זוג משמיים

קקטוסץ

New member
זוג משמיים

עכשיו כולם כבר יודעים שאם אין לך שחקן מכבי ת"א לשעבר וכוסית אין לך מה לחפש בפוליטיקה הישראלית. זהבה גלאון מגיבה על מכתבו של ברוך מרזל (לבנאדם הזה אין גבול, אני רואה).

קקטוסץ

New member
הוא טועה ומטעה

וגם את. זו צרות עין וחוצפה אדירה. הגיע הזמן שהדת תחזור לבור ממנו מישהו הוציא אותה לפני כמה מיליוני שנים והיא תנוח על משכבה בשלום לצד הדינוזאורים. לא הדת צריכה לעמוד במרכז חיי הנישואין, אלא האהבה.

אני לא חושבת

שיש למישו כאן זכות לדבר בכזאת גסות על הדת שלנו,זה דבר ראשון! דבר שני-אולי תוכל להסביר לי למה אתה חושב שזה הדבר הכי נכון לעשות?! אם אנחנו נאבד את הדת-אז אני לא רוצה לחשוב מה נהיה.. מהי בעצם התורה אתה יודע? זה המדריך השלם לחיי האדם. לולא התורה אנחנו נתנהג כמו חיות-נדבר בשפת גוף כמו חיות(שאבתי את זה מynet) ונעשה כל מה שיצרים שלנו רוצים שנעשה-אונס,רצח..וכו'. אז בחיאת, לפני שככה מדברים על הדת היהודיץ תחשבו טוב?

קקטוסץ

New member
אני חושבת שהדת

היא מקבץ שטויות. להתנהג אל האחר במוסריות זו דת בעינייך? לא לרצוח? לא לגנוב? לא לאנוס? זו דת? לא. זה מוסר אנושי. אולי לפני מיליון שנה ההמון הנבער היה צריך דת ומישהו שיגיד לו "נו נו נו" אבל היום יש חוקים ומדינה וחברה אנושים קצת יותר אינטלגנטית שמסוגלת להבדיל בין טוב ורע גם בלי דמות בדיונית שתאיים עליה באש וגופרית (אבל שוב, בגלל אנשים כמו מרזל והאיסלאם עדיין צריך את אלוהים והגהנום שלו. שיילכו לחיות בדרום אמריקה של לפני ארבעים שנה, אז הם יבינו מה זה גהנום). התנ"ך הוא, ללא ספק, יצירה ספרותית ואחד הספרים המשפיעים ביותר בחברה המודרנית. "נדבר בשפת גוף כמו חיות"? LOL. שאבת את זה מ-YNET ששאבו את זה מסרט בדיוני? באמת נראה לך הגיוני שתראי מחר אנשים הולכים ועושים קולות של חמור רק בגלל שהדת הופרדה מהמדינה? להתחתן עם אדם שאינו יהודי או לא ללכת למקווה ואפילו, לא עלינו, לאכול בשר עם חלב הם לא הדברים שידרדרו את החברה האנושית.

קקטוסץ

New member
גם לשנוא מדרדר את הנפש

ואתה מצטיין בזה יותר מכולנו. מעניין לראות שאנשים אדוקים בדתם הם הקיצוניים הגדולים ביותר ביחס לבני אדם אחרים והם מקדשים את תפילת השחרית הרבה יותר מאשר את חייהם של האנשים האחרים. אתה צבוע.

toxic2004

New member
בניגוד אלייך?

את אומרת דברים על הדת, שהם זיבולי שכל שרייכמן היה מתגאה בהם, ואת קוראת לי צבוע? תגידי לי, את יהודייה? במה מתבטאת היהדות שלך? במה את נקראת יהודייה? שאת מדברת נגד עם שלם בגלל שהדעות שלך מעוותות?

קקטוסץ

New member
במה אני צבועה?

בזה שאני אומרת שהדת היא לא פקטור בשבילי? מה בדיוק זיבול שכל בדבריי? שאלוהים משמש כאומנת נוזפת כבר שנים? שלא לרצוח, לא לגנוב וכו' זה עניין של מוסר אנושי ולא של דת? היהדות שלי מתבטאת בזה שנולדתי לאימא יהודייה. זהו, בעיקרון. אני מדברת נגד הדת. לא נגד העם. לפחות תבין את מה שאתה קורא!

toxic2004

New member
יש בעם חלק גדול שמקיים את חוקי הדת

ועל החלק הזה ירדת. אל תתממי. הבעיה זה לא הדת אלא שומרי הדת. כי אם לא היו שומרי דת בארץ לא היית מדברת כך. ואני שאלתי אותך מה אומר בשבילך היהדות?עזבי את ההורים בצד. במה מתבטאת היהדות שלך? מה אני יכול להגיד, אה, לפחות בזה יש לה חלק בעם היהודי?

קקטוסץ

New member
אם לא הייתה דת לא היו שומרי דת...

היהדות לא אומרת לי שום דבר. אני לא צמה, אני לא מדליקה נרות וכו' וכו'. אפשר לומר שהקשר היחיד שלי ליהדות זה כשהמשפחה עושה סדר ואני מצטרפת.

toxic2004

New member
אז לידיעתך רוב היהודים

מכבדים את יום כיפורים וצמים בו,או לפחות לא מחללים אותו. עכשיו,השאלה (איך אני אוהב את החלק הזה..) ממי בדיוק הם מפחדים? אין אלוקים, יש קופים, קופים הם לא עושים כלום, עד כמה שידוע לי. ממי בדיוק הם מפחדים שהם לא נוסעים בכיפור?

קקטוסץ

New member
אז לידיעתך

לא מעט מאלו שצמים ביום כיפור צמים כי האחרים צמים, כי זו מסורת וכי זה טוב לנקות את הגוף מרעלים/להוריד קילו או שניים. לא מעט לא עושים את זה מטעמי דת של "יש אלוהים שיעניש אותנו" אלא ממה שציינת למעלה. בנוגע להודעתך למטה. הדת לא מחייבת אותי לכלום בתור יהודייה. זהו. אני מחוברת למדינה הזאת בתור ישראלית ולא בתור יהודייה. אני מתיישבת ליד שולחן הסדר כי זו הזדמנות לפגוש את כל המשפחה ולהחליף דאחקות עם בני-הדודים. אני לא אוכלת מצות במהלך החג וסיפור יציאת מצריים הוא אגדה יפה ונחמדה, לא מעניין כמו שלגיה ושבעת הגמדים, אבל לא רע.

toxic2004

New member
אוי איך נפלתי

למה לעזאל אני צם ביום כיפור ? והמצות זה משמין? וההגדה בכלל...

קקטוסץ

New member
די, אתה מה זה לא קשור.

תצום לך בכיף, אבל אל תצפה משאר העולם לצום ביחד איתך, ואל תטיף לי מוסר על זה. אני אוכלת בפסח חמץ כי אני לא רואה שום סיבה למה לא. מצה עם שוקולד זה טעים ונחמד אבל מאחר ואני לא אדם דתי אין לי מה להיות יפת נפש ולאכול מצות כל החג כשאני לא מאמינה בזה. תפסיק להביך את עצמך ולהטיף מוסר, you suck.

toxic2004

New member
וגם,

לא את ולא אני המצאנו את הדת. הדת קיימת 6000 שנה ונתנה במעמד הר סיני. ואם את רוצה הוכחות, יש! וזה בנפרד לא בדיון כאן. הדת לא מחייבת אותך כלום בתור יהודייה? למה את עושה גם את החג פסח? תעזבי את זה. זה שטויות. את מכירה בזה, שהיה יציאת מצריים ברגע שאת יושבת בסדר..

מעמד הר סיני לא היה לפני 6000 שנה

כאילו, אם יוצאים מתוך נקודת ההנחה הילדותית שהוא באמת התקיים.

toxic2004

New member
תיקון טעות והסבר

הדת קיימת מאז ומתמיד, במעמד הר סיני, שלכל הרוחות, כמה פעמים צריך להגיד שהיה, ואתה היית שם, אולי אתה לא זוכר, וגם אני לא, אבל היו צדיקים קצת יותר חכמים ממך, וממני שאמרו את זה. ובמעמד הר סיני נתנה התורה, והמצוות, למרות שהאבות הראשונים שמרו על מצוות לפני שהתורה נתנה. אם לא הבנת נכון, סורי. אבל זה ההסבר. ועם מציאות כיום לאחר 3000 שנה שבא אדם ואומר שמתן תורה זה ילדותי, המצב שלנו קשה, קשה מאוד! תגיד לי, מה מלמדים אתכם בבית ספר?

למעלה