זוגיות

yardencfs

New member
זוגיות

תהיתי, האם יש חולות בפורום שכרגע מנהלות זוגיות או ניהלו זוגיות
לאחר שחלו והזוגיות התחילה לאחר שקיבלו אבחנה לפיברו או CFS?
אשמח לשמוע איך זה לנהל זוגיות בצל המחלה.
מהי חומרת המחלה שלכם...
כיצד בן הזוג מגיב למחלה... והאם אתן לא מוצאות את עצמכן מתנצלות הרבה
או בחרדה בתמידית שבן הזוג ירצה לסיים את הקשר בשל המחלה?

תודה

נטי42

New member
פיברו וזוגיות

לא פשוט לנהל זוגיות בצל המחלה,אך זה בהחלט אפשרי
בן זוגי ואני ביחד שנה התחלנו לצאת שנה אחרי שאובחנתי(לפני שנתיים),המצב שלי לא מזהיר, כאבי פרקים נוראיים,עייפות שלא נגמרת חרדות פחדים והרשימה ארוכה. בהתחלה די הסתרתי ממנו את המחלה התביישתי ופחדתי. אבל את העייפות לא יכולתי להסתיר אז סיפרתי בהדרגה ובקצב שלי כי גם לי יש לא מעט לעכל ולהבין..
בנוגע לחרדות ולפחדים חוויתי את זה המון עד שהפסיכולוגית שלי הציעה לי לקחת סימבלתה שמאוד עוזרת לי.
עדיין הפחדים קיימים אבל בווליום נמוך יותר. אני מנסה לעשות כמה שאני יכולה אבל בימים כמו עכשיו שהקור מכניע אותי אני משתפת בקטנה ואומרת שהיום זה יום מנוחה.למזלי בן זוגי מאוד רגיש.
אני חושבת שהכי חשוב זה לנסות ולשמור על אופטימיות כמה שאפשרנכון שאני עדיין מפחדת מהעתיד,איך אני אצליח לגדל ילדים ולעבוד ונהל בית במצב הזה, אבל אני מאמינה שכל דבר בעיתו אין לי ברירה אחרת..
מה שאני עשיתי זה לצמצם את המעגל חברים שלי 2-+ לא לעבוד במקומות מלחיצים\דורשניים מידי ובשעות מטורפות.אני הרבה בבית משהו שלפני המחלה כמעט ולא היה קורה אבל למדתי להנות מדברים חדשים וישנים.

robinebony

New member
מנסה לחשוב איך להתחיל....

אני אנסה לתאר את מה שהולך בקשר המוזר שיש לי עכשיו. לפני הקשר הזה הייתי בזוגיות יותר משבע שנים, בהן תמיד הייתי עם הפיברו אבל אובחנתי רק באמצע שלהן.

אני כבר נראה לי שחצי שנה בסוג של קשר עם הבחור. מכיוון שאני מאוד אוהבת לדבר על עצמי, ומכיוון שהיינו קצת שתויים מתי שנפגשנו, סיפרתי לו דיי מיד על התסמונת. יש לי גם בלוג שבו יש לפחות רשומה אחת שבה אני מתייחסת לחוויה שלי כסובלת מפיברו, ואני יודעת שהוא קרא את הבלוג שלי בערך יום אחרי שנפגשנו.

המצב שלי נחשב לקל עד ביינוני, עם סוג של התדרדרות גופנית מסויימת בחודשיים האחרונים (למרות שנרשמת מגמת שיפור מתונה בשבוע האחרון
).

הבחור מגיב לתסמונת בהומור. הוא קורא לה פימו-אלרגיה, וכל פעם שכואב לי ואני מתלוננת הוא עונה משהו בסגנון "אבל לא אמרנו שאסור לך להתקרב לפימו, את הרי אלרגית.".
יש בינינו הבנה שבה אם כואב לאחד מאיתנו, לא משנה מאיזו סיבה, כשאנחנו ביחד, עוצרים הכל ודואגים שיהיה הכי נוח שאפשר. גם אם זה אומר שעכשיו אני לא עושה שום דבר, בקושי זזה מהמיטה, כי כואב או תשוש לי עכשיו.

אני לא מרגישה צורך להתנצל. זאת אני. כואב לי, לא נוח לי, תשוש ועייף לי. מצד שני, אף אחד לא מושלם. הבעיות שלי הן כאלה, והבעיות שלו הן אחרות. אני לא מצפה ממנו שיתנצל בכל פעם שדברים מהבעיות שלו צצים (וכמו שאני פתוחה לגבי הבעיות שלי כך גם הוא לגבי הבעיות שלו), כי אני יודעת עליהן ומקבלת שהן חלק ממנו. אני גם לא בחרדה תמידית, כי אני לא רק התסמונת, ולכן אם הוא ירצה לסיים את הקשר איתי, כנראה שזה לא יהיה רק בגללה (בדיוק כמו העובדה שהוא רצה בהמשך קשר איתי למרות שהוא ידע על התסמונת).

אני מקווה שהייתי קוהרנטית מספיק, פשוט אין לי כוח לחזור ולקרוא את מה שכתבתי בשביל הגהה וניסוח מחדש. אם יש לך שאלות ספציפיות, אשמח לענות.

נועה.

yardencfs

New member
תודה רבה על התשובות
אשמח לשמוע עוד

תשובות אם ישנם חולים שהם בינונים עד קשים שמנהלים זוגיות או נישואין
ותחילת הזוגיות היתה לאחר אבחון המחלה.
אני תוהה מה לעשות...
אני מנסה להכיר באתרי הכרויות, ובינתיים כל מי שסיפרתי לו על המחלה נרתע...
אני מספרת על כך על ההתחלה, כדי לא להוליך שולל, ואני לגמרי מבינה אותם...
לא יודעת מה אני הייתי עושה אם היית במקום הבחור... באמת שלא.

genzer100

New member
אולי כדאי...

לספר בשלבים? אני לא נמצאת בזוגיות עכשיו ואני די צעירה (18) אז מה אני מבינה, אבל אולי לא כדאי לספר הכל בהתחלה. ברור שצריך לספר שיש לך פיברו, ושזה גורם לכאבים בכל הגוף אבל לא לעשות מזה סיפור גדול, ולא לרדת לפרטים בהתחלה, זה הוגן וזה ייתן לך זמן להכיר את הבחור ולהבין אם הוא יכול להתמודד או לא, ואם לא- הוא לא שווה את זה!
הרבה בהצלחה!!

חשוב לא להוליך שולל

מצד שני, חשוב לעשות דברים בחכמה.
שתי עצות שקיבלתי (משני אנשים שונים לגמרי, אחד רב שגם מכיר את המחלה ואותי לא רע בכלל, והשני פסיכולוג חילוני לגמרי שמנסה לעזור לי בתחום של הזוגיות) היו דומות למדי:
קודם לצאת עם הבחור פעמיים-שלוש ואז לספר.
הרציונל זהה: פגישה ראשונה זה כמו מבחן קבלה. יכול להיות שהוא עוד לא סגור על זה שהוא אוהב את החיוך שלך,אז להפיל עליו מחלה כמו פיברו יכולה להיות האבן האחרונה שתסתום את פי הגולל.
אם זה ממשיך הלאה לפגישה שניה, ובוודאי לפגישה שלישית, את כבר יודעת שיש הידלקות ראשונית, את כבר יודעת שיש על מה לדבר, ואת גם יודעת לקרוא נכון את המפה ולדעת אם שייך בכלל לספר לו ואיך (בפעם אחת, בהדרגה וכו', או שזה בכלל לא שייך כי זה ייגמר תוך שתיים-שלוש פגישות ממילא).
ובכלל, שניהם גם הציעו לספר בהדרגה. פעם לספר שאת נורא עייפה, להסביר שיש לך בעיה. בפעם אחרת להסביר שכואב לך, שאת מרגישה קצת כמו שפעת, או משהו. לתת לזה להיגרר אפילו למקומות לא רלבנטים. אפשר גם לנסות לספר שבאופן כללי את נורא חלשה, או מאוד עייפה.
כעיקרון, חושבת שזו הדרך הנכונה, בקשר לכל בעיה, אגב. אין טעם לספר על ההתחלה כי ברור שזה יבריח אותם. הם תמיד יעדיפו לחשוב שיש מישהי "טובה יותר" אי שם בהמשך הדרך.
בינתיים, דווקא אלה שהצלחתי לספר להם, הם אלה שאני לא הייתי מעוניינת בהם בסוף. הם דווקא הראו נכונות להתמודד.

BellA עלמה

New member
אני חושת שזה תלוי בחומרת הFMS

שלי למשל לא ממש חמורה
כך שאני מסוגלת לשים את זה באיזה שהוא מקום במדף האחורי ולא להקדים לזה יותר מידי חשיבות.

כן יש חולשה ועייפות לפעמים
כן יש שכמות תפוסות וכאבי מפרקים
אבל זה לא מגביל אותי יותר מידי
כך שאני מספרת משהו בכללי ולא נותנת לזה שם ספציפי שקצת מפחיד ומרתיע למי שלא מכיר ממש

ריפנזל

New member
מאוד נכון

ומישהי כמוני שבמצב קשה לא יכולה להגיע לפגישה 3 בלי שכבר ניתנו כאן כמה הסברים מפורטים, מעצם המוגבלויות שיש לי בהתנהלות מחוץ לבית. ואני לא הולכת להזמין אף אחד אלי הביתה לפגישות ראשונות.

מה, כל פעם יוצא במקרה שאני עייפה? אפילו שביקשתי שניפגש בשעה מוקדמת? וצריכה לבדוק אם יש מדרגות או רועש מדי וכל מני דברים מוזרים כאלה, ואחרי שעה כבר כדאי שאתחיל לסיים כדי להגיע הביתה לפני שכבר אהיה על הפנים? אם אני רוצה לנהוג ולא להזדקק שמישהו יבוא לאסוף אותי - בכלל פאדיחה.

בקיצור, אם אני לא אסביר כלום אני אצא ממש מוזרה.

ובינתיים, מזל שאת החבר האחרון הכרתי בעבודה, ולפני הפיברו'. לא יודעת באמת איך עושים את זה עם הפיברו.

yardencfs

New member
גם אני חושבת שלא אוכל כמוך לדחות לפגישה 3

ורק אז לספר... וזה באמת תלוי בחומרת המחלה.
מי שיש לו מחלה בינונית עד קשה, ככל הנראה לא יוכל להסתיר... וזה כנראה גם לא פייר.

איך החבר שהכרת דרך העבודה מקבל את המחלה?
והאם יצא לכם לדבר על העתיד מבחינת הקמת משפחה וילדים?(אם אפשר לשאול).
זה ממש מעולה שהכרת אותו דרך העבודה

בטח ככה הוא קודם הכיר את הפנימיות שלך והתאהב בה.

MisTV

New member
את לא יודעת כמה הצחקת אותי

חטפתי בגללך מכה בברך...מרוב צחוק קמתי מהמחשב ונתקלתי במשקוף.
רק לפני שבועיים הברך הזו חטפה מכה רצינית. נפלתי לתוך שלולית בוץ... זה היה כואב, אבל מצחיק!
אין מזל לברך הזו

למעלה