, הגיע הזמן לחשוף שיניים. אל תשכח: בתחבולות תעשה לך מלחמה. תעדכן אותנו מה קורה. למידע נוסף וסתם התייעצות אתה יכול לפנות אליי במייל.

zataomm

New member
כמובן שהעניינים המשפטיים

צריכים לבא בסוף, קודם תאסוף את החומר הרצוי, אח"כ תפנה לגורמים הקשורים בדרכי נעם ובאיומים ולבסוף הגיע הזמן לפנות לערכאות המשפטיות: נגד המוכר ונגד מוטוטסט. אני מקווה שהתהליך יעצר בהתחלה.

אלון DRZ

New member
אל תסיקו מסקנות כ"כ מהר

מי המוסך שמצא את הממצאים המרשיעים האלה ? ומי אמר לך שלא עובדים עליך במוסך האחרון שגילו את הבעיות הללו. וכן גם יכול להיות שטעו במוטוטסט.

mitke

New member
אגב תחבולות

קיבלתי בדואר דו"ח משטרה על חניה שלא כחוק מאיזה כתובת באזור. הדו"ח הוא על הסופר-דיוק שהיה לי. תאריך הדו"ח 18.07.2000 האופנוע היה בבעלותי דאז, אבל מעולם לא הייתי באזור. מה שכן, אם אני זוכר נכון הוא היה בסוכנות אופנועי ת"א בדרך בן-צבי 94 אבל אין לי את הקבלה. התקשרתי לגבי מאופנועי ת"א וביקשתי עותק מהחשבונית "לצורכי מס" טענתי. הוא אמר שזאת בעיה כי החשבוניות את הרו"ח שלו והוא יברר ויחזור אלי. עברו חודשיים. מה אני עושה?

אתה מתעקש לקבל את פרטי הרו"ח שלו

זו אגב בעיקרון חובה לקבל חשבונית. והעתק זו בהחלט זכותך. תמיד אפשרי איום להתקשר למס הכנסה

M.Z

New member
חוסר מקצועיות משווע - גם אני נתקלתי

בבעיה של חוסר מקצועיות או חוסר הגינות. לפני כמה שנים רציתי למכור GSX400S , שלפי ידיעתי היה במצב מושלם. הגיע קונה שרצה לבדוק את האופנוע במוטוטסט, הלכנו לשם באמצע שבוע, וכמו אצלך גם אצלי הבדיקה ארכה כ-שעה ורבע. בסוף הבדיקה, ישבנו מול ניסים ברדה (שאני לא יודע אם עדיין עובד שם) והוא מסביר לי כדלהלן: האופנוע שמור באופן יוצא מן הכלל, אבל המנוע גמור!!! קומפרסיה שואפת ל-0 ובריחת לחץ קרוב ל-100% . כמובן שהקונה הפוטנציאלי הציע מחיר מגוחך והעסקה בוטלה. לאחר מכן לקחתי את האופנוע למוסך שלי לצעוק עליהם- מכיוון שאמרו לי שהאופנוע במצב מעולה. הם עשו בדיקה ואמרו לי שהמנוע מושלם!!! התקשרתי למחרת למנהל המוסך- ואמרתי לו שאני בדרך אליו עם 2 בדיקות שנעשו באותו יום של הבדיקה שלו שמראות שהאופנוע מושלם. הוא ישר נבהל ואמר לי לבוא בלי לבדוק שוב את האופנוע. איך שהגעתילשם הורידו את אחד האופנועים מהסטנד והעלו את שלי, עשו לו בדיקה מקיפה ובאמת התברר שהאופנוע ללא פגם. הוא לא התנצל והתחיל להסביר שכנראה בזמן הבדיקה של הקומפרסיה נכנס גרגר חול לשסתומים ולכן שיבש את הבדיקה, כמובן לאחר דין ודברים, הם השאירו את האופנוע אצלהם בהבטחה שלא יקחו דמי תיווך, ותוך חצי יום!!!!! הם מכרו אותו ב-2000 ש"ח מעל המחירון וקיבלתי את הכסף מלא. מה מלמדנו שיש פעמים שהם מרשים לעצמם לזלזל בבדיקות, או לקמבן בדיקה מטעמים מסחריים, מבלי להבין שהם בודקים ומאשרים את כל עולמו של הקונה. בושה וחרפה. תפנה אליהם בתקיפות ובדרישה של תיקון כל הליקויים שאוזכרו כתקינים ושאינם כאילו, או- תביעה בבית משפט, והבטחה אישית להכפשת שמם.

zataomm

New member
ברוך שלא עשני תל אביבי

אני לא מכיר את המוסכים בת"א (רק מכיר את השמות הגדולים וברמת השם בלבד), וע"פ מה שאתם מספרים הם מצטיירים בעיניי כמוסכי מדרכה מן הזן הגרוע ביותר. מה זאת אומרת החשבוניות אצל רואה החשבון????? אין לו מחשב שהוא בו במקום יכול להנפיק לך עותק מהקבלה המקורית או לפחות אישור על טיפול באותו היום?! לא סתם איזה מוסכניק אמר לי שהוא הוא לא הי נותן אופניים לטיפול בת"א: הם בשביל כסף ימכרו את אמא שלהם או את האמא של האופנוע, כך הוא אמר.

כRובי

New member
אפשר להבין מדבריך ש..

המוסכניקים בירושלים עשירים שעובדים בהתנדבות , למען האידיאולוגיה של רעיון האופנוענות , כמלכ"ר , לא מרגישים את המיתון בשוק ולא רואים צורך ברעיון ה"רווח"..לא יעלו על דעתם לנצל חס וחלילה (השם ישמור!) אי הבנה של לקוח בתחום..

zataomm

New member
כרובי להזכירך...

אני לא ירושלמי במקור, אז למרות שיש לי חיבה לעיר הזו מילדות (כל המשפחה המורחבת שלי גרים כאן וגם שני ההורים שלי גדלו בעיר) אין לי שום סימפטיה אישית למוסכניקים בי-ם או בכל מקום בארץ. אך מה, יש לי סימפטיה לעבודה מקצועית ואת זה לפחות ביוני אופנועים יש כאן בשפע (וגם בריגל ברשל"צ שהוא המוסך הקודם שלי). כל עוד לא נכוותי (ב"ה) ולא שמעתי על טענות מרמה וכדו´ (ולא טענות על נחמדותו של המוסכניק כי זה לא מעניין אותי) אז אני שם מבטחי במוסך, אך תמיד עם אצבע על הדופק (שמעת יוני?
). חוץ מזה ברמת השוק לא נראה לך הגיוני שהשוק הירושלמי יהיה יותר שקט מהשוק התל אביבי? שם כמאה מוסכים צריכים לריב על נתח מהעוגה וכאן 2-3 מוסכים רבים על נתח יותר קטן אומנם אך עדיין משמעותי. יש הבדל לדעתי בין מוסך שרוצה להרוויח (כמו כל עסק אחר) לבין מוסך שחיב להרוויח ומוכן לעשות הכל בשביל זה. השוק כאן בירושלים יותר קטן ובעל המוסך חושש, לענ"ד, יותר לשמו הטוב. המושג: המוסך שלי, תקף כאן יותר. בפורום אני שומע על רוכבים שכל טיפול מחליפים מוסך. חוץ מזה שאתה חיב להסכים איתי שהירושלמים הם אנשים יותר טובים
.אוליי זה האויר הרים צלול כיין?

כRובי

New member
לגבי המשפט האחרון - לא מסכים..

תראה את ספייק - שובר את כל הסטיגמה שאתה מנסה לבנות במשפט האחרון.

כRובי

New member
../images/Emo2.gif אבל...אבל...אבל...

שמתי סמיילי קורץ! עוד פעם "ריגשי" ספייקי ?

אלון DRZ

New member
נשמע קצת תמוהה

1. מיסבי היגוי גמורים זה משהו שכל אחד שייסע על האופנו יגלה. זה פשוט מאד לגלות. מי בודק מיסבי היגוי בטיפול ?? 2. צמיג אחורי לא במידה לא גורם לאי יציבות !!! 3. מה זאת אומרת התאדה, או שאין או שיש, לא ראית אף פעם פילטר אוויר, זה לא משהו שיכול להתאדות. 4. מה זה פלג גמור ומה זה פלג מת ????? אם כולם גמורים זה אומר שאין ניצוץ ולכן גם האופנוע לא מניע !!! מה זה עוד ועוד תפרט... לא נראה לי כל העסק הזה אני מכיר את מוטוטסט המון זמן וגם לי הם לא עושים הנחות ולא מוציאים את האופנוע מהמוסך עם בעיות. גם אם אני לוקח על זה אחריות. ממש לא יתכן תבדוק שוב את המוסך המפוקפק שעושה לך טיפול.

למעלה