זוג אנוסים

shmuel38

New member
זוג אנוסים

הצעות מענינות עלו לי כאן אבל דבר אחד אני יודע שלהתחתן עם אנוסה זה יהיה הכי קל.
אד עכשיו אני פונה אליכם תעזרו לי למצוא את אותה אנוסה שתתאים לי ונוכל להקים בית כמו שרנחנו רוצים ושביחד נצא מהדת.

nini132

New member
כמה שלצאת כזוג יותר קל

לצאת כרווק הרבה הרבה יותר קל. (בהנחה שיש כוונה לצאת מתישהו)

תחשוב שצריך עכשיו להתמודד בנוסף לצד שלך - גם מול הצד שלה במשפחה.

תשמע להצעות שאומרות לך לדחות את החתונה

כך אני עושה כבר למעלה משנה, ושקלתי את העניין היטב (גם בעזרת השרשורים הרבים שעולים כאן בכל עת בנושא הזה), ואין ספק שזה עדיף מאשר להתחתן ולגלות שנתקעת. (יש לי חבר שהרהורי הספקות שלו בדת החלו כאשר היה מאורס, והוא החליט להתחתן, וכיום שאין זה אצלו ספק אלא ודאי שהדת אינה אמת - הוא לא יודע מה לעשות, כי הוא תקוע.)

ואת הפתרון שהעלית לחפש מלכתחילה אנוסה - זה מאד מסובך, כך ראיתי בפגישות שהיו לי שלוקח זמן רב כדי לגלות מי היא באמת זו שמולך אך בדרך כלל את עצם העובדה שהיא מאמינה אתה מגלה מיד, וזה שהיא לא קונה כל מיני שטויות כמו אמירת פרק שירה זה לא ראיה לכל הדת. (אולי דחיתי אנוסה שלא גליתי שהיא כזאת?
... לא מסתבר, אך עדיף כך ולא להיתקע במצב אחר)

הלנצח

New member
אני מנסה לחשוב בקול

אולי בכל זאת ניתן לגלות בפגישות ושיחות קצת יותר מעמיקות.
הבעיה היא בעיקר כשמגיעים לקו השבר ולא ברור אם הצד השני חצה או שנשאר תקוע.
פלונטר.

לא נראה לי

שאפשר לגלות משהו בפגישות, אלא אם כן הצד השני מעוניין בחשיפת הנתונים עליו.
מנסיוני, כל עוד בוחרים להסתיר, אין שום סיבה שיגלו עליך גם לא בפגישה רביעית וחמישית. (ק"ו לא בראשונות )

מסכימה

פגישות זה לא בדיוק דרך הגיונית לגרום למישהו לגלות סודות שהוא מסתיר (ולא רק בתחום הדתי...).

הלנצח

New member
הבחירה להסתיר נובעת מחשש

אם אחד הצדדים מנתב את השיחה בחכמה לכיוון הנכון, אז תיתכן התוודעות הדדית בהדרגה.

הפארנויה שולטת

אני לא מצליחה לתאר לי מצב שבו אפשר להתוודע לאניסות בצורה הדדית הדרגתית.
בשביל להצליח לנתב בחוכמה לעבר פתיחות מסוג כלשהיא אתה צריך שתהיה לך הפלטפורה ההתחלתית של פתיחות, וזה כבר מאוד תלוי מאיזה סגנון הנפגשים.
ככל שאתה מגיע ממקום סגור יותר, מרחב התמרון שלך צר יותר, ולכן לי אישית, האפשרות של התוודעות הדרגתית נדמית כמעט בלתי אפשרית.

לא מאמינה שהיה לי את האומץ לחשוף את הקלפים גם אם היה מקום לדיון שאולי הצד השני סובל ממחלת האניסות.
הסיבה היחידה שהיתה גורמת לי להפתח [שלא לדבר על להגיד לבחור מולי שאני אנוסה], היא אם הוא היה מכריז על אניסותו קודם [בצורה שאינה משתמעת לשני פנים ], אחרת זה סיכון גבוה מאוד.

נ.ב. שמעתי אומנם שיש זוגות שהתוודעו לאניסותם בפגישות שידוכים, אבל אני מניחה שהם באו מסגנון פחות שמרן [אבל אין לי מידע רלוונטי, נשמח לשמוע מהם (אם הם קיימים כאן ) ].

הלנצח

New member
אז אכתוב תסריט

מדברים על אמונות בכלל.
רואים שהצד השני "פתוח". (מראש אמורים לסנן צדיקים חניוקים, לא רק בגלל האניסות)
מתקדמים כל הזמן עוד שלב.
אפשר גם תמיד להציג שאלות כביכול "מבפנים", בסגנון, איך מבינים ענין זה או אחר באמונה.
אני עושה זאת לעתים עם אנשים שונים. חברים וסתם מכרים. כמובן בזהירות הנדרשת. עובדה. אחרי כ"כ הרבה שנים, עדיין לא נחשפתי. השיח מתנהל באופן שכנראה אם הם אנוסים (ואולי גם אם לא) הם מריחים משהו, אך ללא אקדח מעשן.
כיוון שאני לעת עתה סטרייט וגם לא פנוי, אין לי סיבה להתקדם, אך זה לא בלתי אפשרי.
אני לא מתעלם מהמורכבות. בכלל לא.
אבל זו אפשרות.

איך אומרים

I'll take your word for it
כנראה כי לא היתה לי האפשרות לסנן את החניוקים, לא הגעתי מעולם למצב שיכולתי לבדוק תאוריות בסגנון, אבל נשמע שאתה כן. אז אני אניח שהצדק עמך.

הלנצח

New member
אין כאן צדק. זו רק הצעה

וכל הכבוד לך שהצלחת להשתחרר מהלפיתה.

אני אכן חושבת שסגנון כמו אפסלון

יהיה לה קשה לברור את ה"חניוקים" כי לא נראה לי שהיא רוצה ללכת על דתי לייט, בדרך כלל מדובר בערסים חרדים.
אם מדובר בבחורה רצינית יהיה לה קשה להיפגש בכלל עם מישהו שהיא תחשוב שברמה האינטלקטואלית ראוי לפוגשו והוא כביכול לא חרדי חזק.
ואם היא הולכת על מישהו שלומד מקצוע נראה לי שעדיין, רווקים שלומדים מקצוע רציני ולא מדרדרים לכיוון הערסיות או הדתי לייט שזה די מקביל המבחר שם לא גדול,

מתלבט13

New member
להתחתן כאנוס זה טירוף

קשה מאד לתכנן חיים לטווח ארוך על בסיס אניסות.

נישואין הם תמיד הימור. אבל כאשר אינך שלם עם אורח חייך, והבחורה גם, זה מתכון לגירושיןץ

אגב, בהרבה מקרים שהכרנו של זוג שיצאו יחד, הם נפרדו לאחר מכן.
החלטה על זוגיות בעולם א' אינה מתאימה ברוב המקרים לעולם ב'

אתה בטוח לגבי המשפט האחרון?

אני מכיר כמה עשרות זוגות שיצאו ביחד, ורק אחד שנפרד אחר כך.

לא בהכרח אנוסה

אני כאנוס שלא פעיל פה אבל עוקב אחרי הפורום תמיד מנצל את ההזדמנות לומר לחברה הרווקים ששוקלים להתחתן עם בחורה חרדית- לא לפחד להשאר לבד, ולדעת שהם תמיד יוכלו למצוא אהבה שלא תכלא אותם. אני למשל דחיתי את כל נסיונות השידוך שהוצעו לי, וכעת אני בקשר זוגי די יציב (כבר כמעט שנתיים) עם בחורה חילונית שמבינה את הסיטואציה ומשתדלת להתנהג בהתאם (אם זה לבוא בלבוש צנוע להורים שלי וכו'), ואני מאושר עד הגג. היא נותנת לי גב בכל התהליך שאני עובר, והידיעה שאני לא לבד מחזקת אותי מאוד. אל תכניסו את עצמכם לכלא האניסות לכל חייכם!! תמיד תוכלו לטפטף להורים לאט לאט שאתם עוברים תהליך ולרכך עבורם את המכה , ובמקביל למצוא אהבה אמיתית שתעשה אתכם מאושרים.

למעלה