זוהי דעתי

kim26

New member
זוהי דעתי

אני נשואה ליהודי בן לזוג מעורב ויש לנו הרבה חברים מעורבים, חלקם נפרדו, חלקם חיים יחד וחלקם בדרך להפרד. מנסיון, קשר כזה לא מחזיק יותר מדי זמן, הוא כרוך בהמון ויתורים משני הצדדים, לבלות יחד את שארית החיים, צריך מישהו עם הרבה רקע משותף.ובהתחלה נראה ששום דבר לא יעמוד בפני האהבה אך מישהי שנפרדה אמרה לי פעם: אם באמת הייתי אוהבת אותו לא הייתי מתחתנת איתו (שלא לדבר על הילדים) ולכן לבעלי היה ברור שהוא מתחתן עם יהודיה (לא נראה לי שהוא חלם על ישראלית...) והוא לא חשב שזה גזעני. אגב, אביו אדם מדהים, אנחנו מתים עליו ויש לו קשר מצויין עם ילדינו

GalGula

New member
היי קים וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אני מצד אחד מאד מבינה את מה שאת מנסה להגיד כאן. זה נכון - זוגיות כזאת היא יותר בעייתית, ולא תמיד האהבה מספיקה כדי להחזיק קשר. אני גם באופן אישי לא חושבת שמי שמחליט/ה להינשא אך ורק לבני/ות דתו/ה, הוא גזען. ממש לא - אין לכך שום קשר עם גזענות. אני חושבת שכדאי מאד בקשרים זוגיים מהסוג הזה, לבדוק הרבה יותר לעומק את טיב הזוגיות. אני מסכימה שנקודת ההתחלה היא רקע שונה, אבל מכאן ועד להגיד שאין לבני-זוג מעורבים כמעט בכלל רקע משותף - הדרך ארוכה. מה גם שעם הזמן, אם הזוגיות מספיק עמוקה וטובה - בני-הזוג נבנים יחד, מוצאים לעצמם ויוצרים לעצמם נקודות חיבור. אני לא מנסה לייפות את הדברים, ושוב - אין לי בכלל ספק שתמיד עדיף ששני בני-הזוג מגיעים מאותו רקע (פחות בעיות להתמודד איתן). אבל אני כן חושבת שכדאי לנסות למרות הכל. אני כן חושבת שלמרות הסיכונים, למרות הקושי - לפעמים, אם שלמים עם משהו - צריך "ללכת עליו". הרי זוג אחד מכל שלושה זוגות שנישאים בארץ, ואני מדברת על הרבנות - מגיעים שוב לרבנות להתגרש. במדינות אחרות האחוזים אף גדולים יותר (למשל ברוסיה שני-שלישים מכל הזוגות שנישאים - מתגרשים בסוף). אז לא נתחתן בגלל זה?...

kim26

New member
נכון מאד, אבל

לפעמים המחיר לנסיון גדול מדי והילדים משלמים עליו מצטערת שאני לא מרחיבה יותר, אני פשוט לא מתורגלת לכתוב בעברית זה לוקח לי שעווווווווות

1 מ י כ ל

New member
נכון...יש המון סיפורים כאלה, אבל...

הדוד שלי נשוי להולנדית כבר 20 שנים ויש להם 3 ילדים מדהימים! והם חיים כאן וטוב להם!! (הם הכירו שהיא היתה מתנדבת בקיבוץ והוא היה שם מהנח"ל). אז כן, זה אפשרי, זה קשה אבל לפעמים זה גם מצליח!! בהצלחה לכולם!! וסליחה שהתפרצתי לפורומכם

למעלה