זוהי יפו...

שרי סילבר

Active member
זוהי יפו... 1. ככה סתם, בתוך שיחה אקראית שאינה קשורה לשורשים (בזמן האחרון בני משפחתי פתאום מתחילים לדבר ביניהם שורשים, גם בלי שאעלה את הנושא), פנתה אימי לאבי, ואמרה שהיא שמעה שביפו היה בשעתו בית-קברות יהודי. לאבי לא היה מושג. מישהו יודע משהו על בית-קברות כזה, ואם קיים, איפה ובאיזה תקופה קברו שם? ולארנון, אולי אשתו של חיים גולדברג שם, אם קיים כזה דבר (אלא אם כן עברה עימו לפתח-תקוה וקבורה שם). 2. לארנון - העליתי את נושא מלון גולדברג ביפו בפני הורי (שעוד לא היו בתכנון, כידוע, כשהמלון הזה התקיים, אבל ידיעותיהם הרבות כרימון שוות הימור, בדרך כלל). אימי משכה בכתפיה, אבל אבי, להפתעתי, פסק: רח´ יפת. לשאלתי מה ידוע לך שהיה ברח´ יפת, בית-מלון? בית-בד? גם וגם? אבי אמר שהוא זוכר שהוא קרא פעם שהיה מלון ביפו ברחוב יפת. לשאלתי היכן ברח´ יפת, הוא טוען שדי בתחילת הרחוב (כשמגיעים מכיוון שדרות ירושלים), איזה 300 מ´ מההתחלה. אז אני לא מוכנה לערוב לזה ב-1000%, אבל זה מן הסתם שווה בדיקה, כשזה בא מאבא שלי. 3. ועוד לארנון, באותו נושא: בית-העיריה הישן של תל-אביב ברח´ ביאליק משמש מעין מוזיאון לתולדות-העיר (וגם להצגת תכניות עתידיות, שם ראיתי לראשונה לפני מליון שנה את התכנית העתידית של נתיבי איילון...). נראה לי שכדאי להרים טלפון ולהתעניין. גם אם לא יוכלו לסייע ישירות, יתכן מאד שיהיו להם רעיונות טובים אל מי ניתן לפנות על-מנת לאתר את המבנה בו שכן המלון. ../images/Emo50.gif

בית העלמין היהודי העתיק ביפו קיים, אך איני יודע עד מתי קברו שם. ההתחלה היתה, כנראה, עם מות היהודי הראשון בעיר. בכל מקרה, יש לי בבית את ספר בית העלמין היהודי ביפו עם רישומי הקבורים שם בסדר אלפביתי - גברים ונשים לחוד. אם את צריכה ממנו משהו, רק תגידי. ארנון

כוכה

New member
תמונת בית העלמין מתוך אותו ספר (של שבא): בית הקברות בצפון העיר

ולגבי מיקום המלון ופרטים לגביו... תודה על הטיפים, הידע וההכוונות. מקווה שיהיו התפתחויות בהמשך. ../images/Emo20.gif ארנון

כוכה

New member
המקום סגור כבר המון זמן הייתי בסיור ברחוב ביאליק לפני חודש וזה מה שנאמר כשהגענו לשם. בכל מקרה - "הוצאתי" את אתגר חיפוש הבית למביני דבר. הבטיחו לחפש ואמרו שאם היה זה במתחם יפו העתיקה - הסיכוי קלוש כי כששיחזרו- הרסו כל פינה טובה, רחוב יפת נשמע יותר טוב.

למעלה