זוג מתארחים / מגלים ?

זוג מתארחים / מגלים ?

ראיתי משפטים כאלה בתיאורים לעלילות סרטים. זה אמור להיות מתארח או שאני טועה?

יאקים

New member
בנושא הכַּמָּתִים כבר היה דיון כאן,

וצוין שאפשר שיופיעו גם יחיד וגם רבים: צמד השחקנים שיחק/ שיחקו... שבת שלום

יאקים

New member
אם כך, זכות הראשונים לך, דוידו.

איני מתכוון לגזול ממך את הבכורה, חלילה...

daviduuu

New member
כוונתי הייתה לרמוז לך

שלא הייתה לי כוונה להתעלם מדבריך או לחלוק עליך, היות שלא ראיתי אותם (אע"פ שהופיעו בפורום כשלוש דקות לפני דברי. מ"מ את דברי התחלתי לכתוב קודם לכן כשעוד השאלה הייתה פתוחה)

ואם אין שחקנים? זוג שיחקו משחק? צמד הלכו ביחד

? לא נשמע טוב...

daviduuu

New member
זוג = יחיד

צורת היחס ל"זוג", היא כאל יחיד. זוג שהלך, זוג שדיבר, זוג ששמע. צורת הייחוס לזוג כאל רבים עד כמה שזכור לי הינה לא נכונה. עם זאת, ניתן לומר "זוג נעליים גדולות" כאשר הכוונה לתאר את הנעליים ולא את הזוג. כמו כן ניתן לומר "זוג חכמים גדולים", כאשר הכוונה לתאר את החכמים ולא את הזוג.

יאקים

New member
עם כל הכבוד, דוידו לתשובתך,

נראה לי שאינה מדויקת. בדוק באתר האקדמיה והתייעץ עם "אריות" הפורום.

הנה משפט מתוך אתר סרטים:

"זוג צעיר, קריסטין (ליב טיילור) וג'יימס (סקוט ספידמן) בדרכם חזרה מחתונה עוצרים לחופשה קצרה בבקתה של קרוב משפחה כדי לבלות ולכייף. ..." מה דעתכם?

יאקים

New member
הוא שכתבתי, יש כאן

התייחסות לשני בני הזוג, ולכן משתמשים בלשון רבים. שבת שלום

trilliane

Well-known member
מנהל
לפי האקדמיה אפשר כך או כך:

"[...] יתרה מזו, אין לפסול גם התאם לפי תוכן הצירוף. למשל: 'חצי האוכלוסייה הצביעו' – הפועל אינו מתאים למילה 'חצי' (זכר) ולא למילה 'אוכלוסייה' (נקבה) אלא לתוכן הגלום בצירוף – אנשים (רבים). דוגמאות אחרות לצירופים מן הסוג הנדון: 'רבע המשכורת ישולם / תשולם', 'עשירית משטח הדירה נפגעה / נפגע', 'עיקר הבעיה ייפתר / תיפתר', 'זוג הנשרים נצפה / נצפו', 'כלל התלמידים ייהנה / ייהנו'. http://hebrew-academy.huji.ac.il/sheelot_teshuvot/SugyotBeIvrit/Pages/25031007.aspx

למעלה